!

Wade Owen Watts személy

Ernest Cline: Ready Player One (angol)
Ernest Cline: Ready Player One
!

A Ready Player One főhőse Wade, a 18 éves árva fiú, aki Oklahomában lakik. Megszállottan kutatja Halliday Húsvéti Tojásának megoldását az OASIS nevű virtuális világban, ahol Parzival néven ismerik.


Idézetek

>!
apple_pie 

Órákon át dumáltunk. Hosszú és csapongó beszélgetéseket folytattunk mindenféléről. Teljesen elkábított, amikor időt tölthettem vele. Mintha drog lett volna, amiből sosem elég. Úgy éreztem, tökéletes az összhang. Ugyanazok a dolgok érdekeltek minket. Ugyanaz volt a célunk. Minden poénomat értette. Megnevettetett. Elgondolkodtatott. Neki köszönhetően máshogy láttam a világot. Soha korábban nem volt más emberi lénnyel ilyen bensőséges kapcsolatom.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis · Wade Owen Watts
>!
apple_pie

Még a különcök között is különcnek számítottam.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
>!
psn 

Az elmúlt hat év során egész pontosan 157-szer néztem meg a Gyalog galoppot. Minden szavát kívülről tudtam.

482. oldal (Agave,2012)

Kapcsolódó szócikkek: Gyalog galopp · Wade Owen Watts
>!
psn 

A fémrácsozaton való leereszkedés mindig a Donkey Konghoz és a Burgertime-hoz hasonló, régi platformjátékokra emlékeztetett. Ebből a benyomásból kiindulva pár éve megterveztem a saját Atari 2600-as játékomat (ez a nyestek számára amolyan beavatási szertartás volt, mint amikor egy Jedi összerakja élete első fénykardját). A Pitfallt nyúló művem címe Rakások volt. Egy függőleges mobilház-labirintuson kellett átvágni, leselejtezett számítógép-alkatrészeket kellett összegyűjteni, étkezési utalványokkal lehetett energiát feltölteni, és el kellett kerülni az iskola felé vezető úton felbukkanó metamfetamin-függőket és pedofilokat. A játékom sokkal szórakoztatóbb volt a valóságnál.

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
>!
dr_Eminens

Nem tudom, ti talán máshogy éltétek meg ezt az egészet. De nekem emberi lényként felnőni a Föld nevű bolygón a huszonegyedik században elég nagy szívás volt.

25. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
>!
No_Exist

Egyszobás lakásom zordan világító fénycsövei alatt állva szembe kellett néznem az igazsággal. A valódi életben nem voltam más, mint egy antiszociális remete. Egy kívülálló. Egy sápadt bőrű, popkultúra-megszállott kocka. Egy agorafóbiás otthonülő, igaz barátok, családtagok, és valódi emberi kapcsolatok nélkül. Csak egy újabb szomorú, elveszett, magányos lélek, aki egy bálványozott játékra pazarolja az életét.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts
Hirdetés
>!
Bori_L P

Parzival: Miért feltételezed, hogy férfi vagyok?
Art3mis: Ne szórakozz már. Nyilvánvaló. Folyamatosan fiúvibrálás jön belőled.
Parzival: Fiúvibrálás: Ezt hogy érted? Férfiasak a mondatszerkezeteim, vagy mi?

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Art3mis · Wade Owen Watts
>!
Chöpp 

Végignéztem a magazin címlapján.
– Figyelj, átfuthatom, ha végeztél?
H elvigyorodott. – Minek? Hogy elolvasd a Sólyomasszony-os cikket?
– Talán.
– Apám, te tényleg szereted azt a hulladékot, mi?
– Kapd be, H.
– Hányszor is láttad már azt a trágyahalmot? Azt tudom, hogy velem legalább kétszer végignézetted. – Most ő próbálta elérni, hogy ráharapjak a csalira. Tudta jól, hogy a Sólyomasszony az egyik kedvenc bűnös élvezetem, amit már több mint két tucatszor láttam.
– Szívességet tettem neked azzal, hogy megnézettem veled, majom – mondtam. Felvettem a padlóról egy új játékkazettát, bedugtam az Intellivision-konzolba, és elindítottam az Astromasht egyjátékos üzemmódban. – Egy nap még hálás leszel, meglásd. A Sólyomasszony alap.

62-63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: H · Sólyomasszony · Wade Owen Watts
>!
psn

— Nem rossz — értékelt H.
— Ja, de annyira jó se — vélte Shoto. Ezután mintha eszébe jutott volna, hogy én is hallom. — Mármint… ez sokkal jobb volt, Parzival. Alakul a dolog.
— Kösz a bizalmat, Shoto.

Kapcsolódó szócikkek: H · Shoto · Wade Owen Watts
>!
Mirk P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Sorrento didn’t deserve his power or his position. What he deserved, I decided in that moment, was public humiliation and defeat. He deserved to have his ass kicked while the whole world watched.
I held the Beta Capsule high over my head and pressed its activation
button.
There was a blinding flash of light, and the sky turned crimson as my avatar changed, growing and morphing into a gigantic red-and-silverskinned humanoid alien with glowing egg-shaped eyes, a strange finned head, and a glowing light embedded in the center of my chest. For the next three minutes, I was Ultraman.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wade Owen Watts