Népszerű értékelések

>!
klara_matravolgyi
Jo Nesbø: Leopárd

A Leopárddal Nesbo megírta a Harry Hole sorozat eddigi legütősebb részét. Nem fukarkodott az oldalszámokkal, meg is lepődtem, ennél vaskosabb skandináv krimit nem vettem még a kezembe. Ennek kimondottan örültem, ugyanis nagy rajongója vagyok ennek az önpusztító, de éles eszű, független és jellemes nyomozónak.
Nagyon tetszett a történet, csavaros volt és összetett. Annyi különböző szál fonódott mesteri módon össze, hogy csak kapkodtam a fejem. Itt most nagyon oda kell figyelni, az biztos. Jó volt bepillantást nyerni, hogyan mennek a dolgok egy harmadik világbeli országban.

>!
pannik P
Arany János: Toldi

Jó volt újra olvasni. Nagyon.
Egészen más érzeteket keltett mint anno gyerekként, kötelezőként.
Nagyon értékes darabja ez költészetünknek. Arany János Toldija mese is, vers is, tragédia is, komédiai is, igazságos is, igazságtalan is, nehéz is, könnyű is… és még sok-sok mindent párba állíthatnék de ennyi most elég.
Csak ismételni tudom magam, nagyon jó, hogy újra olvastam. Elvitt 2020-ból egy régi világba, egy másik világba és ez jót tett, szerettem.

>!
Naiva P
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls

Boomshackalacka! Beteg Benny fiam! WTF!!!! …. és még nagyobb WTF a végén!!! Ez meg meg mi volt??
Ennél a sorozatnál is úgy döntöttem, nem várok. Mire? Meddig? Esküszöm jobb és még betegebb, mint az első rész volt. A még durvább függővégről nem is beszélve.
Huhh. Ilyet kitalálni, majd megírni…..ehhez borult elme kell.
Az olvasó ebben a részben már nem csak Jade, hanem Dillon szemszöget is kapnak, és Benny beteg gondolatait is megismerhetik. Komolyan szinte sajnáltam. Dillon-ba meg még jobban belezúgtam. spoiler Nem várok. Jöhet a folytatást!

9 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Lorraine Heath: A herceg szeretője

Nem tudom miért, de most az egész olvasás alatt éreztem, hogy erős női karakter ide vagy oda, én ki nem állhatom Minerva viselkedését.
Pedig mindig is a hozzám hasonló felfogású nőket kedveltem, könnyebb velük azonosulni, de most egyszerűen kínszenvedés volt.
Maga a történet érdekes, vicces, helyenként túlfűtött, mégis kellemes olvasásnak gondolom.
Tudom, nagyon vegyes a fent leírtak, de még mindig emésztek.
Talán a következő kötet jobban fog tetszeni az írónőtől.

>!
pat P
Vu Cseng-en: Nyugati utazás, avagy a majomkirály története

Szun Vu-Kung aranygombos fütykösére!

Hát ez aztán igazán csodálatos volt. Pedig többet mennek benne, mint A Gyűrűk Urában. Minden 50 oldalon ugyanaz történik*. Egy pillanatig sem kétséges, melyik történetnek mi lesz a vége. Szun Vu-Kung egy genyó, Hszüan-cang szentatya egy tök(él)etlen rinyagép, Nyolctilalmas egy tahó, Homoki Barát egy teszetosza, és akkor van még a ló meg a poggyász, mint szereplőgárda. Mindez 1200 oldalon, ugyebár.
És hát nem lehet letenni, egy bűbáj, egy stílusbravúr, csodálatos a humora, és hát én tényleg mindig nagyon izgultam, vajon a mestert sütik-e, főzik-e, esetleg netán megmentik-e. Tudjátok, a kínai barátot, aki a szent könyvekért menendő éppen nyugatra.
Mindeközben rendkívül sokat lehet belőle megtudni a kínai filozófiáról, vallásokról, történelemről (bűbájos, mennyit ekézi a taoistákat, miközben hivatalosan teljesen píszí), no és az a fejlődés, amin Szun Vu-Kung keresztülmegy, nagyon tanulságos, buddhistának is megtértem majdnem. És kung-fu a levegőben mindig! :)
Csongor Barnabás pedig az én hősöm (sajnos már így poszthumusz), és szeretettel emlékeznék meg a könyvkiadás többi névtelen héroszáról is, akik egy szál írógéppel meg tollal létrehozták ezt a gyakorlatilag hiba nélkül való, csodálatos szövegmonstrumot. (Jó, túlzok, három elütést is találtam benne igazából.)

* spoiler
** spoiler
*** spoiler
**** spoiler

8 hozzászólás
>!
MissFortune
Cassandra Clare: A herceg

Imádtam minden egyes lapját!*-* Egyszerűen letehetetlen volt, rengeteg váratlan fordulat történt, illetve pár titokra fény derült.

