!

tőzsde fogalom

Jordan Belfort: A Wall Street farkasa
Nick Hornby: 31 dal
Michael Moore: Hülye fehér ember
Mark Twain: Puddingfejű Wilson
André Kostolany: Egy spekuláns bölcsessége
André Kostolany: Kedvenc történeteim a pénzről
André Kostolany: Több mint pénz és mohó vágy
Fredrik Backman: Egymás ellen

Idézetek

>!
krlany I+SMP

Dagad a pánik. A média ugyan elfordulhat, ha akar, a nagyokosok pedig próbálhatják elhitetni a hazugságaikat, de amerikaiak millióit nem lehet átverni. A tőzsde nem egyszerűen természetes ciklusát éli. Nincs semmi jó a genetikailag feljavított marhahúsban. A bank nem akar veled együttműködve segíteni, hogy ledolgozd a hátralékodat. A kábeltévés szerelő nem jön reggel nyolc és délután négy között – semmikor sem jön. Ától cettig baromság az egész, és minél hamarabb rájönnek, hogy a nyomukban vagyunk, annál gyorsabban kapjuk vissza országunkat.

16. oldal

Michael Moore: Hülye fehér ember és egyéb sajnálatos adalékok az amerikai nemzet állapotához

Kapcsolódó szócikkek: bank · genetikai manipuláció · média · pánik · tőzsde
>!
Boglárka_Madar P

(…) akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde
>!
Boglárka_Madar P

A tőzsde minden résztvevőjének van egy közös érdeke: pénzt akarnak csinálni. A jó tőzsdei ügynök művészete abban áll, hogy felkeltse ezt a vágyat.

59-60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde
>!
Boglárka_Madar P

Minden egy dologtól függ, hogy melyikből van éppen több: ostoba emberből vagy papírból.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde
>!
Boglárka_Madar P

Mondom is mindig, régen naponta jártam a tőzsdére, mivel sehol a világon nem találtam egy négyzetméteren annyi hülyét, mint ott.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde
3 hozzászólás
>!
Boglárka_Madar P

A tőzsde mozgása mindig logikus, csak pontosan meg kell érteni a mechanizmusát.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: logika · tőzsde
Hirdetés
>!
Boglárka_Madar P

Képzeljünk el egy férfit, aki az utcán a kutyáját sétáltatja. A férfi lépésről lépésre halad, a kutya előreszalad, majd összevissza ugrándozik, visszaszalad a gazdihoz, de soha nem az eredeti kiindulópontjához, mert az eltelt idő alatt a gazdi is megtett egy bizonyos távolságot. A férfi testesíti meg a gazdaságot, a kutya pedig a tőzsdét.

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde
1 hozzászólás
>!
Moranzs

Október. Egyike ama hónapoknak, amikor különösen veszélyes a tőzsdén spekulálni. A többi ilyen hónap: július, január, szeptember, április, november, május, március, június, december, augusztus és február.
(Puddingfejű Wilson naptárából)

139. oldal (Ulpius, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: április · augusztus · december · február · január · július · június · május · március · november · október · szeptember · tőzsde
1 hozzászólás
>!
BakosJuci MP

Figyelj, ne érts félre, a pénz, az nagyon jó, meg egyáltalán, de az a baj, hogy nem teremtesz semmit, nem építesz fel semmit. Úgyhogy egy idő után, hogy is mondjam csak, beleunsz – megállt a beszédben, mintha csak a megfelelő szavakat keresné. – Az az igazság, hogy nem vagyunk mi semmik, csak bekattant házalóügynökök. Egyikünknek sincs fogalma róla, melyik papírok mennek fel, melyikek meg le. Csak dobáljuk a nyilainkat a sötétbe, aztán, érted, vagy győzünk, vagy leégünk. Mindegy, hamarosan te is rájössz.

Kapcsolódó szócikkek: bróker · pénz · tőzsde
>!
Boglárka_Madar P

Az ördög megteremtette a tőzsdét, hogy megbüntesse az embereket, amiért elhiszik, hogy az Úr a semmiből bármit is teremthetett.

229. oldal

André Kostolany: Kedvenc történeteim a pénzről Hasznos ötletek befektetőknek és spekulánsoknak

Kapcsolódó szócikkek: tőzsde