The Cure személy

Richard Carman: Robert Smith & The Cure
David Wagner: Élet
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Matt Haig: Miért érdemes életben maradni?
!

A The Cure brit zenekar, az alternatív rock egyik legjelentősebb formációja. 1976-os megalakulása óta a felállás többször változott, az egyetlen állandó tag Robert Smith, a zenekar jellegzetes hangú, tupírozott hajú énekese, gitárosa és dalszerzője.

(Forrás- Wikipédia)

!

A The Cure


Idézetek

lzoltán IP>!

(…) A „Dose Of Sundays” címmel futó műsorsorozat keretein belül zajló koncertek közül az elsőn a Joy Division volt a Cure előzenekara. A Joy Divisionnek akkor még alig volt annyi száma, hogy ismétlések nélkül megtöltse a blokkját. Harmadszor lépett fel Londonban – az első két alkalommal a Hope & Anchorban játszott. A legelső bulira nagyjából harminc ember volt kíváncsi (ez volt az első alkalmak egyike, hogy Ian Curtis epilepsziás rohamot kapott); ez a harminc fő azóta már vagy ezerszer elmesélhette a sztorit. Valamivel később, amikor a Cure és a JD együtt lépett fel, már vagy ezren zsúfolódtak össze a Marqueeban. A Ten Imaginary Yearsben Smith elmondta, egyáltalán nem emlékszik a Joy Divisionre, Tolhurst viszont megemlítette, hogy Ian Curtist valami „szomorú aura” vette körül. (Curtis alig egy évvel később öngyilkosságot követett el.) (…)

43. oldal

Richard Carman: Robert Smith & The Cure Vágyak és vallomások

Kapcsolódó szócikkek: Ian Curtis · Joy Division · The Cure
1 hozzászólás
Carmilla >!

(…) Kezdek az asztalra is emberkéket rajzolni, és azon gondolkozom, milyen együttesek nevét véshetném a fába, de csak néhány jut eszembe, ugyanazok, amelyeket már kilencedikes koromban is a padba véstem. The Smiths, The Cure, Siouxsie and the Banshees.

220. oldal (Tarandus, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Siouxsie and the Banshees · Smiths · The Cure
1 hozzászólás
Damian>!

Sose tartoztam azok közé a férfiak közé, akik félnek a könnyeiktől. Cure-rajongó voltam, az ég szerelmére. Már akkor emo voltam, amikor a kifejezés még nem is létezett.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: The Cure
Gothic01>!

Két szám volt a bal felkarjának belső oldalára tetoválva. 10:15. Alice észrevette, hogy a fiú a tetoválást nézi; úgy pillantott a két számra, mintha elfelejtette volna, hogy ott vannak.
– Ez egy dal címe – magyarázta. – Szereted a The Cure-t?

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alice · Michael Morrow · The Cure
HippyHelena>!

Michael Jackson Billie Jeanjét dolgozták fel, és nem viccelek. Totál felvillanyoztak mindenkit. Lányok pattantak fel, és mentek ki a széksorok közé táncolni. Aztán rögtön átváltanak a Cure Just Like Heaven számára. Taylor hangja édes és magas és könnyed, és valahogy tökéletes. De még mindig le vagyok döbbenve. Alig bírom feldolgozni.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael Jackson · The Cure