!

Szabó Magda személy

Szabó Magda: Mézescsók Cerberusnak
Szabó Magda: Az ajtó
Szabó Magda: Merszi, Möszjő
Szabó Magda: Régimódi történet
Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának
Daniel Katz: Amikor nagyapám átsíelt Finnországba
Szabó Magda: Örömhozó, bánatrontó
Hajduska Marianna – Lukács Béla – Mérő László – Popper Péter: Krízishelyzetben
Szabó Magda: Liber Mortis
Kádár Annamária: Mesepszichológia
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Károlyi Csaba: Mindig más történik
Finy Petra: Akkor is

Idézetek

>!
Ninácska 

1958-ig nem publikálhatott. A kétségbeesett Magdában férje tartotta a lelket. „Nekem írd meg!” – kérte Magdát, aki eltiltásuk éve alatt kalapáccsal akarta szétverni az írógépet, mondván úgysincs kinek írnia. „Ha szeretsz, elég kell hogy legyen neked az, hogy én vagyok az olvasód.” Szerette, úgyhogy írt, mégpedig sokat.

102. oldal / Szabó Magda

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda · Szobotka Tibor
>!
Badiga

Szabó Magda sejtette, hogy csak egy az aktuális fél tucatból, de nem bírt ellenállni a férfinak. Az első rámenős közeledési kísérletnél felpofozta Szobotkát. Hiszen ő nyakas debreceni kálvinista lány, nem olyan, mint a fővárosi nők, majd ő megmondja mit mikor lehet. A férfinak ez tetszett és várt.

Szabó Magda – Szobotka Tibor

102. oldal

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda · Szobotka Tibor
>!
Belle_Maundrell

Világom talapzatát könyvek alkották, az én mértékegységem a betű volt (…)

106. oldal, Politika

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Szabó Magda
>!
ppeva P

A menyasszony mosolyogva darált heringet kent egy savanyú kenyérre. Zajongó rokonai dalba kezdtek a bárgyú vőlegényről, aki a nászéjszakán a Tórát bújja, hogy gyakorlati útmutatásra leljen, miképpen kell boldogulni a nászágyban. A rabbi is elmosolyogta magát a dalocskán, és halszálkával vájkálta fogait. Andrej nem figyelt rájuk. Saját poharába vodkát, a rabbi feleségének poharába fehér bort töltött, és a rabbi háta mögött a magyar irodalomról kezdett beszélgetni…
(…) A vendégek kezdek türelmetlenkedni. Andrej viszont továbbra sem figyelt oda, hanem megkérdezte Blaunétól, olvasta-e Szabó Magda legutóbbi regényét, de Blauné nem olvasta.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda
>!
Chöpp 

    Szabó Magda, a Kossuth-díjas írónő fogalmazza meg gyönyörűen azt, hogy mit jelent ebben a szemléletben élni. Az édesanyja által átadott életüzenet összecseng a mesei optimista életfilozófiával: „Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus, döccenő nélküli. Anyám azt mondta, egyet tanulj meg: hétfőn hétfő, kedden kedd. Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd, azt ne kezdd el siratni félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn. Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyetlenegyet kell megjegyezni, ha harmonikusan akarsz élni. Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van. Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegyelemmel. Engem erre neveltek.”

178-179. oldal

Kádár Annamária: Mesepszichológia Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda
>!
Fabacae

Mennyi mindent meg kellett tanulnom életem során, az urnából úgy fogják kiszórni a poraimat, hogy közben mondom szakszerűen, hogy hogyan zajlik az égetés, mert annak is utánanéztem.

45. oldal - "Letesszük Isten térdére a kéziratot"- Szabó Magda

Károlyi Csaba: Mindig más történik 25 irodalmi beszélgetés

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda
Hirdetés
>!
Mary_Mallory

Emerenc először élte át, hogy kihagytam életem legfontosabb mozzanatából, s csak a momentán helyzetet közlöm vele, minden részlet nélkül.

24. oldal Krisztus testvérei

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda · Szeredás Emerenc
>!
Mary_Mallory

Mindig tudtam, hogy gyönyörű vagyok, de hogy ennyire… Gazda férje hümmögve nézte a képeket, s így szólt: „Azt az egyet tudnám, hogy csinálták ezek a szomszédék, hogy az ülős képen ennek az idióta macskának olyan intelligens arca van?” Mit jelent az, hogy idióta, tessék mondani? Valami bók?

76. oldal

Szabó Magda: Örömhozó, bánatrontó Levelek a szomszédba

Kapcsolódó szócikkek: macska · Szabó Magda · Szobotka Tibor
>!
Mary_Mallory

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Zenét olvasott, mint más regényt szokott, ahogy láttam, az ujja meg se rezzent, aztán egyszer egy mozdulattal leseperte az asztallapról a kivágott játékelemeket, és elkezdett az asztallapon zongorázni. Akkor már alig nézte a kottát. Azt hittem elpusztulok. Olyan valamit fogtam fel, amit annyi évesen és olyan idegrendszerrel nem lett volna szabad még felfognom. Ordítottam, sose tudtam szépen sírni, csak csúnyán, ordítottam, hogy senki sem győzött, csak én, de mit kezdek a győzelmemmel. Nem a nyomorult zongora volt a bárka, amin néha elment, de amit most tesz, amikor a szemem láttára elmegy innen messzire, mi pedig ketten itt maradunk apámmal.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jablonczay Lenke · Szabó Elek · Szabó Magda
1 hozzászólás
>!
Mary_Mallory

Onnan tudtam, hogy nagybeteg lehetek, mert legabszurdabb kívánságom is teljesült.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szabó Magda