Rémálom értékelése


>!
Rémálom 
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mikor nekiálltam a könyvnek volt egyfajta elvárásom, hogy ez milyen lesz. Horroros, komoly, borzongató, de sokan azt mondogatták, hogy „jajj, Gigi, ez a könyv olyan, mint a The Secret Circle.” Semmit nem hasonlítanék ahhoz, te jó ég, ezért kötöttem az ebet a karóhoz, hogy ez jó könyv lesz. ÉS MENNYIRE JÓ VOLT!
Nem egy tömeggyártott ifjúsági fantasy ez, és lehet, hogy azért, mert nem amerikai (legalábbis részben talán ez a titka).
Igaz, hogy terjedelmes, és nem az a vérengzős-akciódús regény, de nem untam egyik oldalát sem, olyan volt, mintha egy lassan hömpölygő jeges, sötét folyó mellett ülnék. Vagyis nagyon erősen hangulatkönyv, és nem szép, nem rózsaszín, és nem nyálas, romantikus, habos-babos.
A kemény valóság bukkan elő a mágia függönyén át, és ettől lesz annyira nagyon jó ez a könyv. Elhittem végig, hogy ezek a boszorkányok és démonok meglapulhatnak bármelyik városban, akár itt és most is. A fantasy szál kellemesen borzongató, horroros, a való világi szála pedig olyan dolgokat mutat fel, mint az iskolai bántalmazás, anorexia és drogfüggőség.
Bár akadt egy-két fordulat, amire nem számítottam, azért kitaláltam ki a gyilkos, de annyira erőteljes a karakterek drámája és élethelyzete, az önmaguk keresése, hogy folyton faltam a lapokat és egyre többet akartam róluk megtudni.
Ami külön kiemelendő: Az összes lányt szerettem, pedig aztán ők hatan elég tarka társaság.
Meg kell tanulnom svédül, belepusztulok, míg kijön a 2. rész.


Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés