!

Vianne Rocher személy

Joanne Harris: Csokoládécipő
Joanne Harris: Csokoládé
Joanne Harris: Csokoládés barack
!

Vianne (Juliette Binoche) és Roux (Johnny Depp)

!

Vianne Rocher (Juliette Binoche)

!

Vianne Rocher (Juliette Binoche)

!

Vianne (Juliette Binoche) és Anouk (Victoire Thivisol)

!

Vianne (Juliette Binoche)

!

Vianne (Juliette Binoche)

1 hozzászólás

Idézetek

>!
Sozora

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Nagyon is jól értett. Ez egy ősrégi egyezség, és ezt ő is jól tudja. A szíved vágyának ára a szíved maga. Szemet szemért. A világ egyensúlya. Ha az ember pattanásig kifeszít egy gumikötelet, akkor az végül arcon csap.
Nevezzük karmának, a fizika törvényének vagy káoszelméletnek, de nélküle a föld kimozdul a forgástengelyéből, a szárazföldek elmozdulnak, a madarak lepottyannak az égből, a tengerek vérré változnak, és mielőtt ráeszmélnél, a világ véget is ér.
Tudják, jogom volna elvenni az életét. De ma előzékeny leszek. Vianne Rocher-nak két élete van – nekem pedig csak az egyikre van szükségem.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vianne Rocher
1 hozzászólás
>!
Aamu

Álmomban ez már megtörtént velem. Fürdöm a csokoládéban. Csokoládéföldekre, csokoládéligetekbe képzelem magam, és csak tobzódom, markolok, nyeldeklek.

Kapcsolódó szócikkek: Vianne Rocher
>!
Aamu

De a város egyfajta láthatatlansággal ruházza fel azt, aki erre vágyik. Nem voltunk már színes papagájok a verebek között, hanem az őshonos madarak színeit öltöttük fel – hátköznapiak és szürkék voltunk, nehogy bárkinek is feltűnjünk, akár első pillantásra is. Az anyám New Yorkba menekült, hogy meghaljon, én Párizsba, hogy újjászülessek. Beteg vagy egészséges? Gazdag vagy szegény? Boldog vagy boldogtalan? A város nem törődik velünk, más dolga van. Nem kérdez, csak elmegy mellettünk, egyetlen vállrándítás nélkül megy az útjára.

Kapcsolódó szócikkek: Párizs · Vianne Rocher
>!
Aamu

-… Vagy – idéztem egy marokkói közmondást – ha a fia délben azt mondja, hogy éjszaka van, ön rávágja: nézd, milyen szépek a csillagok?

A SKORPIÓ KIRÁLYNŐ 2. fejezet - 291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vianne Rocher
1 hozzászólás
>!
Miamona

Vianne Rocher, aki a szél hátán érkezik, és változásokat hoz mindnyájunk életébe…

236. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szél · Vianne Rocher
>!
Röfipingvin MP

A szobában a szokásos tizenhárom karácsonyi desszert sorakozott az üvegtálakon csábító topáz és arany színekben, akár a kalózok kincse. Fekete nugát az ördögnek, fehér nugát az angyaloknak, valamint mandarin, szőlő, füge, mandula, méz, datolya, alma, körte, birsalma zselé, mendiant mazsolával és kandírozott narancshéjjal, és a fougasse, az olívaolajjal készült, kerék formájú kenyér, amit Vianne tizenkét szeletre vágott fel.
És természetesen az elengedhetetlen csokoládé – a karácsonyi fatörzs a konyhában hűl épp, a nugátok, a kandiscukrok és a trüffelek szépen sorakoznak a kakaóporos pulton.

484. oldal

Kapcsolódó szócikkek: karácsony · Vianne Rocher
Hirdetés
>!
szabszev

Ó, Roux, gondoltam. Mit mondhatnék? Hogy azért vagyok itt, mert a kulcscsontod felett van egy titkos hely, ahová tökéletesen belesimul a homlokom? Hogy azért, mert nemcsak azt tudom, hogy mit szeretsz, de minden rezzenésedet ismerem? Hogy van egy patkánytetoválás a bal válladon, amiről eddig mindig azt mondtam, hogy nem tetszik? Hogy a hajad friss paprika- és körömvirágszínű, és hogy Rosette állatrajzai annyira emlékeztetnek azokra a figurákra, amiket fából és kőből faragsz, hogy szinte fáj ránéznem – és fáj, ha arra gondolok, hogy sosem ismer majd téged…

361. oldal Hatodik rész: A Nyájasok (4)

Kapcsolódó szócikkek: Rosette · Roux · Vianne Rocher
>!
Eli

Vianne-ban az árvasága fogta meg először: a bátor fiatal özvegy, aki egyedül harcol. Küzd, de nem valami sikeresen, talpraesett, de végső soron sebezhető: egy Hamupipőke, aki a királyfira várt.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hamupipőke · Vianne Rocher
>!
Miamona

– Roux – fogtam hozzá. ölelésre tárta a karjait, és én ismét ott találtam magam, ahol régen, a fejem a vállához simult, és magával ragadott az a meleg, lágy illat – mely kiérződött a frissen felfűrészelt fa, a lakk és az izzadság szaga mögül –, mintha egy pehelypaplan takart volna be mindkettőnket.

360. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Roux · Vianne Rocher
>!
Miamona

Az én anyám is így érzett vajon? Ő is érezte ezt a veszteséget, ezt a félelmet, mely a halálfélelemnél is erősebb, miközben hiába próbálta – mint minden édesanya – megállítani az idő könyörtelen múlását? Ő is követett, mint én Anoukot, hogy felvegye a hátrahagyott jeleket az úton? A kinőtt játékokat, a félredobott ruhát, az elmondatlan esti mesét. Ezeket mind maga mögött hagyja a gyermek, hisz siet a jövő felé, és távolodik a gyermekkortól, távolodik tőlem

420. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anouk · Vianne Rocher