!

Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja könyv

Stephen King: A Setét Torony – Puszta földek
Esze Dóra: Bodzagőz
Janusz Wolniewicz: Az Ucayali delfinjei
Fiala János: Az utolsó esély

Idézetek

>!
amnaen

Amióta az utolsó barátom is meghalt, akivel erre a kalandra indultam, most először ismét a ka-tet közepén találom magamat.
– Kvartett? – kérdezte kétkedve Eddie.
A harcos megrázta a fejét. – Ka annyit tesz, „sors”, Eddie, noha a tényleges jelentése ennél sokkal bonyolultabb. Nehéz meghatározni. Ez a helyzet a Nemes Nyelv csaknem minden szavával. A tet viszont egy csoport embert jelenti, akiknek azonosak az érdekeik és a céljaik. Mi hárman például egy tet vagyunk. A ka-tet az a hely, ahol sok olyan ember van, akiket a végzet kötött össze.
– Mint a Szent Lajos király hídjá-ban – mormolta Susannah.

>!
Sárhelyi_Erika I

(…) Apu egymás után adta a kezébe a könyveket. Jött az Akiértaharang, a Szállakakukk, az Algernon, zökkenőmentesen a Háború és béke, a Karamazovok, a Nyomorultak, a Szent Lajos király hídja. Egyetlen osztálytársa sem olvasta még ezeket a műveket, ő pedig minden egyes fejezet után érezte, amint lobogva áramlik benne az élet.

133. oldal (Ab Ovo)

>!
RaavNaan P

-Itt állt egykor a San Luis Rey híd – jelentette be José.
Tehát itt állt valamikor az a híd, amely csaknem olyan híres volt, mint Atahualpa aranya. Itt reszkettek a félelemtől a derék konkvisztádorok, amikor át kellett kelniük a folyó fölött. A híd két írót is megihletett: az egyik Thornton Wilder, aki a Szent Lajos király hídja című regényével halhatatlanná tette ezt a hidat, a másik Prosper Merimée.

98. oldal

Hirdetés
>!
Carmilla 

(…) Ember nem volt azon a környéken, ahol évtizedekkel korábban a Szent Lajos király hídja című műsort készítettem, ami a koncepcióját a regényből nyerte: olyan embereket szólítottam le, akik este tíz után egyedül mentek át Pestről Budára, vagy Budáról Pestre, hátha összeköti a sorsukat valami.

299. oldal (Alexandra, 2016)

2 hozzászólás