!

torna fogalom

Irena Dousková: Weöres Csepel
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Marcus Aurelius: Elmélkedések
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Marcus Aurelius – Cassius Dio Cocceianus: Marcus Aurelius elmélkedései

Idézetek

>!
Lunemorte MP

Vagy lehet, hogy nem tudsz elköltözni Párizsba, de most is eljárhatsz kávézókba, kiállításokra, vagy lemehetsz a folyópartra sanzonokat hallgatni és piknikezni.
Az is megoldás, ha kisebb, teljesíthetőbb lépésekre bontod az álmot. Házhoz jövő személyi edződ és napi két szabad, tornázásra szánt órád nem lesz, de attól még napi tizenöt percet tornázhatsz otthon DVD-re vagy edzők ingyenes, videomegosztókra feltett gyakorlatsoraira. És lehet, hogy nem most rögtön tudsz kiköltözni Olaszországba, hogy fagyizót nyiss, de attól már most elkezdhetsz tanulni olaszul, vagy megtanulhatsz fagyit főzni.

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

Kapcsolódó szócikkek: fagylalt · Olaszország · Párizs · torna
1 hozzászólás
>!
Sli SP

Testgyakorlás közben megesik, hogy valaki körmével megkarmol, vagy fejével ránk vetve magát, megüt bennünket. Ezt még csak rossz néven sem vesszük, nem is bosszankodunk, nem is gyanakszunk az illetőre, mint valami ármánykodóra, s bár óvakodunk tőle, azért ellenségnek nem tartjuk, meg sem gyanusítjuk, hanem inkább jóindulattal kitérünk az útjából. Igy járj el az élet egyéb viszonylataiban: nézzünk el sokat azoknak, akikkel mintegy együtt tornázunk. Mert módodban áll a fentiek szerint gyanakvás, gyűlölködés nélkül előlük kitérned.

104. oldal, Hatodik könyv (Franklin-Társulat / Parthenon, 1943)

Kapcsolódó szócikkek: élet · torna
>!
Amapola P

Minden tesióra kész rettegés, mert az iskolai tornaórákat nem a torna miatt találták ki, hanem a dagi és ügyetlen gyerekek gyötrésére. Én meg mindkét kategóriában díjnyertes vagyok.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: torna
2 hozzászólás
>!
ptagi P

Szeretek tornázni, futkosni, ugrálni, szeretek úszni, pingpongozni, sétálni, de ezt a majomparádét nem szeretem.
(…)
A torna – állítólag – azért van, hogy egészségesek és frissek legyünk, és rugalmasak és jókedvűek. De itt úgy kell masíroznunk, mint a katonáknak.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: testnevelés · torna
Hirdetés
>!
Belle_Maundrell 

Lollo nem szadista, próbálja nyugtatgatni magát Anna-Karin. Mindössze arról van szó, hogy nem egészen érti a nő, hogy nem mindenki a tornázás szerelmese.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna-Karin Nieminen · torna
>!
Sli SP

– (…) Mindenre a világon képes lennék, hogy visszakapjam az ifjúságom, csak arra nem, hogy tornásszam, hogy korán keljek, és hogy becsületes, hasznos polgár legyek.

330. oldal, Tizenkilencedik fejezet (Ulpius-ház, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: fiatalság · Henry Wotton · torna
>!
Sli SP

Testgyakorlás közben megesik, hogy valaki megkarmol a körmével, vagy nekünk rohanva lefejel, de nem csinálunk ügyet belőle, nem sértődünk meg, és később sem nézünk rá ferde szemmel, mintha valami rosszat forralna. Óvatosak leszünk ugyan vele szemben, de mégsem tekintjük ellenségnek, nem is gyanúsítjuk, hanem barátságosan kitérünk az útjából. Hasonlóképpen kell eljárni az élet egyéb területein is: nézzünk el sok mindent azoknak, akikkel mintegy együtt tornázunk. Mert – ahogy az előbb mondtam – módodban áll gyanakvás és gyűlölködés nélkül kitérned előlük.

94. oldal, Marcus Aurelius: Elmélkedések - Hatodik könyv (Atlantisz, 2016) · Marcus Aurelius

Kapcsolódó szócikkek: élet · torna