!

Tane személy

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
!

Tane


Idézetek

>!
Gothic01 

– Azt beszélik, hogy anyád átokkal tart távol a nagyanyádtól.
(…) Ó, ezek a szószátyár tengerészek! Hallgatnak, mint a sír, amikor kérdést intézek hozzájuk, de pletykálni azt már szeretnek, és rosszabbak, mint a piaci kofák.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Essie Roe · Jennie Roe · Tane
>!
Gothic01

– Ez a tiéd? – kérdeztem felemelve a talizmánt, mire a fiú bólintott.- És miért hagytad nálunk?
– Ajándéknak szántam. Neked.- mondta kedvesen.- Így szeretnék bocsánatot kérni tőled.
Résznyire szűkült a szemem. – Talán rájöttél, hogy nem okos dolog magadra haragítani egy boszorkányt? Félsz, hogy átkot szórok a fejedre?

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
>!
Gothic01

– Jobban tennéd, ha megtartanád. Nem jó ómen, ha visszaadod.

Kapcsolódó szócikkek: Tane
>!
Gothic01

– Nem vagy te egy kissé fiatal a szigonyozáshoz?- kérdeztem tőle, mire tűnődő pillantást vetett rám.
– Szigonnyal a kezemben jöttem a világra. Tane vagyok- mondta, és kezet nyújtott. Tetszett, ahogy kiejtette a nevét, Taahneh ; különös akcentussal gördítette, lehelte a szót.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
>!
Gothic01

– Valóban. Avery Roe a Prince-szigetről. A tenger boszorkányának az unokája. Álomfejtő. Híres vagy, tudod?
– A nagyanyám hírneve nagyobb.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Jennie Roe · Prince-sziget · Tane
>!
Gothic01

– Nem is tudtam, hogy ilyen jól rajzolsz- jegyeztem meg, amikor megszemléltem a gyönyörű kis rajzokat; mind tökéletes, kidolgozott és vibráló volt.
– Miért kellene tudnod róla?

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
Hirdetés
>!
Gothic01

Tane azonban nem kísértet, mint a nagyapám, és nem is egy szörnyeteg, mint az apám, hanem valódi, hús-vér férfi, aki nagyon kedves. Szükségem van rá. Pont úgy, ahogyan a levegőre a lélegzetvételhez, és ebben olyan biztos vagyok, min abban, hogy vissza akarok térni a kunyhóba, és boszorkány akarok lenni. Ha pedig a Roe boszorkányoknál eddig nem volt szokás, hogy a párjukkal éljenek, nos nálam majd megdől ez a hagyomány.

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane
>!
Gothic01 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Kaphatok belőle? – nyújtottam ki a kezemet az üvegért, mert végiggondoltam: itt vagyok kettesben egy félmeztelen fiúval, aki tetoválást készít nekem, és ha már ez az új tapasztalatok éjszakája, legyen teljes az élmény, és az sem baj, ha egy kicsit mámoros leszek az italtól.
– Csak lassan – mondta Tane, ahogy lenyeltem, és mindjárt fel is köhögtem az alkoholt. Égette a torkomat, a nyelőcsövemet, de egy újabb, óvatosabb korty után éreztem, hogy a tűz lecsúszik a gyomromba, és jól eső melegséggel tölti meg.

Kapcsolódó szócikkek: alkohol · Avery Roe · Tane · tetoválás
>!
Gothic01

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Fontos… fontos, hogy melyik testrészre kerül? – kérdeztem, és közben kerültem a tekintetét.
– Általában vállra tetováljuk – válaszolta gyorsan, én pedig elkomorultam, mert eszembe jutottak a mélyen kivágott ruhák, melyeket anyám erőltetett rám az egymást követő piknikek és partik ürügyén.
– De valójában nem számít, hol van – folytatta Tane. – Nem attól függ, hogy beválik-e vagy sem.
Aztán mindketten tényleg elpirultunk – én azért, mert eltűnődtem, vajon hol van az a pont a testemen, amin nem akad meg anyám vizslató tekintete. És mégis hogy fogom én ezt megmutatni Tane-nek?

Kapcsolódó szócikkek: Avery Roe · Tane · tetoválás
>!
Gothic01

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Rengeteg tetoválást ismert a népem, mindegyiknek más-más jelentése és varázsereje volt – szólalt meg Tane enyhén remegő hangon. – Mind elvesztek, örökre elvesztek. De ezek itt – tárta szét a karját –, megmaradtak, én pedig ismerem a hatalmukat. – Tett egy negyed fordulatot, és rábökött a felkarján díszelgő furcsa alakzatra: tizenkét, körülbelül két centiméter széles háromszögekből álló rácsozat volt, mely csillagokat formált, és egészében véve a hajózási térképekre rajzolt iránytűre emlékeztetett.

Kapcsolódó szócikkek: Tane · tetoválás