!

Thorin személy

J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről

Idézetek

>!
latti

– Thráin fia Thorin vagyok, Thrórnak, a Hegymély Királyának unokája! Visszatértem! – kiáltotta Thorin az ajtóból, mielőtt még az őrparancsnok megszólíthatta volna.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thorin
>!
Életveszélyes_és_Tilos

A király zordan meredt Thorinra, amikor elébe vitték, és sok kérdést tett fel neki. De Thorin csak annyit mondott, hogy éhes.
– Miért támadtátok meg háromszor is a népemet mulatozása közben? – kérdezte a király.
– Nem támadtuk meg őket – válaszolta Thorin –, kérni jöttünk, mert éhesek voltunk.
– Hol vannak most a barátaid, és mit csinálnak?
– Nem tudom, de gondolom, éheznek valahol az erdőben.
– Mi dolgotok az erdőben?
– Enni- és innivalót kerestünk, mert éheztünk.
– De hogy kerültetek egyáltalán az erdőbe? – kérdezte dühösen a király.
Thorin becsukta a száját, és nem szólt egy szót sem.
– Rendben van! – mondta a király. – Vigyétek és őrizzétek, míg nem hajlandó elárulni az igazat, még ha száz évig vár is vele.

Kapcsolódó szócikkek: Thorin · Thranduil
>!
Lahara ISP

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Ég veled, Balin – mondta –, s ég veled, Dwalin, tőled is elbúcsózom, Dori, Nori, Ori, Oin, Gloin, Bifur, Bofur és Bombur! Sose gyérüljön szakállatok! – Azzal a Hegy felé fordulva még hozzátette: – Ég veled, Tölgyfapajzsi Thorin! S veled is, Fili és Kili! Emléketek ne halványuljon el soha!

233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fili · Kili · Thorin
>!
takiko

A király szigorúan nézett Thorinra, amikor eléje vezették, és sok kérdést intézett hozzá. De Thorin egyre csak azt felelte, hogy éhezik.
– Miért akartad te és a néped háromszor is megtámadni az én népemet mulatozásunk közben? – kérdezte zordonan a király.
– Nem támadtuk meg őket – felelte Thorin. – Azért jöttünk, hogy könyörüljetek rajtunk, mert éheztünk.
– Hol vannak a barátaid most, és mit csinálnak?
– Nem tudom, de feltehetően éheznek az erdőben.
– Mit csináltatok az erdőben?
– Ételt-italt kerestünk, mert éheztünk.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thorin
1 hozzászólás
>!
meacska

‒ Zsákos úr! – kiáltotta. – íme, jutalmad első részlete! Dobd le azt a vénséges kabátot, és vedd fel ezt!
Azzal ráadott Bilbóra egy kis sodronyinget, amely réges-rég készült egy ifjú tünde-herceg számára. Ezüstacélból volt, amit a tündék mithril-nek neveznek, s egy gyöngyös-kristályos öv is járt hozzá. Fejébe ábrázolatos bőrből való, belül acélpántokkal megerősített könnyű sisakot nyomtak.

Kapcsolódó szócikkek: Thorin · Zsákos Bilbó
>!
Victoria_Crane

– Ha úgy érted, hogy az én feladatom elsőként behatolni a titkos járatba, ó Thorin, Tölgypajzsos Thrain fia, úgy növekedjék a szakállad még hosszabbra – mondta dühösen –, de mondd meg kertelés nélkül, és essünk túl rajta!

12. Bizalmas értesülések

Kapcsolódó szócikkek: Thorin · Zsákos Bilbó
Hirdetés
>!
AniTiger MP

Lényegében tehát erről van szó: a törpök nem hősök, hanem számító lények, akik igencsak tisztában vannak a pénz értékével; akad közöttük álnok és hitszegő és rossz fajzat is; mások viszont nem ilyenek, hanem tisztességes népek, mint például Thorin és Társai – csak nem kell sokat várni tőlük.

218. oldal, 12. fejezet - Belső értesülések (Európa, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Thorin
>!
Sli SP

– Te folytasd az utat, és fürkésszél ki minden lehetőt erről a fényről, azt is, hogy mire szolgál, meg hogy mennyire biztonságos, vagy esetleg csapda – mondta Thorin a babónak. – Most pattanj, és vissza is hamar gyere, ha minden rendben van. Ha nem, akkor is gyere, már amennyire tudsz! Ha nem tudsz, úgy huhogj kétszer úgy, mint a fülesbagoly szokott, és egyszer úgy, mint a kuvik, mi meg majd iparkodunk segíteni.
Ezzel Bilbónak fel kellett kerekednie, mielőtt megmagyarázhatta volna, hogy nem tud ő még egyszer sem huhogni bármiféle bagoly módján, éppoly kevéssé, mint repülni denevér módra.

32-33. oldal, 2. fejezet - Birkasült (Ciceró, 2004)

Kapcsolódó szócikkek: Thorin · Zsákos Bilbó
>!
Cheril

Ti úgy ismeritek a történetet, ahogy Bilbó elmesélte. Ha én írtam volna le, egészen másképp festene. Egyfelől végig nem jött rá, milyen ostobának is gondolták a törpök, és mennyire dühösek voltak rám. Thorin sokkal ingerültebb és megvetőbb volt, mint hitte. A kezdet kezdetétől megvető volt, és azt hitte, az egészet az ő kigúnyolására eszeltem ki. Egyedül a kulcs és a térkép mentette meg a helyzetet.

530. oldal - Az erebori kutatás

Kapcsolódó szócikkek: Gandalf · Thorin · Zsákos Bilbó
>!
Cheril

– Jól figyelj, Tölgypajzsos Thorin! – mondtam. – Ha veled tart a hobbit, sikerrel jársz. Ha nem, elbuksz. Mindezt előre látom és figyelmeztetlek.
– Ismerem a híred – válaszolta Thorin. – Remélem, rá is szolgáltál. De ez az ostoba ügy a hobbittal gondolkodóba ejt, valóban előre látsz-e, vagy pedig egyszerűen megőrültél. Oly sok baj zavarhatta meg az elméd.
– Akad elég, valóban – mondtam. – Mind közül a legbosszantóbb egy felfuvalkodott törp, aki tanácsot kér tőlem egy olyan ügyben, amelyről először hallok, aztán szemtelenséggel jutalmaz.

532. oldal - Az erebori kutatás

Kapcsolódó szócikkek: Gandalf · Thorin