Uzsonna  értékelése


>!
Uzsonna
Janikovszky Éva: Égigérő fű

Címzett: Központi Gratuláció- Dicséret- és Elismerésbejelentő Hivatal (GRADICSEL)
Ügyintéző: Kamilla kisasszony

Tisztelt Cím!

Ezúton szeretném bejelenteni Önöknek, mint legfőbb illetékeseknek, hogy elolvastam Janikovszky Éva Égigérő fű c. könyvét (korábban Málnaszörp és szalmaszál címmel jelent meg), és szeretném minden elismerésemet kifejezni ezen könyv iránt. Kiemelném, hogy az Önök létezéséről is ebből a műből értesültem, ezért külön köszönet jár az írónőnek.
Kérem tájékoztassanak ügyfélfogadási rendjükről, mert mindenképpen személyes tiszteletemet szeretném tenni Önöknél!

Tisztelettel:

Egy Megvidámodott Olvasó

Ui.: Segítségüket kérem Szeged Bolyai utca Paripa utcának való átnevezésének ügyében. Ne legyen többé titok, hogy a 19. számú ház rejti azt a sok titkot, amelyekről fent nevezett könyvben szó esik és minden bizonnyal segítenek megértetni a NAGY TITKOT is velünk: hogyan érdemes élni.

11 hozzászólás

Janikovszky Éva: Égigérő fű

Janikovszky Éva: Égigérő fű

Abban az ódon házban, ahol recsegő falépcső vezet az emeletre, és a lépcsőforduló színes üvegablaka alatt oroszlános pad áll, a betoppanó vendég óhatatlanul titkok után szimatol. Különösen, ha az illető vendég Misu, aki amúgy is gyűjti a titkokat. Csuda dolgok történnek a régi házban, és a titkok között nagy szerepe van százhuszonegy szalmaszálnak, amellyel csak félig lehet a málnaszörpöt kiszívni. Végül is sok titokra derül fény, és ez a nyár, melyet Misu Dezső bácsinál, a Síróbaba pedig Kamilla kisasszonynál tölt, maga a napfény, a derű és a bizalom. Janikovszky Évát nem kell a mai gyerekeknek bemutatni: könyvei közismertek, egy-egy címe, mondata ma már szólássá vált, ebből a könyvből sikeres film készült, feledhetetlen színészek közreműködésével. Réber László, az író műveinek állandó partnere groteszk, mulattató rajzaival nagyszerűen támasztja alá a történet mondanivalóját.

Hirdetés