Torgyán József személy

Esterházy Péter – Szebeni András: A vajszínű árnyalat
Moldova György: Az utolsó töltény 8.
Zalatnay Sarolta: A 100 millió igaz története
Szántó István: Gyurcsány szabadon
Szalai Vivien: Zuschlag János
Bajomi-Lázár Péter: A magyarországi médiaháború
Bánkuti András (szerk.): Az év fotói 2001 / Pictures of the Year 2001
Földes Anna – Mihályi Gábor (szerk.): Az én forradalmam
Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer

Idézetek

latinta P>!

Mit jelent az, hogy – engedve az időrend tehetetlenségének – a pápalátogatás képei Cicciolina és Torgyán közé esnek? Szerencsés véletlen ez, vagy fölháborító? Meglehet, ez nem jó kérdés, mert van (lesz majd), akit épp a szerencsés véletlen háborít föl.
    De hát egy ezredvégi pápának ilyen a környezete, demagógok és kurvák közt vezet az útja. Az idő olykor a pápából is sztárt csinál.

120. oldal (Alexandra, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: Cicciolina (Staller Ilona) · Torgyán József
Carmilla >!

A magyar társadalom érettsége jelének tartom, hogy már a 90-es választásokon megbuktatták a szélsőséges radikalizmus képviselőit. Nem választották meg Csurkát, Orbán Viktort, Torgyánt, Tölgyessy Pétert, különféle pártok hasonló programmal fellépő politikusait, akik az öklüket rázták, hogy most itt radikálisan rendet csinálunk és egy kicsit bosszút is állunk.

33. oldal, A parasztház leégése tragédia - Vitányi Iván (Új Világ, 1996)

3 hozzászólás
Carmilla >!

KOALÍCIÓS MEGBESZÉLÉS UTÁN
Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközti beszélgetést folytatott a Parlamentben Torgyán József kisgazda pártelnökkel, és erről nem hajlandó nyilatkozni.

(képaláírás)

95. oldal (MÚOSz, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Orbán Viktor · Torgyán József
Molnár_Gyula>!

Augusztusban Dicső Anikó, a Duna Televízió munkatársa interjút készít Torgyán József földművelésügyi miniszterrel. Néhány kérdés után azonban a miniszter úgy találja, hogy az újságíró „dilettáns” és „provokatív” módon teszi fel kérdéseit, ezért utasítja egyik testőrét, hogy vegye el az interjú felvételét tartalmazó videokazettát, és ellenőrizze az újságíró személyi adatait. A Nyilvánosság Klub beperli a politikust. Egy mindössze kéthetes vizsgálat után azonban az illetékes Csongrád megyei nyomozóhivatal mégsem indít eljárást a miniszter ellen, és anélkül szünteti meg a vizsgálatot, hogy a sértett riporternőt meghallgatná.

125-126. oldal, 4.2. Médiapolitikai lépések (Új Mandátum, 2001)

Kapcsolódó szócikkek: Dicső Anikó · Duna Televízió · Torgyán József
konyvolvaso >!

Magyarországnak Horn Gyulákra, Gyurcsány Ferencekre, Orbán Viktorokra és Torgyán Józsefekre van szüksége.

127. oldal

Szalai Vivien: Zuschlag János Pártházból börtönbe

2 hozzászólás
Frank_Spielmann I>!

Találkoztam Zwack Péterrel, aki megkérdezte, van-e a parlamenti képviselőknek valami intim találkozóhelye. Kiderült, hogy nincs. Hát vele, aki akkortájt az SZDSZ parlamenti képviselője volt, szerveztük meg a klubot 1994-ben, melyet mind a hat parlamenti párt látogatott. Más időszak volt. Bal- és jobboldali képviselők, liberálisok egyaránt látogatták. De régen volt! Más lett a világ. 2005-ben bezártuk a klubot.
(Riporter: […] Különös, de abban az időben a kormánypártiak és az ellenzékiek békésen leültek egymás asztalához. Sőt magát Torgyán Józsefet is láttam ott egy nagy tál marhapörköltös galuska mellett beszélgetni egy MSZP-s képviselővel.)

Kapcsolódó szócikkek: 1994 · 2005 · SZDSZ · Torgyán József · Zwack Péter
4 hozzászólás
gesztenye11>!

… mint Torgyán József megjegyezte: „Magyarországon még nem született meg az első liberális paraszt!”

154. oldal - XII.

Kapcsolódó szócikkek: liberális · Magyarország · paraszt · Torgyán József
Carmilla >!

[…] Nem volt szerencsés döntés, hogy az élettársa vagy a barátja túlságosan is szabad kezet kapott, és mindenféle baromságot csinált. Tudta mindenki, hogy együtt él Márton Csabával, és ez a szituáció olyan, mint a Torgyáné. Minden kutyafüle rokonát berakja posztokra.

135. oldal, Tőke Péter, főszerkesztő (Trabaccolo, ?)

Zalatnay Sarolta: A 100 millió igaz története Avagy jótett helyébe jót ne várj

Kapcsolódó szócikkek: Torgyán József
LNB>!

A meccs ezzel együtt sem ment simán. A kezdőrúgást például Torgyán végezte el, és egyből fejbe is rúgott egy fotóst.

Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer Futball és hatalom Orbán világában

Kapcsolódó szócikkek: Torgyán József
LNB>!

[…] A játékosoknak, ha látogatást tett az öltözőben, vigyázzállásban kellett fogadniuk, és nem ülhettek le, amíg a miniszter a helyiségben volt. Egy Zalaegerszeg elleni hazai bajnoki előtt Torgyán utasította a szakmai stábot, hogy a hátvéd Mátyus Jánost mostantól tessék a csatársorban játszatni. Az időszak legkifejezőbb pillanata alighanem mégis az volt, amikor 1999 augusztusában Torgyán a klub százéves fennállása alkalmából szervezett szmokingos-nagyestélyis Fradi-gálán a klub összes legendáját – köztük Albert Flóriánt és Kárpáti Györgyöt – megelőzve ünnepélyesen kitüntette saját magát.

Rényi Pál Dániel: Győzelmi kényszer Futball és hatalom Orbán világában