Rozmaring értékelése


>!
Rozmaring
Celia Rees: Sovay – Az útonálló úrilány

A többi Celia Rees könyvhöz képest ennek a regénynek az olvasásával szenvedtem. A végén jöttem rá, hogy amit leginkább hiányoltam benne, az a kis romantika, az, hogy az események simábbak legyenek, ne ennyire csapongóak.
Alapjába véve nem volt rossz könyv, igaz, szórakoztatónak cseppet sem mondható, de valahogy mégsem voltam vele megelégedve, főleg így, a Kalózok! után, ami egy olyan élményt nyújtott, hogy jókedvűen kaptam a kezem közé ezt a kötetet is.
Végül egy kis csalódottsággal tettem le, ámbár az utolsó talán száz oldalnál igazán belejöttem az olvasásába – talán az írónő is az írásába.
Nem lehet annyira erről a könyvről úgy írni, hogy ne menjek bele az eseményekbe, így csak végezetül annyit mondok, hogy aki el szeretné olvasni, ne a fülszövegre alapozzon, mert engem például eléggé megtévesztett.
Ettől függetlenül nem volt rossz könyv, szerintem a kezem ügyébe is fog akadni még egyszer valamikor.


Celia Rees: Sovay – Az útonálló úrilány

Celia Rees: Sovay – Az útonálló úrilány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Celia Rees rajongók legnagyobb örömére, egy újabb nem mindennapi leányzó kalandjaival ismerkedhetnek meg a hazai olvasók. Sovay még Marynél (Bűbájos Mary, Farkasszem) és Nancynél (Kalózok!) is vakmerőbb és kalandvágyóbb, hiszen ő nem kényszer vagy erőszak hatására szakít az illedelmes kisasszonyoknak előre megírt sorssal, hanem sértett büszkesége okán válik útonállóvá. Ami először jó mókának tűnik, és gyógyír a hiúságon esett sebekre is, hamarosan véresen komoly játékká válik: élet vagy halál a tét. A La Manche csatornán túl a francia forradalmat követő terror dúl, s a sötét árnyak egyre inkább fenyegetik Angliát is, a családjától elszakított fiatal lányt azonban semmilyen veszély nem tántoríthatja el, hogy szerettei segítségére siessen. Szépsége és nyílt, bátor természete nem hagyja hidegen a környezetében élőket, így a legkülönfélébb emberek sietnek segítségére, hogy felvegye a harcot a romlott aljasság ellen. Vajon szembe szállhat egy magányos fiatal lány a legfőbb gonosszal, vagy el kell buknia? A történet végére mindenre fény derül.

Hirdetés