!

Szalay Emma személy

Lylia Bloom: Ellopott életek

Idézetek

>!
LyliaBloom I

Elkezdhettem volna elölről sorolni az érveimet, de nem láttam értelmét. Amennyire erősen támogatták egymást, annyira közömbösen szemlélték a nővérem életét. Engem bíztattak és segítettek, ha a tanulásról, vagy egyéb hasznosnak vélt dologról volt szó. Próbáltak mindent kihozni belőlem, amit a nővéremből nem sikerült. Régebben igyekeztem jóvátenni az ő hibáit, de Alexa elmagyarázta, hogy erre semmi szükség. Nem helyette kell tanulnom és jól viselkednem, hanem magamért.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
>!
LyliaBloom I

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Minden úgy zajlott, ahogy általában, és eszembe sem jutott, hogy másnap minden megváltozik.
Pedig így lett. Ugyanis Alexa eltűnt.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
>!
LyliaBloom I

Visszazuhantam a képzeletembe. Hatalmas vitorlájú kalózhajón szeltem az óceánt, a szél tépte a hajam. Én voltam a kapitány, az én parancsomat leste mindenki, és azt tették, amit én akartam. A képzelt szabadság gyógyírként hatott széttaposott lelkemre.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
>!
Sheila_7

Nem fog kimenteni, és nem fog szembeszállni senkivel az én szabadságomért. Talán kisétál a szobából és el is felejti az egészet. Annyit azonban megtett, hogy visszaadott egy kicsit emberi mivoltomból. Újra tudtam, hogy ki vagyok, újra végig tudtam mondani a mantrámat.

Kapcsolódó szócikkek: Gajdos Olivér · Szalay Emma
>!
tmezo P

Egyszer olvastam valahol, hogy ha elérjük az álmainkat, már nem tudunk nekik annyira örülni, mint amennyire élveztük a sóvárgást.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Szalay Emma
>!
Belle_Maundrell 

(…) verselemzés. Na, ezt sosem szerettem. Miért kell nekem belemagyaráznom bármit is egy már megírt versbe? Miért kéne kiforgatnom a költő szavait, amikor egyáltalán nem tudhatom, mire gondolt írás közben?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma · vers
3 hozzászólás
Hirdetés
>!
tmezo P

Az élet kegyetlenebb, mint a filmek, erre ekkor jöttem rá.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
>!
Klári_Filutás

Reménykedni nem mertem, annyiszor vert át a reményem az eltelt két hétben, de a vágy más volt. Egy álom, ami élteti az embert. Ha nincsenek álmaid, nem is élsz – ezt egy könyvben olvastam egyszer. Ekkor jöttem rá, mekkora igazság rejlik ebben a mondatban.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
>!
Fay

A fenébe a kötelességekkel!

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kötelesség · Szalay Emma
>!
Fay 

A remény csak arra való, hogy tönkretegyen, és még akkor is taszítson egyet rajtad, amikor már a porban vagy.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény · Szalay Emma