Szívek Hercege személy

Stephanie Garber: Legendary
Stephanie Garber: Finale

Idézetek

Jazz>!

– Ha szerinted én kedves vagyok, valóban több időt kellene jobb emberekkel töltened!

Kapcsolódó szócikkek: Szívek Hercege
Belle_Maundrell >!

A Szívek Hercege. A viszonzatlan szerelem és a jóvátehetetlen hibák szimbóluma, amely szüntelen rettenettel és morbid vonzódással töltötte el Tellát. Scarlett a fél gyerekkorát Legend és a Caraval bűvöletében töltötte, őt azonban a Szívek Hercege nyűgözte le, mióta csak kihúzta az anyja kártyapaklijából, hogy megjósoltassa vele a jövőjében rá váró szeretetlenséget.
A mítoszok váltig állították, hogy a Szívek Hercegének csókjáért meghalni is érdemes, és Tella gyakran képzelgett arról, vajon miféle érzés lehet egy ilyen halálos csók. Ám ahogyan növekedett, és már elég fiúval csókolózott ahhoz, hogy tudja, nincs az csók, amiért érdemes lenne meghalni, gyanítani kezdte, hogy a halálos csókról keringő mesék csak arra szolgálnak, hogy kellően riasztó színben tüntessék föl a szerelembe esés veszélyeit.

44-45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donatella Dragna · Szívek Hercege
szentesaniko>!

Tella szinte már azt hitte, Jacks aggódik érte, amikor az megszólalt:
– Borzalmasan nézel ki.

Kapcsolódó szócikkek: Szívek Hercege
Belle_Maundrell>!

Ő viszont nagyjából annyira vágyott a szerelemre, mint valami kórságra. Nincs az a csók, amiért érdemes meghalni. Nincs az a lélek, akivel érdemes összeolvadni. Tele a világ szép, fiatal fiúkkal, de Tella nem hitte, hogy akadna közülük akár csak egy is, akire rá lehetne bízni olyan törékeny, sérülékeny dolgot, mint egy lány szíve – főleg, hogy az övét már réges-régen arra ítélte a Szívek Hercege, hogy összetörjék.

200-201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donatella Dragna · szerelem · Szívek Hercege
Belle_Maundrell>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Hatalmam teljében a leggonoszabb dolgokra is képes voltam. Sokkal ocsmányabb dolgokat is mondtam annál, mint amiket te kaptál akkor a kocsiban, és az emberek mégis szívesen elárulták az anyjukat, a szerelmüket, bárkit azért, hogy a kedvemben járjanak. Bár amikor a varázserőm odalett, ugyanezt a hatást váltotta ki az is, hogy én vagyok a trónörökös – összetalálkozott a tekintetük, és Tella nem látott semmi megbánást Jacks fagyos, szenvedélytelen szemében. – Engem senki sem szeret, Donatella, de az emberek egyetértően bólogatnak, bármit mondok nekik. Sokszor az az egyetlen szórakozásom, hogy megnézzem, meddig mehetek el, mielőtt valaki visszaretten tőlem.
– Neked egyáltalán nincsenek érzéseid, ugye?
– De, én is érzek.
– De nem úgy, mint az emberek?
– Nem. Nekem sokkal több kell ahhoz, hogy érezzek valamit, de ha ez megtörténik, akkor az az érzelem végtelenül erős […]

452-453. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donatella Dragna · Szívek Hercege
Belle_Maundrell>!

– Csak mert nekem más az erkölcsi mércém, ez nem azt jelenti, hogy nincs is.
– Talán újra kéne értékelned! – mondta Tella. – A legtöbb ember mércéje szerint megölni valakit rosszabb, mint eljátszani egy ember bizalmát.

398. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donatella Dragna · Szívek Hercege