Zakariás testvér személy

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Csak árnyékok
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Son of the Dawn
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Cast Long Shadows
Cassandra Clare – Kelly Link: Learn About Loss
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Deeper Love
Cassandra Clare – Robin Wasserman: The Wicked Ones
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Az árnypiac kísértetei
!

Cassandra Jean rajza Zakariás testvérről


Idézetek

Cicu>!

Az örökkévalóság nem jelenti azt, hogy az ember elfelejti a veszteségeit. Csak elviselhetőbbé teszi őket,

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zakariás testvér
Fodorci>!

– Emlékszem, egyszer azt mondtad nekem – szólalt meg aztán –, hogy két embert a világon mindennél jobban szerettél. Tessa volt az egyik?
– Igen, ő – felelte a fiú, és belebújt a kabátba. – Sosem szűntem meg szeretni sem őt, sem a parabataiomat. A szerelemnek nem vet véget a halál.
– A parabataiodat? Elvesztetted a parabataiodat? – Clary azonnal megsajnálta a fiút; tudta, mit jelent ez egy nephilimnek.
– A szívemben most is itt van, sosem fogom elfelejteni. – Évtizedek szomorúsága suttogott a hangjában, és a lánynak hirtelen eszébe jutott, milyen volt a Néma Városban önmaga pergamenszínű köntösbe burkolt árnyékaként. – Az emlékeink szilánkjai tesznek ki bennünket. Ott vagyunk azoknak a reményeiben és félelmeiben, akik szeretnek bennünket. Amíg él a szeretet és az emlékezet, nincsen valódi veszteség.

645. oldal

Fodorci>!

– Látta valaki Churchöt? (…) Szerintem Zakariás lenyúlta a macskánkat. Esküszöm, láttam, amikor bedobta Churchöt egy kocsi hátsó ülésére.
– Az kizárt! – jelentette ki Jace, aki időközben szintén előkerült. Inge ujját könyékig feltűrte, arca egészen vörös lett a zongorázás hevétől. – Church mindenkit gyűlöl.
– Nem mindenkit – mormogta mosolyogva Clary.

645. oldal

shadowhunter1975 P>!

Jace Zakariás nyakára mutatott.
– Neked is volt parabataiod. Viszont elhalványult a rúnád.
Zakariás lehajtotta a fejét.
– Rég meghalt – mondta. – Amikor… A halála után…. – Tehetetlenül rázta meg a fejét. – Hosszú évekig csak az elmémmel beszéltem, még ha szavak formájában is hallottátok a gondolataimat. A hagyományos beszéd, a megfelelő hangok megtalálása egyelőre nem megy valami könnyen. – Felnézett, egyenesen Jace szemébe.
– Becsüld meg a parabataiodat. Értekes ez a kötelék. Minden szeretet értékes. Ezért tesszük, amit teszünk. Miért harcolunk démonokkal? Miért nem alkalmasak rá, hogy ők vigyázzanak erre a világra? Miért vagyunk mi jobbak? Mert építünk, nem pedig rombolunk. Ők nem tudnak szeretni, csak gyűlölni. Mi, árnyvadászok esendő emberek vagyunk. Ha nem lenne meg bennünk a képesség a szeretetre, nem óvhatnánk a mondénokat. Szeretnünk kell őket, hogy vigyázhassunk rájuk. Az én parabataiom úgy szeretett, ahogy csak kevesen tudnak, minden egyes porcikájával, minden rezdülésével. Látom, hogy te is ilyen vagy. Nagyobb lánggal ég benned, mint a Mennyek tüze.

215. oldal, 9. fejezet - A fegyver a kezedben (Könyvmolyképzó, 2014)

Fodorci>!

– Sokat tud a Herondale családról. – szólt. – És az összes néma testvér közül maga tűnik a legemberibbnek. A legtöbben soha nem mutatnak érzelmeket. Olyanok, mint a szobrok. Magának viszont, mintha lennének érzései. Emlékszik az életére.
A Néma Testvérek élete is élet, Clary Fray. De ha úgy érted, hogy emlékszem a Testvériség előtti életemre, akkor igen, így igaz.
(…)
– Volt valaha szerelmes? Mielőtt belépett a Testvériségbe? Létezett olyan ember, akiért meghalt volna?
Hosszú csend következett. Ketten is, felelte aztán Zakariás testvér. Bizonyos emlékeket az idő sem radíroz ki, Clarissa. Kérdezd meg Magnus Bane barátodat, ha nekem nem hiszel. Az örökkévalóság nem jelenti azt, hogy az ember elfelejti a veszteségeit. Csak elviselhetőbbé teszi őket.

490. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Zakariás testvér
1 hozzászólás
Jean P>!

– A szellemek emlékek, azért maradnak velünk, mert akiket szeretünk, nem hagyják el a világot.

637. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Zakariás testvér
pandurjudit98>!

Hiába szólt előre Jace a tanácsteremben, az emberré vált Zakariás látványa sokkolóan hatott. Alig lehetett felismerni, csak az arcán lévő két sötét rúna utalt rá, ki volt valaha. Karcsú volt, már-már törékeny, arcáról és sötét hajáról finom, nagyon emberi elegancia sugárzott. Talán húszévesnek látszott.
– Ez itt Zakariás testvér? – kérdezte halk, döbbent hangon Isabelle. – Mikor lett ilyen dögös?
– Isabelle! – szólt rá suttogva Clary

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Isabelle Lightwood · Zakariás testvér
magic_shop>!

– Herondale-ek! – Zakariás erőtlen hangja félig nevetésbe, félig fájdalmas nyögésbe ment át. – Majd elfelejtettem. Nincs még egy család, amelyik ennyi mindent megtenne a szeretetért, és ennyi bűntudatot érezne miatta. Ne vedd a válladra a világ terhét, Jace. Azzal még egy Herondale sem birkózhat meg.

214. oldal

magic_shop>!

Zakariás testvér izzó tekintete mintha a húst készült volna lefejteni a fiú csontjairól.
– Sajnálom – mondta csendesen Jace. – Azt, hogy elvesztetted a parabataiodat. Van valaki… valaki, akihez még hazamehetsz?
A fiatalember szája sarka halvány mosolyra húzódott.
– Van. Mindig is ő jelentette számomra az otthont. De nem kapkodhatom el. Egyelőre maradnom kell.

215. oldal