Boglarina értékelése


>!
Boglarina
Michael Cunningham: Jellegzetes napok

Nem lett kedvenc, mert annyira nem tetszett, mint előtte Az órák – amely a szintén elég negatív hangulat árasztásának ellenére közel került hozzám –, vagy az Otthon a világ végén. Ebben benne lehet az is, hogy itt társadalmi problémát boncolgat, kevésbé az egyén belső érzelmeit. A kamaszfiú története végül is tetszett, mert ipari forradalmas hangulatba tudott keríteni. A jelenkori történet is, mondhatjuk rá, hogy tetszett – mai New York, tapasztalat híján, mint a filmekben. De az utolsó sci-fi történet nagyon nem, nem kötött le, nem tudtam vele azonosulni.

Érdekes, hogy a 3 név, Simon, Catharine és Luke nevek mindhárom történetben feltűntek valamilyen formában, és hogy volt kicsiny kapcsolódás a történetek között.

(Ebből a könyvből tudtam meg, hogy John Lennon gyilkosánál volt egy Zabhegyező példány.)


Michael Cunningham: Jellegzetes napok

Michael Cunningham: Jellegzetes napok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az órák Pulitzer-díjas szerzője ezúttal újabb sikerkönyvvel jelentkezik. A múltban, jelenben és jövőben játszódó három izgalmas történetben ugyanazok a kulcsfigurák: egy kamaszfiú, egy férfi és egy nő. A „Benn a gépben” kísértethistória, amely az ipari forradalom idején, a gépkorszak hajnalán játszódik, ahol ember és gép először feszül egymásnak. „A gyermekek keresztes hadjárata” ízig-vérig mai történet, amolyan detektívregény, amely egy látszólag véletlenszerűen robbantgató terrorista csoport üldözését és felszámolását követi nyomon. A százötven év múlva játszódó „Akár a szépség”-ben New Yorkot ellepik az első olyan lakott bolygóról érkező menekültek, amellyel a Föld népe kapcsolatba lépett. És mindegyik epizódban ott rejlik olykor nem is annyira eldugottan Walt Whitman ihlető szelleme, aki a következőt ígérte jövendő olvasóinak: Nem számít az idő, sem a hely Veletek vagyok. Amiképp a maga eredetiségével és bátorságával Cunningham is az olvasókkal van a Jellegzetes napok minden egyes lapján.

Hirdetés