Amrita I értékelése


>!
Amrita I
Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák Agnes Nutter boszorka szép és pontos próféciái

Napok óta nem nevettem ennyit. Pratchettet még mindig imádom, szerencsére Gaiman nem tengett túl. És! Voltak benne boszorkányok! ;) Meg molyos pályafutásom során megismert legszimpatikusabb angyal, messze lekörözve a Biff evangéliumának, a Soseholnak, meg a Füst és csont leányának angyalát. Helyenként nem értettem a poénokat, talán fordítási hiba, meg kisebb az általános műveltségem, mint Pratchettnek és Gaimannek együttvéve. Helyenként emlékeztetett az Amerikai istenekre, de inkább a jó öreg Korongvilágra, a jól megszokott Halállal és szerethető kisemberekkel.

5 hozzászólás

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák

Isten hét nap alatt teremtette a világot.
Az Ördög meg hét nap alatt elpusztíthatja azt… már ha sikerül neki.

Ismerkedjünk meg Adammel, az Antikrisztussal, akit elcseréltek, az Apokalipszis Négy Motorosával, akik bőszen igyekeznek beteljesíteni az Armageddont, egy démonnal és egy angyallal, akik szívesen megakadályoznák ezt, valamint Anatéma Apparáttal, aki bizonyíthatóan boszorkány, és a kezében ott a kulcs, de még nem tudja ezt, ráadásul üldözőbe vette az újjáalakult Inkvizíció…

Ez lenne tehát az Útikalauz az Armageddonhoz Terry Pratchett, a méltán híres Korongvilág-regények írója, és Neil Gaiman, az Amerikai istenek, Anansi fiúk, Coraline, A temető könyve és Csillagpor című regényekkel számos irodalmi díjat nyert szerző tollából. Az Elveszett próféciákból 2019-ben sorozatot készítettek Michael Sheen, David Tennant és Jon Hamm főszereplésével; a könyvet az olvasó új szerkesztésben, felújított kiadásban tartja a kezében.

Hirdetés