!

Virginia Gamely személy

Mark Helprin: Téli mese

Idézetek

>!
Kovaxka P

– Két gyömbérfagylaltos szódát – intézkedett Virginia –, sok-sok különleges adalékot. – A különleges adalék rum volt. Egy ilyen hatvanöt dolláros fagylaltot valóban késedelem nélkül illik fölszolgálni, s a kettő együtt százharmincba került: nagyok voltak, mint két vödör, ezüst kehely, platina kanál, arany szívószál. Cecil magánkívül volt a gyönyörtől.

Kapcsolódó szócikkek: Virginia Gamely
>!
s_l_m

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Praeger jó két óra hosszat kérdezgetett; csak úgy itta a lány szelíd ékesszólását; nem győzött álmélkodni eredeti gondolkodásmódján.
– Tud-e úgy írni, ahogy beszél? – kérdezte.
– Talán igen. Nem vagyok bizonyos benne.
Akkor átküldték egy másik szobába, hogy írja meg a városban szerzett első benyomásait. Virginia egy óra múlva tökéletes és üde-friss esszével jött vissza. Praeger elolvasta kétszer egymás után, aztán harmadszor is. Egy szép nő csókja sem okozhatott volna neki nagyobb élvezetet.
– Mintha először látnám ezt a várost! – jelentette ki.. – Ezer köszönet érte!

Kapcsolódó szócikkek: Virginia Gamely
Hirdetés
>!
psvianne

– Nem mondta azt senki, hogy minden cselekedetnek látni fogod a következményét; nem mondta senki, hogy garanciákat kapsz, hogy nem kell sötétben botorkálnod, vagy hogy miként a matézisben, mindent pedánsan igazolva és bizonyítva fogsz látni. Semmi sincsen bizonyítva és igazolva, vagy legalábbis semmi, ami értékes. Nem azért neveltelek föl, hogy örökké biztos talajon járj. Soha nem tanítottalak arra, hogy mindennek a hatalmunkban kell lennie, vagy hogy mindent értenünk kell. Vagy tán arra tanítottalak? Ha igen, rosszul tettem. Ha nem vállalunk kockázatot, akkor azok az erők, amelyeket megmagyarázni nem tudván elutasítunk, bizony majmot csinálnak belőlünk, ahogy mondani szokás.

690. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Gamely · Virginia Gamely