Brigi007 értékelése


Brigi007>!
Fejős Éva: Dalma

„És az anyám ezért fizetett! Pénzt!”

Ezzel a kis idézettel kezdeném az értékelésemet, roppant szellemes módon.

Ez az első és minden valószínűség szerint utolsó Fejős Éva könyvem. Már régóta éreztem, hogy kellene tőle olvasni valamit, mert mindenkinek van róla valami véleménye, szóval nekem is kellene, hogy legyen. Őszintén szólva két dologra számítottam, hogy vagy egyáltalán nem fog tetszeni és nagyon rossz véleménnyel leszek róla, vagy úgy járok ezzel is, mint az Állítások meg Terézanyut! című könyvvel, hogy azt hittem, hogy mekkora szemét lesz és a végén mégis pozitívan csalódtam. Na, hát egyik sem jött be.

Az elején nagyon nem szerettem ezt a könyvet, mert nem hiteles, nem vicces, erőltetett, Dalma nagyon idegesítő és még sorolhatnám ezeket a jelzőket… De aztán valahogy megbékéltem ezzel az egésszel. Egyszer-kétszer még el is mosolyodtam, már majdnem eljutottam oda, hogy itt kommentben az „egynek jó” kifejezést használjam rá, csak aztán a végére értem. És rájöttem, hogy a végének nincs értelme. És akkor rájöttem, hogy igazából az egész könyvnek se volt. Hogy ez semmi extráról, semmi maradandóról nem szólt. Csodás.

6 hozzászólás

Fejős Éva: Dalma

Fejős Éva: Dalma

A Cuba Libre hősnője is volt gyerek…:) Miután megírtam a Cuba Librét, a regény egyik hősnőjétől, Havasi Dalmától nem tudtam elszakadni. Kíváncsi voltam, milyen lehetett a gyerekkora ezért megírtam. Alighogy befejeztem a Cuba Librét, azonnal belevetettem magam ebbe a történetbe, és éjszakákon át ki sem szálltam belőle, addig, míg Dalma gyerekkora ki nem bontakozott a monitoron. Ajánlom ezt a könyvet minden felnőttnek, aki még emlékszik rá, milyen volt gyereknek lenni (azoknak is, akik már kezdik elfelejteni), illetve minden tininek, aki még az út elején jár… Külön ajánlom a facebookos csapatomnak a Dalmát, azoknak a nőknek-férfiaknak, akik folyamatosan megmutatják ezen az internetes oldalon, hogy a virtuális ismeretségek hogyan alakulhatnak barátságokká, akik mindig tudják, mikor kell a mélyponton lévőknek néhány jó szóval segíteni. Remek érzés, hogy ilyen támogató, elfogadó, segítőkész csapat vesz körül és nem csupán virtuálisan!