William "Bill" Weasley személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
G. Norman Lippert: James Potter and the Hall of Elders' Crossing
!

Bill Weasley (Domhnall Gleeson)


Idézetek

Barnus>!

– Rendes Bűbájos Fokozat – magyarázta George Harry értetlen pillantását látva. – Billnek is tizenkettő van. Ha nem vigyázunk, még egy iskolaelső lesz a családban. Azt a szégyent nem élném túl.

48. oldal, Czikornyai és Patza

1 hozzászólás
gabcsika1>!

– Jól utaztál, Harry? – kérdezte Bill, miközben vagy tucatnyi tekercset próbált egyszerre felmarkolni az asztalról. – Ezek szerint Rémszem mégse Grönland érintésével hozott ide.
– Nem rajta múlt – jegyezte meg Tonks.

77. oldal

FreeAngel >!

– Fleurt én viszem magammal thesztrálon – sietett leszögezni Bill. – Nem szívesen ül seprűre.
    Fleur odalépett vőlegényéhez, s kölcsönkapott ábrázata a rajongó, szerelmes áhítat olyan kifejezését öltötte, amit Harry soha többet nem akart az arcán viszontlátni.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fleur Delacour · Harry Potter · William "Bill" Weasley
imma P>!

– A családban én vagyok a hatodik, aki Roxfortba jár. Jó sok mindent számon kérhetnek rajtam. Bill és Charlie már végeztek – Bill iskolaelső volt, Charlie pedig a kviddicscsapat kapitánya. Most meg Percy prefektus lett. Frednek és George-nak elég rossz a magatartása, de a többi jegyük egész jó, és mindenki nagyon viccesnek tartja őket. Elvárják tőlem, hogy én is olyan menő legyek, mint a bátyáim, de ha az leszek, sem dicsérnek meg érte, mert a többiek már learatták a babérokat. Ráadásul akinek öt bátyja van, az mindig mindent használtan kap. Bill régi talárját hordom, Charlie régi varázspálcáját használom, és most megkaptam Percy vén patkányát.

97. oldal

3 hozzászólás
Citrompor>!

[…] – Rita Vitrol még soha senkiről nem írt jót. Mikor a Gringotts összes átoktörőjét meginterjúvolta, „loboncos huligánnak" titulált engem.
    – Hát tényleg elég hosszú a hajad, drágám. – nézett rá Mrs Weasley. – Ha megengednéd, hogy …
    – Nem, anya.

152. oldal, A felbolydult hivatal (Animus, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Gringotts · Molly Weasley · Rita Vitrol · William "Bill" Weasley
Miamona>!

Harry, ez egy zsebgyanuszkóp. Világítani és forogni kezd, ha olyan ember van a közelben, akinek vaj van a fején. Bill ugyan azt mondja, megbízhatatlan kacat, és csak arra jó, hogy rásózzák a varázslóturistákra, mert tegnap este vacsora közben egyfolytában villogott. De akkor még nem tudta, hogy Fred és George bogarat dobtak a levesébe.
Üdv
             Ron

15. oldal, Bagolyposta

AniTiger P>!

[…] Bill ugyan azt mondja, megbízhatatlan kacat, és csak arra jó, hogy rásózzák a varázslóturistákra, mert tegnap este vacsora közben egyfolytában villogott. De akkor még nem tudta, hogy Fred és George bogarat dobtak a levesébe.

15. oldal, Bagolyposta

Mákostészta>!

A Bill és Fleur készítette csomagból egy bűvös borotva került elő.
– Ah, igen, ez gárhántálja á tökéletesen sima arhcbőrht – magyarázta lelkesen Monsieur Delacour –, de vigyázz, pontos instrhukciókat kell ádni neki, különben mindenütt megkopászt…

101. oldal, Hetedik fejezet - Albus Dumbledore végrendelete (Animus, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Fleur Delacour · William "Bill" Weasley
Citrompor>!

    Bill is felállt, és mosolyogva kezet rázott Harryvel. Ez a találkozás kellemes csalódást jelentett Harry számára; csak annyit tudott Billről, hogy a Gringotts Varázslóbanknak dolgozik, és iskolaelső volt a Roxfortban. Talán ezért, Percy idősebb másának képzelte el Billt: egy megrögzötten szabálymániás fickónak, aki imád parancsolgatni. Most be kellett látnia, hogy tévedett: Bill jó fej srácnak tűnt. Magas volt, hosszú haját copfba kötve viselte, s fülbevaló gyanánt egy karikára erősített hosszú, görbe állatfogat hordott. Öltözéke alapján egy keményrockegyüttes tagja is lehetett volna, csak épp a csizmája nem marha- vagy disznó-, hanem sárkánybőrből készült.

56. oldal (Animus, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Percy Weasley · William "Bill" Weasley
Citrompor>!

    Ezalatt Mrs Weasley Bill fülbevalóját kritizálta, ami a jelek szerint újabb keletű szerzemény volt.
    – … az a ronda agyar pedig végképp túlzás. Csodálom, hogy egyáltalán beengednek így a bankba.
    – Hidd el anya, nem az érdekli őket, hogy mi van rajtam – felelte türelmesen Bill –, hanem az, hogy mennyi kincset szerzek nekik.

65. oldal (Animus, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Gringotts · Molly Weasley · William "Bill" Weasley