!

Zsidák Gábor személy

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Idézetek

>!
vgabi SP

     – Felmayer!
     – Igen, tanár úr?
     – Elmondanád, hogy a rajzodon mi ez a sötét folt? – mutatta fel a lapot. A fél gyümölcstálat kitakarta egy kerek satírozás.
     – Az Gábor feje – közölte. – Nem láttam tőle rendesen!

111. oldal, Szeptember 18., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Felmayer Dávid (Dave) · Vladár Ervin · Zsidák Gábor
2 hozzászólás
>!
vgabi SP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

    Mikor benyomtam a lejátszás gombot, reméltem, hogy azért nem lett túl durva. Reméltem? Ugyan már. Tudtam, hogy mindenkinél kiveri a biztosítékot, hiszen rólunk van szó! A videó elindult, a legeslegelső kép Ricsi, ahogyan belefejel a kamerába, majd rögtön azután elindul a Papa Roach Last Resort című dala, és egyszerűen mindenki megőrül a felvételen. Andris és Robi ugrál, Kinga vörös fejjel ordít, Gábor idegesen csapkod Dave felé, aki a szabad kezével (amelyikkel nem kamerázik) a fülét pöckölgeti. Én a padomon ülve olvasok, majd visszadobom az ölembe esett szendvicset (?), Virág a székén ugrál (eredetileg egy Kispál és a Borz számra, de, ugye, ez ezen a felvételen nem hallatszik), Cortez lesöpri a padjára rakott papírokat, Ricsi meg páros lábbal tapos rajta. Zsolti a terem végéből nekifut, és kitartott karral leveri a csontváz fejét, majd pankrátor módjára rá is ugrik a földön heverő Carlosra. Ezután bevágások kajacsatáról, üdítőköpködésről, mutogatásról a kamerának (cenzúra, Dave kikockázta), metálvillák és kinyújtott nyelvek (Andris és Robi), lökdösődés (Karcsi a termünkben járt), Macu a felmosórongyot lóbálva próbál ninjitsuzni (valami japán harcművészet), Zsolti azonnal felveszi vele szemben a harci pózt, majd vágóképek következtek arról, hogy milyen sora van nálunk Carlosnak, a csontváznak. Virág megöleli, én kezet fogok vele (nálam maradt a karja), Zsolti belenyúl a szemébe, Andris és Robi bordán csapják, Kinga megpróbálja visszatenni a fejét, Cortez napszemüveget ad rá, Ricsi lefejeli, Jacques és Gábor pedig két oldalról átkarolják, amolyan „haveri” stílusban. A zene véget ért, az utolsó kép, immáron hanggal, hogy felröhögünk valamin a teremben, aztán elsötétül a jelenet. Itt azt hittem, vége, és már ki akartam nyomni, amikor még egyszer kivilágosodott a képernyőm, és Máday jelent meg, ahogyan a termünkben áll a tanári asztal mellett.
     – Tizenegyedik bé! Elegem van belőletek! – mondja idegesen. És ekkor tényleg véget ér a felvétel.

207-208. oldal, Február 27., vasárnap (Ciceró, 2012)

1 hozzászólás
>!
Doresz

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

     Gábor üzenete: (…) És Jacques azt mondja, adjam át, hogy üdvözöl.
     Reni üzenete: Miért van nálad Jacques?
     Gábor üzenete: Ma nálunk alszik.
     Reni üzenete: Uh. Még mindig haragszanak a szülei?
     Gábor üzenete: Hát. Nem beszélnek vele.
     Reni üzenete: És hogy van Jacques?
     Gábor üzenete: Most éppen jól. Bánatában csinált egy citromtortát. Baromi jó lett. Ha dühös, sokkal krémesebb lesz az állaga.
     Reni üzenete: :D Hé! A citromtortájából nekem is jár. Megállapodtunk.
     Gábor üzenete: Hagyunk egy szeletet.
     Reni üzenete: Rendben. Akkor sziasztok. És mondd meg Jacques-nak, hogy fel a fejjel.
     Gábor üzenete: Itt olvassa, amit írsz. És most nekem magyaráz. Most még jobban magyaráz. Most megkért, hogy ne írjam, amit mond. Most már lökdös. Most rám szólt, hogy ne mondjam el, hogy lökdös. Most azzal fenyegetőzik, hogy kinyomja a gépem. Most már franciául hadar, egy szavát sem értem.
    Gábor kijelentkezett. ☺

