Viktória királynő személy

Neil Gaiman: Csillagpor
Anthony Burgess: Mr. Enderby – bepillantás
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Roy Porter: Vér és virtus
Lynn Picknett: Lucifer titkos története
Terry Pratchett – Gray Jolliffe: The Unadulterated Cat
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love 2. – Hűség
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Félix J. Palma: Az idő térképe
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Gail Carriger: Szívtelen
Edward Rutherfurd: Párizs
Shrabani Basu: Viktória királynő és Abdul
Kendall Kulper: A mágikus tolvaj
Helen Rappaport: A négy nővér
Jackson Galaxy: Macskamágia
Edward Rutherfurd: London
G. K. Chesterton: A Szökevény Kocsma
!

Viktória királynő (angolul: Queen Victoria of the United Kingdom, teljes nevén Alexandrina Victoria, tehát Alexandrina Viktória; London, 1819. május 24. – London, 1901. január 22.) Nagy-Britannia és Írország Egyesült Királyságának királynője 1837. június 20-ától, India császárnője 1876. május 1-jétől haláláig, 1901. január 22-éig.


Idézetek

shadowhunter1975 P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ó, igen, az első számú ok, amiért meglátogattalak. Tudod, van egy bizonyos kényes nemzeti ügy, egy Viktória királynő ellen elkövetett merényletkísérlet. Úgy húsz éve a Kingair-falka tagjai megpróbálták kiiktatni őfelségét.
– Ó, nem, de igazán? Azok a kedves skót férfiak? Ők biztosan nem lettek volna képesek semmi ilyen aljasságra. Úgy értem, kivillanó térddel mászkálnak fel-alá, de szó se lehet olyan kalamajkákról, mint a királyölés.

143. oldal, Hatodik fejezet - Amelyben Mrs. Tunstell hasznosnak bizonyul (Könyvmolyképző, 2016)

krlany IP>!

London visszavágyott a gázlámpák korába, amikor egy dolgos nap végén a libákat már olcsóbban kínálják a piacon a harsány cockney-hangok, Sherlock Holmes a Baker Streeten lakik, az özvegy a windsori kastélyban, s mily boldog a világ.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London · Sherlock Holmes · Viktória királynő
KingucK P>!

A következő események sok évvel ezelőtt történtek. Viktória királynő ült Anglia trónján, de még nem a windsori fekete ruhás özvegyként: az orcája majd’ kicsattant az egészségtől, lépte ruganyos volt, s Lord Melbourne-nek nem is kellett ürügyet keresnie, hogy megdorgálja az ifjú királynőt szelességéért. Viktória még nem ment férjhez, holott fülig szerelmes volt.
Mr. Charles Dickens folytatásokban kezdte közölni a Twist Olivért; Mr. Draper elkészítette első fényképét a Holdról, melyen hideg papírra fagyasztotta annak sápadt orcáját; Mr. Morse a világ elé tárta, hogyan lehet fémvezetékkel üzenetet továbbítani.
Ha varázslatról vagy tündékről beszéltünk volna előttük, lenézően mosolyognak, kivéve talán a még fiatal, szakálltalan Mr. Dickenst, aki sóvárogva nézett volna ránk.

Egy

SzAngelika >!

A királynő, már amennyire egy királynő ilyet tesz, kényelembe helyezkedett a széken, vagyis leeresztette a vállát.

14. fejezet - 336. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Viktória királynő
Kloy>!

Eszembe jut, mit tanácsolt Viktória királynő a lányának: „Hunyd be a szemed, és gondolj Angliára!” Csakhogy ez nem Anglia.

Kapcsolódó szócikkek: Viktória királynő
manami P>!

Thora az év novemberében levélben számolt be Viktória királynőnek Olga második születésnapjáról: „reggel rövid istentisztelet volt… Alix magával vitte a kis Olgát is, mivel csak tíz percig vagy negyedóráig tartott, és ő csodásan viselkedett, élvezte az éneklést, és megpróbált bekapcsolódni, ami kis híján megnevettetett bennünket.”

75. oldal

Helen Rappaport: A négy nővér A Romanov nagyhercegnők elveszett életei

Hirdetés
Gothic01>!

– Nem, nem politikai rémálmot jelentette. A vámpírkirálynő a palotában? Higgyen nekem, drágám, sosem jó ötlet túl sok királynőt tartani egy helyen, főleg egy kastélyban.

334. oldal

Chöpp >!

Szegény, vén Noyle* is mondogatta, amíg el nem vitték. Biztos emlékszik rá, Lady Joan. Ahogy hallom, ma is él, és még mindig szerelmes leveleket ír Viktória királynőnek. Persze már nem adják fel postán.

* Roderick Maclean költő leveleket küldött a királynőnek, majd 1882-ben rálőtt. A bíróság elmebetegnek nyilvánította.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1882 · Viktória királynő
Ligeia>!

Pedigree cats talk a lot—catownerspeak for yowling softly—and tend to rip curtains. Being so highly bred, some of them are mentally unstable. A friend had an Arch-Villains' cat (qv) which thought it was a saucepan. But, because it was very expensive and more highly bred than Queen Victoria, it thought it was a saucepan with style.

Kapcsolódó szócikkek: macska · Viktória királynő
gesztenye63 P>!

Viktória királynő birodalma már csak homlokzat, egyre több gerendával kell aládúcolni, nehogy összedőljön. Juhaink és marháink Argentínában legelnek, a teánkat kínaiak és hinduk termesztik, az aranyunkat Dél-Afrikából és Ausztráliából szállítják, a borunk spanyol vagy francia. Hát mondd meg nekem, kedves kuzin: mit mondhatunk mi még magunkénak a bűnön kívül?

Kapcsolódó szócikkek: Viktória királynő