Temeraire személy

Naomi Novik: Őfelsége sárkánya
Naomi Novik: Puskapor és sárkányvér
Naomi Novik: His Majesty's Dragon

Idézetek

Panni777>!

– Miért, talán gyermek vagyok, hogy féljek tőle? – kérdezte gőgösen a királyné. – Már repültem futárokon, ez sem lehet annyira más! – Csakhogy egy lónál alig kétszer nagyobb futársárkányt össze sem lehetett hasonlítani egy nehézsúlyúval, amely nagyobb volt, mint egy egész istálló. – Az a sárkány az, amelyik a dombon fekszik? – kérdezte később Laurence-től, amikor a búvóhely közelébe értek. Laurence sehol nem látott dombot, de aztán rájött, hogy a királyné a Temeraire hátán fekvő Berghexére mutat.
Mielőtt azonban kijavíthatta volna, Temeraire felemelte a fejét, és feléjük nézett.
– Ó – mondta erre a királyné elhaló hangon.

260-261. oldal, 15. fejezet (Agave Könyvek, 2009)

Kapcsolódó szócikkek: sárkány · Temeraire · William Laurence
Masni>!

Temeraire szaporán pislogva fogadta az új értesülést.
– Ti nem tojásból keltek ki? – kérdezte megigézve – Hát akkor hogyan…?

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire
szaffi P>!

“I suppose you are one of those hoarding creatures,” Laurence said, looking affectionately up at Temeraire; many dragons had an inborn fascination with jewels or precious metals. “I am afraid I am not rich enough a partner for you; I will not be able to give you a heap of gold to sleep on.”
“I should rather have you than a heap of gold, even if it were very comfortable to sleep on,” Temeraire said. “I do not mind the deck.”

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sárkány · Temeraire · William Laurence
Vse>!

– […] De Laurence… hogy sikerült megtanítania úszni?
A reptető riadtan fordult a part felé, és elkerekedett a szeme. Távollétében Temeraire bement a vízbe, és most élvezettel lebegett a hullámok között.
– Magasságos ég, nem, én még soha nem láttam vízben! Hogy lehet, hogy nem süllyed el? Temeraire! Gyere ki a vízből! – kiáltott rá a sárkányra kissé nyugtalanul.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire · William Laurence
reta09>!

Temeraire már túljutott a megpróbáltatásokon. Erőfeszítéseit a sárkány azzal jutalmazta, hogy másnap korán reggel felébresztette, hatalmasra nyílt szemével belesett a sátorba, és megérdeklődte, hogy Laurence nem menne-e be Doverbe megszervezni a hangversenyt.
– Szerettem volna valami civilizált időpontban felkelni, de mivel ez a jelek szerint nem lehetséges, talán kimenőt kérek Lentontól – morogta Laurence, majd ásított, és kilépett a sátorból. – Azért reggelizhetek előtte?
– Ó, hogyne! – felelte Temeraire nagylelkűen.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire
reta09>!

Temeraire továbbra is lassan araszolt fölfelé a kaptatón, és csak akkor vette le a szemét a felhőkről, amikor rábukkant egy virágra vagy egy érdekfeszítő kavicsra.

3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire
szaffi P>!

“It seems to me that if you wish to apply laws to us, it were only reasonable to consult us on them, and from what you have read to me about Parliament, I do not think any dragons are invited to go there.”
“Next you will cry out against taxation without representation, and throw a basket of tea into the harbor,” Laurence said.

Kapcsolódó szócikkek: sárkány · Temeraire · William Laurence
Vse>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A sárkány végül megszólította:
– Miért vagy dühös?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire · William Laurence
Vse>!

Temeraire a nyakát nyújtogatta, hogy lássa, hol matat a természetbúvár, de egyébiránt mozdulatlan maradt, és a jelek szerint cseppet sem bánta, hogy simogatják a szárnyát.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire
pas_de_deux>!

– Én egyáltalán nem értem, mi olyan jó a törvényes hatalomban – mondta Temeraire pihenés közben, amikor Laurence másnap reggel megpróbálta megosztani vele kételyeit. […] – Úgy látom, csak arra szolgál, hogy olyan dolgokat kényszerítsen rá az emberekre, amiket nem akarnak csinálni, és ha nem tudja rávenni őket, akkor megfenyegeti – folytatta.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Temeraire