!

szekrény tárgy

Arundhati Roy: Az Apró Dolgok Istene
Romhányi József: Szamárfül
Elina Hirvonen: Legtávolabb a haláltól
Demkó Kálmán: Polgári családélet és háztartás Lőcsén a XVI. és XVII. században

Idézetek

>!
krlany I+SMP

Nem azt kérték, hogy könnyedén megbocsássanak nekik. Csak olyan büntetéseket akartak, amilyeneket a bűneikért megérdemelnek. Nem olyanokat, mint a szekrény a beépített hálószobával. Nem olyanokat, melyekben az ember az egész életét leélheti, s csak bolyong a polcok labirintusában.

371. oldal

Kapcsolódó szócikkek: büntetés · szekrény
>!
kornél

Feleséget keres komoly
szándékú moly.
Szekrény van.

Apróhirdetés-rovatot indítottak férgek és rovarok

Kapcsolódó szócikkek: feleség · házasság · moly · szekrény
9 hozzászólás
>!
Kek P

Volt egy ábrándképem magamról mint jó apáról. Másmilyenről, mint az apám. Olyanról, aki vállán viszi a gyerekét és válaszol a kérdéseire. Olyanról, aki mellé odabújhat a gyerek éjjel. Olyanról, aki azt mondja, szeretlek, és így is gondolja. De én nem akartam gyereket.
     Nem tanultam meg szeretni Markot. Nem tudom, megpróbáltam-e egyáltalán. Idegen fiú volt, akinek ettől függetlenül jó apja akartam lenni. Akartam. Akartam abban az ábrándképben, amelyet elképzeltem magamról. És mégis, mindig, amikor Markra gondolok, gyermekkorom sötét szekrényébe térek vissza, ahová anyám zárt be, ha valami rosszat csináltam, és ahol több órát is eltöltöttem azután, hogy anyám bezárta szobája ajtaját és behúzta a függönyöket.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: apa · szekrény
Hirdetés
>!
Carmilla 

    A nagy tért foglaló szekrényeket rendesen a falakba épített mélyedésekbe bocsátották, s két nemét különböztették meg: a »Kasten«t és az »Almerey«-t.

15. oldal (Magánkiadás, 1882)

Kapcsolódó szócikkek: szekrény