!

Vengerbergi Yennefer személy

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja
Andrzej Sapkowski: Tündevér
Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje
Andrzej Sapkowski: Baptism of Fire
!

Gražyna Wolszczak mint Vengerbergi Yennefer a Wiedźmin című lengyel tévésorozatban és filmben

!

Yennefer a PC játékból

!

Yennefer (Vengerbergi Yennefer) – hosszú fekete hajú, jellegzetes orgona és egres illatú varázslónő. Született Belleteynben, 1173. Riviai Geralt igaz szerelme. A nő távolságot tart a vaják között – de kötődnek egymáshoz. Az utolsó kívánság kötetben együtt voltak, A végzet karjában részletesebben ír kettőjükről. A harmadik kötetben Ciri anyáskodó szerepét tölti be.


Idézetek

>!
bonnie9 +SP

Azt is tudd, hogy tapintatlanságnak minősül, ha valaki hosszabb időre megáll az ételel megrakott asztalnál.
– Igyekszem majd tapintatos lenni – morogta a férfi. – Annál is inkább, mert úgy látom, nincs is különösebben mi mellett megállni.
– A mértéktelen italozás nagy tapintatlanságnak minősül – folytatta Yennefer a kioktatását, a legkevesebb figyelmet sem fordítva a morgásra. – A beszélgetések kerülése megbocsáthatatlan tapintatlanságnak minősül…
– És az – szakította félbe a vaják – , hogy az a madárijesztő ott a kretén gatyájában éppen ujjal mutogat engem a két hölgykísérőjének, tapintatlanságnak minősül?
– Igen. De jelentéktelennek.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
lejla

A hirundumi gáton folytatott beszélgetésük után Geralt Yennefer bármely, abszolúte bármely javaslatára igent mondott volna. Nem utasította volna vissza, még akkor sem, ha egy közös kirándulást javasolt volna a pokolba azzal a céllal, hogy egy csésze gőzölgő kátrányt szürcsöljenek el tüzes démonok társaságában.

Harmadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
Quvik

Volt továbbá egy rendkívül tetszetősen kitömött egyszarvúja is, aminek szeretett a hátán szerelmeskedni. Geraltnak az volt a véleménye, hogy ha létezik a világon hely, ami ennél is kevésbé alkalmas a szeretkezésre, az talán csak egy élő egyszarvú háta lehet.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
Quvik

– Szeretlek, Yen.
– Megkértelek, hogy osztentáció nélkül… – hirtelen elhallgatott, felkapta a fejét és hátrasimította a homlokából fekete fürtjeit; ibolyakék szemei tágra nyíltak. – Geralt! Először vallottad be nekem!
– Lehetetlen. Te csúfolódsz velem.
– Nem, nem csúfolódom. Régebben csak gondoltad, de ma ki is mondtad.
– Olyan nagy különbség ez?
– Hatalmas.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
lejla

Yennefer lowered her head and looked between her thighs, over which goldfish were darting.
‘The water in the pool will need changing, Enid,’ she mumbled. ‘I just peed in it.’

Chapter Six

Kapcsolódó szócikkek: Vengerbergi Yennefer
>!
lejla

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

‘What an unexpected honour,’ Yennefer sneered. ‘From magical oblivion straight to a secret, elite and omnipotent lodge, which stands above personal grudges and resentments. But am I suitable? Will I find sufficient strength of character to rid myself of my grudged against the people who took Ciri from me, cruelly beat a man who is dear to me…’

Chapter Six

Kapcsolódó szócikkek: Vengerbergi Yennefer
>!
Quvik

– Én úgy gondolom – remegett meg kissé Kökörcsin –, hogy ott lent a mélyben, ennek az egész nyavalyás óceánnak a fenekén üldögél egy hatalmas szörnyeteg, egy kövér, pikkelyes bestia, egy varangy, szarvakkal azon az ocsmány fején. És ez időről időre beszívja a vizet a bendőjébe, és a vízzel mindent, ami csak él, és amit meg lehet enni – halakat, fókákat, teknősöket, mindent. Aztán meg, amikor felfalta a prédáját, visszaokádja a vizet, és meg is van a dagály. Mit gondolsz erről?
– Azt gondolom, hogy ostoba vagy. Yennefer azt mondta nekem egyszer, hogy a tengerjárást a hold okozza.
Kökörcsin felröhögött.
– Micsoda éktelen nagy baromság! Mi köze van a holdnak a tengerhez? A holdra csak a kutyák vonyítanak. Rászedett téged, Geralt, az a te kis hazudósod, a bolondját járatta veled. És ahogy tudom, nem is először.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kökörcsin · Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
Allanon

Yennefer lassan elfordult. Geralt megbánta szavait. Megbánta az érzést, amely e szavakat szülte. A lehetőségek határa, amint átlépte, elpattant, akár a lant húrja.

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer
>!
kemiviki

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Jól emlékezett erre; míg együtt éltek, nem egyszer megesett Yenneferrel, hogy dühében kompótos üvegeket vágott hozzá. Már azokat, amiket az ügyfeleitől kapott. Merthogy Yennefernek fogalma sem volt a befőzés mikéntjéről, és ebben az esetben a mágia sem kecsegtetett sok sikerrel.

Kapcsolódó szócikkek: Vengerbergi Yennefer
>!
Quvik

– Óvatos leszek – sóhajtott fel a férfi. – De nem hiszem, hogy a rutinos spílered képes lenne meglepni. Nem azok után, amiken itt keresztülmentem. Kémek vetették rám magukat, kihalóban lévő hüllők és hermelinek támadtak rám. Nem létező kaviárral etettek. Férfiakban kedvüket nem lelő nimfománok kérdőjelezték meg a férfiasságomat, azzal fenyegettek, hogy sünháton erőszakolnak meg, terhességgel ijesztgettek, sőt, még orgazmussal is, és olyannal, amihez nem társulnak rituális mozdulatok. Brrr…
– Te ittál?

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ríviai Geralt · Vengerbergi Yennefer