!

Viktória királynő személy

Neil Gaiman: Csillagpor
Anthony Burgess: Mr. Enderby – bepillantás
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
Roy Porter: Vér és virtus
Lynn Picknett: Lucifer titkos története
Terry Pratchett – Gray Jolliffe: The Unadulterated Cat
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Félix J. Palma: Az idő térképe
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Gail Carriger: Szívtelen
Shrabani Basu: Viktória királynő és Abdul
Kendall Kulper: A mágikus tolvaj
Jackson Galaxy: Macskamágia
!

Viktória királynő (angolul: Queen Victoria of the United Kingdom, teljes nevén Alexandrina Victoria, tehát Alexandrina Viktória; London, 1819. május 24. – London, 1901. január 22.) Nagy-Britannia és Írország Egyesült Királyságának királynője 1837. június 20-ától, India császárnője 1876. május 1-jétől haláláig, 1901. január 22-éig.


Idézetek

>!
krisztni

Azzal Viktória királynő, mint aki jól végezte dolgát, önnön elégedettsége hullámain kihajózott az irodából.

Kapcsolódó szócikkek: Viktória királynő
>!
shadowhunter1975 P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ó, igen, az első számú ok, amiért meglátogattalak. Tudod, van egy bizonyos kényes nemzeti ügy, egy Viktória királynő ellen elkövetett merényletkísérlet. Úgy húsz éve a Kingair-falka tagjai megpróbálták kiiktatni őfelségét.
– Ó, nem, de igazán? Azok a kedves skót férfiak? Ők biztosan nem lettek volna képesek semmi ilyen aljasságra. Úgy értem, kivillanó térddel mászkálnak fel-alá, de szó se lehet olyan kalamajkákról, mint a királyölés.

143. oldal, Hatodik fejezet - Amelyben Mrs. Tunstell hasznosnak bizonyul (Könyvmolyképző, 2016)

>!
Ligeia

Pedigree cats talk a lot—catownerspeak for yowling softly—and tend to rip curtains. Being so highly bred, some of them are mentally unstable. A friend had an Arch-Villains' cat (qv) which thought it was a saucepan. But, because it was very expensive and more highly bred than Queen Victoria, it thought it was a saucepan with style.

Kapcsolódó szócikkek: macska · Viktória királynő
>!
KingucK

A következő események sok évvel ezelőtt történtek. Viktória királynő ült Anglia trónján, de még nem a windsori fekete ruhás özvegyként: az orcája majd’ kicsattant az egészségtől, lépte ruganyos volt, s Lord Melbourne-nek nem is kellett ürügyet keresnie, hogy megdorgálja az ifjú királynőt szelességéért. Viktória még nem ment férjhez, holott fülig szerelmes volt.
Mr. Charles Dickens folytatásokban kezdte közölni a Twist Olivért; Mr. Draper elkészítette első fényképét a Holdról, melyen hideg papírra fagyasztotta annak sápadt orcáját; Mr. Morse a világ elé tárta, hogyan lehet fémvezetékkel üzenetet továbbítani.
Ha varázslatról vagy tündékről beszéltünk volna előttük, lenézően mosolyognak, kivéve talán a még fiatal, szakálltalan Mr. Dickenst, aki sóvárogva nézett volna ránk.

Egy

>!
Gothic01 P

– Nem, nem politikai rémálmot jelentette. A vámpírkirálynő a palotában? Higgyen nekem, drágám, sosem jó ötlet túl sok királynőt tartani egy helyen, főleg egy kastélyban.

334. oldal

>!
gesztenye63 P

Viktória királynő birodalma már csak homlokzat, egyre több gerendával kell aládúcolni, nehogy összedőljön. Juhaink és marháink Argentínában legelnek, a teánkat kínaiak és hinduk termesztik, az aranyunkat Dél-Afrikából és Ausztráliából szállítják, a borunk spanyol vagy francia. Hát mondd meg nekem, kedves kuzin: mit mondhatunk mi még magunkénak a bűnön kívül?

Kapcsolódó szócikkek: Viktória királynő
Hirdetés
>!
duracell

A karácsonyfa és a karácsonyi ajándékok német szokását vélhetően Sarolta királyné, III . György király felesége honosította meg Angliában, népszerűségét és jelenkori formáját mégis Viktória királynőnek és Albert hercegnek köszönheti, akik a feldíszített fa mellé állíttatták csokoládétól, süteményektől és karácsonyi finomságoktól roskadozó ünnepi asztalukat.

98. oldal, 4. fejezet - Curryk és felföldiek

Kapcsolódó szócikkek: karácsony · karácsonyfa · Viktória királynő
>!
duracell

Az ünnepségekkel és pompával teli év végén a királynőt a végletekig megindította alattvalóinak odaadó szeretete. India felfedezése, indiai szolgái, a hindusztáni nyelv fokozatos megismerése – mindmind tápot adott újsütetű boldogságának. Ahogy kitekintett az Osborne ház ablakán – a birtokra, ahol Albert és John Brown oldalán sétálgatott –, egyszerre révedt a múltba és tekintett a jövőbe. Elsajátított egy új nyelvet, megismert egy új kultúrát. Elégedetten sóhajtott fel. A lehetőségek végtelennek tűntek.

99. oldal, 4. fejezet - Curryk és felföldiek

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · Viktória királynő
>!
Inimma 

(Noha mikor Isten eltávolította Ádám egyik oldalbordáját, amiből azután megformálta Évát, először legalább kegyesen álmot bocsátott rá, egészen hihetetlen, hogy még az egészen közeli múltban, a XIX. században is elborzadva hallották Viktória királynő doktorai, mikor úrnőjük azt kérte tőlük, hogy az új, anesztézia nevű módszerrel enyhítsék szülési fájdalmait utolsó hét gyermeke születésénél. A modern éra, a vasút, a fényképészet és telegráf korának e „derék” férfiúi komolyan azzal tiltakoztak, hogy a szülési fájdalmak enyhítésével a Mindenható megsértését kockáztatnák, aki teljesen világossá tette a kérdéssel kapcsolatos véleményét a Teremtés könyvében. A viktoriánus nők és a későbbi nemzedékek nyugtalan leendő anyái szerencséjére a királynő végül megnyerte a kérdéses csatát.)

18. oldal - A tiltott gyümölcs (PDF)

Lynn Picknett: Lucifer titkos története A tudás ősi útja és az igazi Da Vinci-kód

Kapcsolódó szócikkek: Ádám · érzéstelenítés · szülés · Viktória királynő
>!
krlany I+SMP

London visszavágyott a gázlámpák korába, amikor egy dolgos nap végén a libákat már olcsóbban kínálják a piacon a harsány cockney-hangok, Sherlock Holmes a Baker Streeten lakik, az özvegy a windsori kastélyban, s mily boldog a világ.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: London · Sherlock Holmes · Viktória királynő