Népszerű értékelések

+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd

Először is gyorsan hozzá adtam a romantikus címkét, mivel a sorozatnak is az az alcíme, hogy suspense romance és igenis fontos a romantikus szál, mint minden Karen Rose könyvben.
Másodszor pedig nagyon ritka az olyan író, aki közel 800! oldalon keresztül képes fenntartani a feszültséget. Maximálisan megérdemli a 6 csillagot.
Deacon Novak személyében megint kaptunk egy vonzó szövetségi ügynököt, a női főszereplő pedig nagyon szimpatikus, belevaló csaj. A mellékszereplők közül Adamet nem bírtam egyáltalán, Danika, Greg, Bishop és a többiek jófejek voltak.
Drukkolok a sorozat többi részének kiadásáért, nem is értem, miért a 16. résszel kezdte a KMK. A lényeg, hogy Karen Rose még mindig a romantikus krimi koronázatlan királynője.

2 hozzászólás
+
>!
Serno_au_Barca
Richard Morgan: Valós halál

A földre hullt Kovács avagy Takeshi Fairlane kalandjai

Durva jó cyberpunk akciósci-fi a 80-as évek akciófilmjeinek hangulatával. Már az első oldalakon magával rántott ebbe a Földre hullt sárkány világára erősen hajazó világba a könyv. Természetesen az univerzum amit Morgan teremtett nem lehet olyan komplex, de elfogadható és a folytatásokban biztosan tágulni fog az olvasó számára.

A történet faék egyszerűségű. Nincsenek hatalmas csavarok, fordulatok és mindfuck események. Alsó kategóriás középszer ami ellátja a feladatát. A hangsúly ugyanis az akción és a főszereplő interakcióin van. Hogyan jellemeznénk a főszereplőnket? Egy Ford Fairlanebe oltott John Spartan aki a valós és kiberhalállal szembe nézve is puffogtatja az idétlen beszólásait és felpróbálja Öbölváros dekorativ hölgyeit (Az utolsó akcióhőshoz hasonlóan itt is minden nő olyan mintha a Penthouse cimlapjáról lépett volna ki). Közben arra is jut ideje, hogy moralizáljon és filozofáljon a tudatátvitel,a tudattárolás és az örök élet problémáin.

A felnőtt tartalom megállja a helyét ebben az esetben. Maguk az akciók elég gyakran hentelésbe és vérfürdőbe fulladnak. A közösülések is inkább egy pornófilmet juttatnak eszünkbe mint egy egészséges szexpartit. Aki ezekre érzékeny ne kezdjen bele a regénybe.

+
>!
Pandalány P
Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító

Imádnivaló!

Mire kezdtem belelendülni ebbe a képregénybe, már véget is ért. :D :D
Sarah rajzai annyira rávilágítanak a való élet problémáira, hogy az valami elképesztő. Közben mindennek a humoros oldalát ragadja meg és képtelenség nevetés nélkül végiglapozni ezt a tündéri könyvecskét.
Muszáj volt lefotóznom egyik-másik oldalt, hogy bármikor elő tudjam varázsolni a telefonomból, ha épp olyanom van. :*

2 hozzászólás
+
>!
loveQhuay P
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him

Ez egyszerűen maga volt a tökély! És hogy én mennyire örülök annak, hogy nem halogattam még ennél is tovább az olvasást!
De elsősorban köszönöm @SzAngelika -nak, hogy felhívta a figyelmünket az akcióra, így egyből one clickeltem mind a két könyvet :D

Olyan rég olvastam már olyan könyvet, ami ennyire magába szippantott és nem engedett. Legszívesebben éjjel-nappal olvastam volna! Nem bírtam letenni a kezemből! Egyszerűen csak tudni akartam mi lesz ezzel a két sráccal.

Annyira jól adta át a két író a történetet, és nem volt az egész sem cukor szirupba mártva, sem szex-köntösbe csomagolva. Nem mondom, hogy egyik sem volt jelen, de mind a romantika, mind az erotika kellő arányban és egyálalán nem feleslegesen szerepelt. És imádtam, hogy volt saját életük egymáson kívül is, és nem csak arról szólt az egész könyv, hogy két srác hogyan szeret egymásba

Imádtam a visszatekintő részeket, a fiatalabb Wes-t és Jamie-t. Az ugratásokat és beszólogatásokat. Meg magát a szerelembe esést, és azt, hogy hogy lesz egy heteronak hitt srácból biszex. Annyira megszerettem mind a két srácot, hogy nem tudnék kedvencet választani. És nem hasonlítgatni akarok, de nekem annyira Blay és Qhuinn voltak végig, főleg a családi háttér és az érzések miatt.

Az ágy és kocsi meg jelenetek , te jó istenem! Tüzeltek a lapok! képletesen, mivel ebookban olvastam :D :D Úhh! És volt ám azért bőven meztelenkedés :D

A legvégét persze megkönnyeztem, de csakis a boldogságtól. A Canning klán kitett magáért!

És már ugrok is neki a folytatásnak, mert nem bírok ki nélkülük két percet sem!
Olvassátok! Megéri!

