!

Yelena személy

Maria V. Snyder: Assassin Study
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan

Idézetek

>!
mrsp

Dilana, mintha nem is fiatal nő volna, úgy szorgoskodott körülöttem, akár egy nagymama; a gondoskodása megmelengette a szívemet, ellenállhatatlanul vonzott. Már el is képzeltem, amint összebarátkozunk. Bizonyára rengeteg ismerőse, sőt udvarlója volt, akik mindnyájan igényt tartottak Dilana szívmelengető figyelmére, mint ahogyan a barlanglakók is szeretnek közül húzódni a lobogó tűzhöz. Azon kaptam magam, hogy égek a vágytál, csak hogy megérinthessem.

22-23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dilana · Yelena
>!
mrsp

Rosszullét környékezett a gondolatra, milyen naivan, sőt hálásan rohantam a vesztembe. Három éve történt. Oktalan kiskölyök voltam. Egy kölyökkutya, aki még akkor is boldogan csóválta a farkát, amikor összehúzták körülötte a zsák száját.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yelena
>!
mrsp

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ne mondj semmit! Ne próbálj megfenyegetni vagy rám ijeszteni! abból eleget kaptam Brazelltól. Minden erőmmel azon leszek, hogy bizonyítsak, és a lehető legjobb ételkóstoló legyek, mert kezdek hozzászokni a gondolathoz, hogy talán életben maradok. És semmi kedvem megadni Brazellnak azt az elégtételt, hogy végül mégis kivégeznek.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brazell · Yelena
>!
mrsp

– Amikor a szanitéc kienged az ispotályból, próbára teszem a tudásodat. Ha jól megfelelsz, elkezdheted a munkát.
– És ha kudarcot vallok?
– Akkor be kell tanítanom egy új ételkóstolót.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
>!
mrsp

– Yelena, én mindig rád fogom tenni a pénzem. Pontosan olyan vagy, mint a Parancsnok terrierje. Apró, csahos kiskutya, az ember általában pillantásra sem méltatja, de ha egyszer belekapaszkodik a nadrág szárába, sohasem hajlandó újra elengedni.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rand · Yelena
>!
mrsp

Ha Valek kemény szigorúsága akár csak egy kicsit is megenyhül, az tönkreteheti különös, kötélhúzásra emlékeztető kapcsolatunkat, és nem szerettem volna, ha bármi is megváltozik közöttünk. S különben is borzasztó veszélyt jelenthetett volna számomra, ha érzelmes gondolatokat dédelgetek a szívemben Valekkal kapcsolatban. Bátran csodálhattam kifinomult képességeit, és örömmel fogadhattam, ha mellettem állt egy csatában. De hogy egy patkány megkedvelje a macskát? Az csupán egyetlen módon végződhetett. A patkány halálával.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
Hirdetés
>!
mrsp

Nemrég még izgatottan vártam, hogy végre kiszabadulhassak a kastélyból, most azonban mindennél jobban vágytam rá, hogy újra erős kőfalak vegyenek körül, és biztonságban meghúzódhassak Valek lakosztályában. Nahát! Ez igazán meglepő kombináció volt: Valek és a biztonság ugyanabban a gondolatban.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Valek · Yelena
>!
mrsp

– Jól van. Egy évet kapsz. A szavamat adom rá. – Egyszerre habozni látszott.
– Csak rajta! – biztattam. – Tudom, hogy valamiféle fenyegetéssel akarod befejezni a beszélgetést. Talán egy ijesztő óva intéssel? Nyugodtan. Már hozzászoktam. Nem is tudom, mihez kezdenék egy olyan csevejjel, amelyben semmiféle fenyegetéssel nem kell megbirkóznom.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Írisz · Yelena
>!
mrsp

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Messzire el kell kerülnöm az életveszélyes helyzeteket. Gúnyosan felhorkantam; a gondolat is nevetségesnek tűnt, hogy megpróbáljak kitérni a baj útjából. A veszély fura módon mindig rám talált, bármennyire igyekeztem elkerülni. Árvaságra jutottam. Sanyargattak. Bebörtönöztek. Megmérgeztek. Mágiával lettem megátkozva. A lista napról napra csak gyarapodott.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Yelena
>!
mrsp

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Ha Valek felfedezi a varázserőmet, máris halott vagyok. Ha nem sikerül időben eljutnom Szítiába, halott vagyok. Ha valaki megmérgezi a Parancsnok ételét, halott vagyok. Ha Brazell végül megépíti a gyárát, és bosszút akar állni a fiáért, szintén halott vagyok. Halott, halott, halott és halott. Kezdett igen csak vonzónak tűnni számomra, hogy mégis a Pillangó Por végezzen velem. Csakis akkor volt ugyanis lehetőségem megválasztani, mikor, hol és hogyan érjen utol a halál.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brazell · Szítia · Valek · Yelena