Tofu (szójasajt) tárgy

Banana Yoshimoto: Kitchen
Gabrielle Keng-Peralta: Varázslatok evőpálcikákkal
Dominique Lesbros: Trópusi zöldségek és gyümölcsök tárháza, hogy ne legyünk olyan elveszettek

Idézetek

Ninácska P>!

A tofut – szójababból készült fehér és puha sajt – általában négyszögletes tömbökben árulják, mert így könnyű kockákra vagy szeletekre vágni.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tofu (szójasajt)
Ninácska P>!

Használhatunk füstölt tofut is, ami úgy fest, mint egy gesztenyebarna kocka.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tofu (szójasajt)
shadowhunter1975 P>!

– Nem messze innen, a hegytetőn egy szentély áll. Szerintem elég híres lehet. A hegy lábánál van ez a fogadó, ahol mást se szolgálnak fel, mint tofut. Ők „a szerzetesek eledelének” nevezik. Ezt kaptam ma vacsorára.
– Miféle fogás lehet az? Érdekesen hangzik.
– Á, máris szakmai szempontból akarod elemezni? Hát, szóval van benne tofu, tofu és még több tofu. Nem mondom, hogy rossz, de a tofu az csak tofu. Tofu mindenféle mártásban, sült tofu cédracitrommal, szezámmaggal és így tovább. És nem találod ki, mi úszik a levesben – tofugombóc.
Majd meghaltam, hogy beleharaphassak valami szilárdabb ételbe, és arra gondoltam, majd úgyis kihozzák a rizst – de nem! A rizst csak levesbetétnek szánták. Úgy éreztem magam, mintha fogatlan öregember lennék.

95. oldal, Telihold (Kitchen 2) Trivium, 2012

Banana Yoshimoto: Kitchen Japán novellák

Kapcsolódó szócikkek: Tofu (szójasajt)
Ninácska P>!

A tofu rendkívül gazdag fehérjében, ezért kiválóan helyettesítheti a húst.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tofu (szójasajt)
Trudiz >!

Pácoljunk tofukockákat zöld fűszernövényekkel gazdagított szójaszószban, majd tűzzük őket nyársra, és süssük meg.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tofu (szójasajt)