Vitay Georgina személy

Szabó Magda: Abigél
!

Vitay Georgina (Szerencsi Éva) a filmben


Idézetek

monalisa>!

[…] ébren feküdt még sokáig, és azon tűnődött, milyen furcsán és váratlanul következnek be az ember életében a legjelentősebb események. Nem úgy, és nem is akkor, ahogy és amikor várja az ember, másképpen, más előzmény után, valahogy logikátlanul. Egyszer csak ott van valaki a karzaton, az ember ránéz, az meg vissza rá, és attól megváltozik az élet egészen.

Kapcsolódó szócikkek: Vitay Georgina
FeketeAlex I>!

    A szobor mosolygott is, komoly mosolya volt, mint a nagyon boldog és nagyon fiatal lányoknak.
    – Ez Vitay – mondta Kis Mari. – Vitay Georgina. Velünk fog járni. Ismerd meg, Abigél!
    Ó, megint valami játék, megint ezek a butaságok!
    – Köszönj neki – biztatta Torma. – Köszönj! Ez Abigél. A csodatevő Abigél.

51. oldal, Abigél legendája (1978)

Kapcsolódó szócikkek: Abigél · Kis Mari · Torma Piroska · Vitay Georgina
Theana>!

Mimó néni maga magyarázta el Ginának, hogy nincs szebb és ártatlanabb valami, mint az első harmatos szerelem, amelynek emléke akkor is mindennél fényesebb marad, ha nem lesz belőle házasság, […].

8. oldal, Gina intézetbe kerül (1978)

Kapcsolódó szócikkek: Mimó néni · szerelem · Vitay Georgina
Theana>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A tábornok arca komoly volt, csupa bánat, csupa szeretet, szinte már nem is reálisnak ható abban a légvédelmi világításban. Még akkor is azt képzelte, látja, mikor már eltűnt a Matula utcán. Fogalma se volt róla, hogy nem találkozik vele soha többé.

Matula utca

Kapcsolódó szócikkek: Vitay Georgina · Vitay tábornok
KingucK P>!

Futottak a napok a lázas készülődésben, hogy a naptártokok, az inggombtartók és a tűpárnák elkészüljenek. A műhelyből Zsuzsanna gyakran kizavarta őket a hóba, akkor hólabdáztak, mint a kicsik, néha meg zenét hallgattak az intézet gramofonján, rettegve, meg ne sértsék Hajdú valamelyik lemezét, mert akkor végük. Huszonnegyedikén hajnalban óriási hó esett megint, a konyhafolyosóról reggeltől fogva szegfűszeg és vanília illata áradt, ami azonnal könnyet csalt Gina szemébe, ahogy megérezte. Ünnepszag volt, karácsonyillat. Mi lehet otthon, hol az apja, mikor láthatja megint?

Karácsony

Kapcsolódó szócikkek: gramofon · · karácsony · Vitay Georgina · Zsuzsanna
Brigi007>!

Mire áthágták a küszöböt, Gina már ott volt abban a másik világban, amelyet új otthonának jelöltek ki, s olyan tökéletesen létformát váltott, ahogy a csecsemő megszületik, vagy a haldokló meghal.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vitay Georgina
Theana>!

Egy darabig még várt, hátha visszatér, de a hadnagy nem jelentkezett többé, nemsokára megértette, miért.

Kapcsolódó szócikkek: Kuncz Feri · Vitay Georgina
Mary_Mallory_Elouise>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Valaki mással tetszik összetéveszteni a kis Vitayt. A kis Vitay nem akart elutazni sehová.
– Ez nem akart elutazni? – mondta felháborodottan a pénztáros. – Én adtam el neki a jegyet, úgy rohant, hogy azt hittem, kiszakad a lelke. Ott a kezében a pénz, amit a százasából visszaadtam, ott a jegye is. Hát hülye vagyok én?

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kőnig tanár úr · Vitay Georgina
KingucK P>!

A karácsonyi szünet huszonkettedikével kezdődött, az utolsó tanítási nap huszadika volt, Gina egész árkodi tartózkodása alatt nem szerzett annyi gyönge jegyet, mint azon a szombaton, mikor – szintén matulás tradíciók szerint – különösen szigorú volt a feleltetés, mert hiába került a vakáció olyan elérhető közelségbe, meg kellett mutatniok ezen a napon, hogy amíg a munka tart, csak a munkával törődnek. Ám Gina egyébre se tudott gondolni, mint arra, hogy aznap délben elvileg megkezdődik a szünet, és miután az apja tudja, hogy a középiskolákban mikor végződik a tanítás, ha mégis meglátogatja, akkor ma, holnap, legkésőbb holnapután itt kell lennie. Az utolsó tanórán végre jól dolgoztak, mintha mindazt a feszültséget, ami bennük volt, az ugrással meg a szergyakorlattal akarnák levezetni. Truth Gertrúd figyelmeztette őket, el ne felejtsék magukkal vinni és mosásba adni a tornaholmit.

Okmányok

Kapcsolódó szócikkek: Árkod · karácsony · Truth Gertrúd · Vitay Georgina
gyongyos>!

Kis Mari ránézett. Egy teljesen más Vitay tekintett rá, egy sose látott Vitay. Ez megőrült vagy részeg.

Kapcsolódó szócikkek: Vitay Georgina