6 hozzászólás
+
>!
Naiva P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Már az első oldalak után éreztem, hogy szeretni fogom ezt a könyvet. Úgy lett. Alig tudtam letenni. Beattie története jobban érdekelt, de jó volt olvasni Emma történetét is, mert pozitív irányba fejlődött a karaktere. Tetszett, ahogy a két történet végül összekapcsolódott. Szépen felépített regény, miközben olyan hozzávalókat tartalmazott, amelyek nem hagyták, hogy félretedd a könyvet. Romantika, csalódottság, család, igazán kemény munka, kitartás, képmutató bigottság, rasszizmus. A legjobb mégis az volt, hogy a nehéz élethelyzeteknél nem éreztem azt, hogy ezek olyan nyomasztóak lennének, mert végi ott volt a remény, a kitartás és az erő. A végét mégis alaposan megkönnyeztem.
A könyv lényegében arról szól, hogy változnak az idők és mindig, minden kornak megvannak a nehézségei, szépségei, problémái. Azok, ahogy jönnek, el is múlnak, de a szeretet és a remény az, ami állandó. A könyv végét egy kicsit jobban ki lehetett volna bontani, de így is lenyűgözött. Meghatóan szép volt.

5 hozzászólás
+
>!
Szami81 
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Lebilincselő, magával ragadó fantasy, ami egyszerűen letehetetlen! Nem véletlen, hogy eddig csak 5*-os értékeléseket kapott :)
Ezennel Amy Harmon bekerült a kedvenc írónőim közé.
Olvassátok!

10 hozzászólás
Hirdetés
+
>!
Csoszi P
Sarah Morgan: Hóvarázs

A Hóvarázs egyszerűen elvarázsolt. Már régóta várólistás volt a könyv, de csak tologattam, halasztgattam. Azt hiszem, a giccses borító riasztott igazából, ami egyáltalán nem illett a történethez. Kicsit sajnálom, hogy nem az ünnepekkor olvastam, hiszen ez egy igazi, hamisítatlan karácsonyi könyv. A szereplők egytől egyig szerethetőek voltak, bár Kayla munkamániája, ódzkodása a karácsonytól és „menekülése” időnként már zavart. Olvasás közben csak arra vágytam, hogy Vermontban lehessek és én is átélhessem a Snow Crystal élményt. Természetesen csak és kizárólag egy olyan tökéletes, intelligens, izmos, széles vállú, vakítóan kék szemű pasival, mint Jackson O'Neil ❤ ❤ Na, szóval remek kis sorozatindító kötet volt. És még van két másik O'Neil tesó! Remélem, velük is mielőbb megismerkedhetek:)

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2015
368 oldal · ISBN: 9789634070863
+
>!
Xoxoribizli P
Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Semmi olyat nem tudok mondani erről a könyvről, amit előttem még nem tettek meg.
Rengetegen olvasták, és számtalan értékelést olvashatunk róla.
Mindezt nem véletlenül!

Az egyetlen, ami viszont kicsit bánt ezzel a művel kapcsolatban, vagyis inkább az írónővel kapcsolatban, hogy nem tartozik bele az általános műveltségbe.
Ez elég sajnálatos…
Számtalan művet tudtam volna mondani, amit kivennék ebből a pozícióból, és ezzel a könyvvel helyettesíteném, hátha többen éreznék úgy, hogy van értelme elolvasni a kötelező és/vagy ajánlott könyveket. Sajnos ezek egyikében sem foglal el helyet Jane Austen, és annyi figyelemre sincs méltatva oktatás szempontjából, hogy kitérjenek rá.
Öreg hiba!
Nem ártana pedig, ha a mai lányok több ilyen kiemelkedő teljesítményű nőről hallanának!
Talán tudnák magukat értékelni utána…

+
>!
K_A_Hikari P
Csendes Nóra: Zápor utca

Nem sírtam, pedig számítottam könnyekre.
Helyette csak lehunytam a szememet, végiggondoltam a regényt.
Ha lehet egy könyvnek lelke, akkor ennek a könyvnek van.
És talán épp ezért nem ajánlanám bármikor, bárkinek olvasásra.
Féltő gondoskodással és szeretettel kell olvasni, elmerülni a sorok között, érezni azt az szomorú-boldogságot, amit végig éreztem én is olvasás közben.

1 hozzászólás
+
>!
Bla IMP
Maurice Cotterell: Viracocha elveszett sírja

S ráadásul most látom, hogy én értékelem elsőként e könyvet. Nagy felelősség, de…
Már jó néhányszor kezembe kerültek Cotterel különböző könyvei, s miután beleolvastam, visszatettem őket, mert sokalltam érte a pénzt, s első benyomásra nagyon mesterkéltnek találtam őket. Cotterel is a New Age egyik kedvenc írója, de engem nem nyert még meg magának. Adtam neki egy új esélyt. Egy könyvcsere akcióban megszereztem magamnak a Viracocha elveszett sírját. El is kezdtem, de félúton elbizonytalanodtam…úgy érzem az olvasottak alapján, hogy a Cotterel által kidolgozott elmélet művi, kimódolt a különböző nézetek fázisairól, melyek – szerinte – jelentős jelképei az egykori bennszülöttek (egyiptomiak, maják, inkák) vallási hiedelmeinek…s amikor mindebbe belekeveredik a napfolt-tevékenység, annak minimumával és maximumával, amely befolyásolja az inkák építészetét – oly módon, hogy minél sötétebbet akarnak belül teremteni, ezért befalazzák ablakaikat, s meglágyították építőköveiket, hogy úgy passzoljanak egymáshoz, hogy késpengét se lehessen közéjük csúsztatni, s így a nőknek több melatoninja teremtődjék tobozmitrigyük által, s ezért magasabb hormonszintjük nagyobb nemi vágyat indukáljon… – feladom. Nemigen szoktam ilyet tenni, de képtelen vagyok tovább olvasni…Sajnálom!