!

Tom Denem személy

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
!

Tom Marvolo Riddle (Christian Coulson)

!

Tom Marvolo Riddle (Frank Dillane)


Idézetek

>!
horsegirl 

Hát igen, gondolta Harry, Tom Denem biztos könnyen át tudta érezni Hollóháti Helénának azt a vágyát, hogy olyan kincset birtokoljon, ami nem az övé.

507. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

„(…) Tudsz valamit a Titkok Kamrájáról?”
Kalapáló szívvel várta a választ. Az nem is késett sokáig. Denem most már kuszábban írt, mintha sietne gyorsan közölni mindent, amit csak tud.
„Persze, hogy tudok a Titkok Kamrájáról. Az én időmben azt mesélték nekünk, hogy puszta legenda, nem is létezik. De ez hazugság. Ötödikes voltam, amikor a kamrát kinyitották, és a szörny megtámadott néhány diákot. Egyiküket meg is ölte. Végül én lepleztem le a tettest, akit azután ki is csaptak az iskolából. Az igazgatónk, Dippet professzor azonban szégyellte, hogy ilyesmi történhetett a Roxfortban, és megtiltotta, hogy elmondjam az igazságot. Azt a mesét terjesztették, hogy egy furcsa baleset végzett a lánnyal. Kaptam egy szép, fényes kitüntetést a fáradozásomért, s cserébe be kellett fognom a számat. De tudtam, hogy a baj újra bekövetkezhet. A szörnyeteg nem halt meg, és az embert, aki szabadjára engedte, nem zárták börtönbe.”

>!
Életveszélyes_és_Tilos

„Most bekövetkezett. Eddig három támadás történt, és senki nem tudja, ki áll a dolog mögött. A múltkor ki volt a tettes?”
"Ha akarod, megmutatom – válaszolta Denem.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Mint már levelemben is megírtam, Tom Denem jövőjéről szeretnék értekezni önnel – magyarázta Dumbledore.
– Ön a rokona? – kérdezte Mrs Cole.
– Nem, én tanár vagyok. És szeretném felvenni Tomot az iskolámba.
– Miféle iskola az?
– Roxfort a neve.
– És miért vennék fel Tomot?
– Olyan képességekkel rendelkezik, amelyek érdekelnek minket.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Tom Denem arcán nyoma sem volt a Gomoldok vonásainak. Merope utolsó kívánsága maradéktalanul teljesült: Tom szép arcú apjának ifjú másává nőtt; fekete hajú volt, sápadt, tizenegy éves korához képest magas. Szeme kissé összeszűkült a meghökkentő öltözékű Dumbledore láttán; egy hosszú pillanatig csend volt a szobában.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Mindig tudtam, hogy más vagyok, mint a többiek – suttogta remegő ujjainak. – Mindig tudtam, hogy van bennem valami… valami különleges.
– Így igaz – hagyta rá Dumbledore. Már nem mosolygott, hanem feszült figyelemmel fürkészte a fiút. – Ugyanis varázsló vagy.
Denem felemelte a fejét. Az arca teljesen megváltozott: vad örömöt sugárzott, de ez furcsamód nem szépítette meg. Ellenkezőleg: finom vonásai megkeményedtek, s szinte vadállatias kifejezés ült ki rájuk.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
5 hozzászólás
Hirdetés
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– Tudok a kígyókkal beszélni – szólt a kézfogás közben Denem. – Akkor jöttem rá, amikor kirándulni voltunk vidéken. A kígyók odajöttek hozzám, és suttogtak nekem. Ez normális egy varázslónál?
Harry biztosra vette, hogy Denem a nagyobb hatás kedvéért tartogatta a végére ezt az információt.
– Szokatlan képesség – felelte pillanatnyi habozás után Dumbledore –, de nem példátlan.
Könnyed hangon beszélt, de tekintete kíváncsian fürkészte Denem arcát.

Kapcsolódó szócikkek: Tom Denem
>!
Életveszélyes_és_Tilos

– És ön már akkor… tudta?
– Tudtam-e, hogy minden idők legveszedelmesebb sötét varázslója lesz belőle? Nem, sejtelmem se volt róla.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Harry Potter · Tom Denem
>!
Miamona

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Igen kevesen tudják, hogy Voldemort nagyurat egykor Tom Denemnek hívták. Ötven éve én magam is tanítottam őt itt, a Roxfortban. Miután elvégezte az iskolát, nyoma veszett… beutazta a nagyvilágot… elmélyült a Sötét Tudományban, összeállt a mágusvilág söpredékével, s oly sok veszélyes, ördöngös átváltozáson ment keresztül, hogy mikor újra felbukkant, immár Voldemort nagyúrként, alig lehetett ráismerni. Az emberek többségének meg se fordult a fejében, hogy Voldemort azonos lehet azzal az okos és szép arcú fiúval, aki hajdan iskolaelső volt a Roxfortban.

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Roxfort · Tom Denem · Voldemort
>!
horsegirl 

– Hohó, lehet, hogy titkos varázsereje van! – csillant fel Hermione szeme. Elkérte a naplót Harrytől, és tüzetesen vizsgálgatni kezdte.
– Ha van neki, akkor nagyon jól titkolja – jegyezte meg gúnyosan Ron. – Biztos szégyellős. Fogalmam sincs, miért nem dobtad el, Harry.
– Én inkább azt szeretném tudni, hogy valaki miért akarta eldobni – felelte Harry. – És arra is kíváncsi lennék, hogy miért kapott Denem „Önzetlenül az Iskoláért” Különdíjat.
– Akármiért – legyintett Ron. – Talán volt neki harminc R. B. F.-e vagy megmentett egy tanárt az óriás tintahaltól. De az is lehet, hogy ő ölte meg Myrtle-t… Azért biztos az egész iskola hálás lehetett…

219. oldal