272. oldal, Október 17., hétfő (Ciceró, 2012)

1 hozzászólás
>!
elle

     – Bombariadó van? – kérdezte Gábor rezzenéstelen arccal.
     – Nem, tűzriadópróba. Nyomás, mindenki kifelé – tapsolt kettőt Vladár. – Haraszti, Bernáth, mit műveltek? Tegyétek le a tévét! Képzeljétek el, hogy valóban tűz van, úgyhogy indítsatok kifelé! – kiáltotta idegesen.
     – Tűz van? – hőkölt hátra Robi.
     – Gondos volt, mi? Tudtam, hogy egyszer leöli az egész sulit, addig kísérletezik… – méltatlankodott Andris
     – Nincs tűz! De úgy teszünk, mintha az lenne! Már két perce kint kéne lennetek az épületből, mindenki AZONNAL KIFELÉ!!! – üvöltötte torkaszakadtából.

462-463. oldal, Május 12., csütörtök

>!
encus625 P

Természetesen a hétvége volt a téma. Szinte mindenkinek volt valami klassz terve, Andris és Robi Band Hero-maratonra készül, Jacques Egerbe megy a szüleivel kirándulni, Kinga a jövő heti díjugrató-versenyére edz (még nem hívott meg mindenkit, de mindegy), Cortezék próbálnak meg deszkáznak, Gábor meg még nem tudja.

193. oldal, Október 2., péntek (Ciceró, 2010)

>!
uhrinagi

    Aztán a többiek is beszivárogtak egymás után: egy csendes, alacsony srác (Gábor), aki zavartan, köszönés nélkül csak leült az előttem lévő padba, egy elég testes fiú (Zsolti), akinek a többiek látszólag nagyon örültek, és egy másik fiú (Dávid), sötét nadrágban és ingben, aki szünet nélkül a fülébe dugott headsettel beszélt. Pontosan nyolc órakor megszólalt a csengő, és egy középkorú, magas, vékony ember csukta be maga mögött az ajtót, majd kerek szemüvege mögül csillogó tekintettel meredt az osztályra. Haller Endre, az ofő. Azonnal kiszúrt – pedig behúzott nyakkal ültem, hogy ne keltsek feltűnést –, bemutatott az osztálynak, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem mentem a gólyatáborba.

26. oldal, Szeptember 1., hétfő (Ciceró, 2010)

6 hozzászólás
>!
psn

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

     Gábor üzenete: Szóval bír engem.
     Reni üzenete: Igen, de ez miért olyan hihetetlen?
     Gábor üzenete: Nem tudom. Csak úgy bír? Most akartam hajvasalót rendelni a neten.
     Reni üzenete: :D :D :D

271. oldal, Október 11., hétfő (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta · Varga Kata · Zsidák Gábor
>!
uhrinagi

Ricsi gördeszkás videóval fárasztott, Gábor meg arról írt, hogy ő is volt szülőin az anyukájával, és sok ötlete van az osztálykirándulásra.

13. oldal, Január 19., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: gördeszka · Pósa Richárd (Ricsi) · Zsidák Gábor
>!
uhrinagi

    A félév húzósan kezdődött, az osztályátlag kritikán alulinak minősült, az sem segített sokat, hogy Arnold és Kinga kitűnőként, Gábor és én pedig bőven 4,0 fölötti átlaggal zártuk a tizedik első félévét. Sajnos a maradék nyolc ember összevissza kettesével, sok-sok bukásával és Virág rekord „hatból vágták meg félévkor” történetével kegyetlenül rossz lett az átlagunk. Ezt minden tanár szóvá is tette, és őszintén, az esti szülői sem kecsegtetett túl sok jóval.

22. oldal, Január 18., hétfő (Ciceró, 2011)

>!
Brigi007

     – (…) Zsidák Gábor – szólította fel, mire Gábor rettegve feltette a kezét. – Te új diák vagy? – kérdezte Gondos, és valami cukorkát rágcsált idegesen.
     – Nem – motyogta Gábor alig hallhatóan.
     – Hogyan?– kiáltott rá a tanárnő, mire Gábor megismételte, kicsit hangosabban. – Meggyőződésem, hogy még nem láttalak – tűnődött, majd beleolvasott a naplóba. – Jó jegyek. Én is adtam már. Érdekes. Na, gyere a táblához.

153-154. oldal, Február 25., csütörtök (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Gondos Margó · Zsidák Gábor
2 hozzászólás