vércukorszint fogalom

Brian Wansink: Evés ész nélkül
Giulia Enders: Bélügyek
Schobert Norbert: A nagy kalóriahazugság
Katherine Bassford: Ó, cukor!
Michael Mosley: A 8 hetes vércukordiéta

Idézetek

Kuszma>!

A cukor gyors vércukorszintemelkedést eredményezhet.

Kapcsolódó szócikkek: cukor · vércukorszint
30 hozzászólás
csucsorka IP>!

Ha nem látjuk az ételt, nem is gondolunk rá. Ha látjuk, ott van a gondolatainkban.
Ám van egy rejtettebb oka is annak, miért ejt rabul a pralinés doboz és a süteményes tál: pusztán az, hogy gondolunk az ételre, éhséget válthat ki. Pavlov kutyájához hasonlóan az embernél is beindul a nyáltermelés, amikor étellel kapcsolatos dolgot hall, lát vagy szagol – amilyen például egy csillogó alufóliába csomagolt tejcsokoládé-darabka. Még hozzá sem nyúltunk a csokihoz, de a hasnyálmirigyünk máris termelni kezdi az inzulint, amelynek le kell majd bontania a testünkön végigsöprő cukorlöketet.
Az inzulin csökkenti a vércukorszintünket, ami éhségérzetet válthat ki. Bár a nyálcsorgatástól még senkinek nem lett baja, minél erőteljesebb a nyáltermelés, annál valószínűbb, hogy az illető gondolkodás nélkül lát hozzá az evéshez, és túlzásba is viszi.

87. oldal, Rejtett ösztönök - Csábító csokik csapdája

Brian Wansink: Evés ész nélkül Miért eszünk többet, mint hisszük?

Kapcsolódó szócikkek: inzulin · vércukorszint
1 hozzászólás
Brigi007>!

Ha Önnek 2-es típusú diabétesze, prediabétesze van, vagy csak magas a vércukorszintje, akkor a könyv üzenete egyértelmű: tegyen valamit ellene.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: diabétesz · vércukorszint
Csancs>!

Az egyszerű szénhidrátok, mint a süti, a rizs vagy a tészta, gyorsan továbbjutnak a vékonybélbe. Ott megemésztődnek, és hatásukra a vércukorszint emelkedik. A fehérjéket és a zsírt a portás jóval tovább tartja a gyomorban. A hússzelet akár hat órán át is hintázik, mielőtt átér a vékonybélbe. Ezért esik jól a hús vagy a zsíros sültek után egy kis édesség: a vércukrunk nem szeret sokáig várni az ételre – a desszert megadja a vércukorelőleget.

89. oldal

Giulia Enders: Bélügyek A belek csodálatos világa és a jó emésztés

Kapcsolódó szócikkek: rizs · szénhidrát · tészta · vércukorszint
Athmor>!

A fahéj segít stabilizálni a vércukorszintet, és édesítés nélkül ízesíti az italt.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fahéj · vércukorszint