Tessa szimpatikus, még mindig sokat kérdez, az viszont borzalmas, hogy spoiler
Jemet még jobban megszerettem. Iszonyatosan félek a spoiler, remélem soha nem fog megtörténni!
Will nagy titkáról lehullt a lepel, amit kíváncsian vártam már.
Cassandra nagyon jó munkát végzett ezzel a sorozattal, eddig mindig meg tudott lepni. Jöhet is a harmadik rész.:))

Hirdetés
>!
Milli88 P
J. R. Ward: A király

Hihetetlen, de még 12 rész után is tele van a sorozat izgalmakkal, fordulatokkal és egyáltalán nem érzem azt, hogy elfáradt volna.
Külön tetszett ebben a részben, hogy az oly sokat emlegetett idősebb Wrath és a kedves fele is szerepet kapott. Borzalmas, ami velük történt, de mégis szép volt, ahogy küzdöttek egymásért és az egyetlen fiukért.

Érdekes, hogy az első rész óta Beth és Wrath mennyire kiteljesedett egymás mellett. A spoiler ilyen formában való leírása, amit teljesen eltért a spoiler hihetetlen nagy csavar volt. Wrath pedig hihetetlenül jó irányba változtt a történet végére. A királyi pár tökéletes kiegészítői egymásnak.

Assail most ugyan nem kapott annyira meghatározó szerepet, mint az előző kötetben, de így is kellőképpen fel tudta kavarni az állóvizet. Nagyon várom már az idei megjelenést, hogy megtudjam mi lesz a sorsuk Solaval.

Trez és iAm! Imádlak titeket fiúk! :D Trez alkuja a királynő ítéletvégrehajtójával s'Exszel megint csak olyan csavar volt, amire álmomban sem gondoltam volna. De remélhetőleg nemsokára kiderítem a megoldást Az Árnyékokból.

>!
Klodette
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek

Eddig is szerettem J. R. R. Tolkien munkásságát, hiszen A Gyűrűk ura igazi klasszikus alapmű számomra is, ráadásul le a kalappal az író előtt, hogy mennyi mindenkire hatással volt.
Habár Középfölde világa teljesen elvarázsolt, sosem avattam az ott játszódó történeteket a kedvenceimmé, viszont a Karácsonyi levelek című könyvét annyira imádtam, annyira elvarázsolt, hogy rögtön, még nagyobb rajongással kezdem tekinteni a szerzőre.
Tisztában vagyok vele, hogy megkésve kezdtem hozzá a történethez, hiszen a Karácsony már rég elmúlt, de olvasás közben rögtön rájöttem, hogy a mondanivalója mindig aktuális és persze roppant szórakoztató, szívmelengető és kedves kis olvasmánynak bizonyult.
Arra is rájöttem, hogy kimondottan szeretem a levélregényeket, hiszen olvastatják magukat, nagyon jó tempóban lehet velük haladni, érdekesek és lenyűgözőek.
A Karácsonyi levelek elsősorban mese, hiszen Tolkien 23 éven keresztül, minden évben – Karácsony előtt és az ünnepek közben – küldte őket a saját gyermekeinek, mégis úgy éreztem, hogy nem csak nekem szólnak, hanem mindenkinek.
Sokat nevettem, jó kedvre derített és még így február elején is visszahozta azt a megismételhetetlenül egyedi, ünnepi hangulatot, amit úgy imádok.
Tolkien természetesen hozta a formáját és komplett mitológiát teremtett Karácsony Miklós apó jól ismert mítosza köré.
Voltak benne háborúk, veszteségek, sok-sok új és régi szereplő, valamint többféle kitalált nyelv és persze megannyi kaland, tanulság is.
A kedvenc szereplőm egyértelműen Karhu, vagyis Jegesmedve volt, aki minden lében kanál, csetlő-botló, jót akaró, de mindig bajt keverő stílusával Froclira, a keverék labradoromra emlékeztetett. :)

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/02/konyvkritik…

>!
dagikám
Szurovecz Kitti: A kisemmizett angyal

Nehezen találom a szavakat arra, hogy kifejezzem mennyire felkavaró volt ez a történet. Két lány szemszögéből ismerhetjük meg a sztorit, Panka, akit elrabolnak és Mia történetét,aki kilátástalan helyzete miatt kénytelen ezt az életmódot választani. Fogságban tartásuk alatt olyan barátság alakul ki közöttük, amely mind kettejüket átsegíti a nehéz időszakon. Szorítottam mind a két lánynak, hogy legyen elég bátorságuk, szerencséjük és lelkierejük a kitöréshez.
Mia életének és sorsának bemutatását megkönnyeztem és fáj a tudat, hogy igenis van valóság alapja, hogy tényleg élnek ilyen sanyarú sorssal lányok, akiknek szinte csak ez az egyetlen megoldás lebeg a szemük előtt.

>!
meseanyu P
Mészöly Ágnes – Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa

A legnagyobb dicséret tőlem szerintem, hogy végig az volt az érzésem, mintha Csodaidőket olvasnék, olyan volt az egész hangulata, világa. Persze teljesen más sztori, más helyszín, idő, de mégis az az érzés. És ez nekem sokat jelentett, jó volt ismét ilyen hangulatba kerülni.
@Hintafa emlékére olvastam, mert az egyik kedvence volt. Most sem csalódtam az ízlésében, tényleg nagyon jó ez a könyv.

3 hozzászólás