Skype szómagyarázat

Csernus Imre: A kiút
Joss Stirling: Storm és Stone
Szabó Tibor Benjámin: Az első küldetés
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek
Hercsel Adél: Magyar szeretők
Whitney G.: Sincerely, Arizona
Megan Poore: Hogyan használjuk a közösségi médiát az oktatásban?
Udo Ulfkotte: A menekültipar
Kim Holden: Bright Side
Aurora Rose Reynolds: Lilly előtt
Kemény Zsófi: Rabok tovább
Narine Abgarjan: Égből hullott három alma
!

A Skype egy internetes telekommunikációs alkalmazás, amely számítógépek, táblagépek, mobil eszközök, az Xbox One konzol és az okosórák közötti videocsevegés és hanghívások biztosítására specializálódott. A Skype azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat is nyújt. A felhasználók szöveget, videót, hangüzenetet és képeket küldhetnek egymásnak, valamint videókonferencia-beszélgetésekben vehetnek részt.

2010 végére több mint 660 millió felhasználó volt világszerte, és a becslések szerint 2015 augusztusától kezdve több mint 300 millióan voltak aktívak havonta. 2012 februárjában egyszerre 34 millió felhasználó volt online a Skype-on.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Skype

!

Skype logok


Idézetek

Bea_Könyvutca P>!

– Tegnap nyolcszor is hívtalak. De te egyszer sem vetted fel – sértődik meg anyám.
– Hogyhogy hívtál? Egyszer sem csöngött a telefon.
– Itt, a Skype-on kerestelek!
– Anya, fent voltam egyáltalán a neten?
– Hát tudom én azt?

261. oldal (Berd)

Kapcsolódó szócikkek: Skype
3 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Rendben. Holnap kereslek. Addig is folytasd az írást!
– Kösz, Bright Side. Mindenért. Ez tényleg segít.
– Nekem is, haver. Szeretlek, Gus.
– Én is szeretlek.
– Szia!
– Többé nem köszönök el tőled. Szeretlek.
A Skype szétkapcsol, és a képe eltűnik a monitorról.

382. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gustov Hawthorne · Kate Sedgwick · Skype
Cicu>!

A Skype-ból majdnem lehetetlen kiirtani az előzményeket, ezért sosem skype-olok a szeretőimmel. Inkább vettem egy olcsó, kártyás telefont, amit csak akkor tartok magamnál, ha szükség van rá. Bent van az irodámban, sosem viszem haza.
A közös programoknál a szeretőimmel mindig készpénzt használok, a családi bankkártya és hitelkártya ki van zárva, mert meg akarom spórolni a kellemetlen beszélgetéseket arról, hogy miért ebédeltem napközben ötezerért, vagy mit kerestem hétfő délután a Holiday Innben Cegléden. A gumit sosem tartom a zsebemben vagy a kocsimban. Mindig közvetlenül a randi előtt veszem meg, és a blokkot azonnal eldobom. Randi előtt sosincs dezodor vagy arcszesz. A szeretőimet is mindig megkérem rá, hogy ne illatosítsák magukat. Szex után zuhanyzáskor a szagokat és az illatokat a sima meleg víz és a semleges szappan kombinációja tünteti el. Mindig van nálam mágikus henger, amivel öltözéskor mindent átfuttatok. A szőke hajszál a fekete boxeren nehezen védhető. Utána mindig készítek leltárt is: szemüveg, óra, nyaklánc, medál stb.
Persze mindez nagyon szórakoztató, de valójában gyűlölöm, hogy ezt kell csinálnom. Gyűlölöm, hogy hiába adom minden időmet, energiámat és szeretetemet a feleségemnek, nem értékeli.

59-60. oldal Zoltán (31)

Hercsel Adél: Magyar szeretők Húsz őszinte vallomás megcsalásról és viszonyokról

Kapcsolódó szócikkek: Skype
Terezia_Gondon>!

Az egyik legfontosabb belső törvény: boldognak lenni.
Amikor fiatal voltam, sok mindent nem tudtam, de boldog voltam, mert hittem valamiben. Aki a belső törvényét feladja, az feladja a belső hitét, az önbecsülését. És megszünteti a méltóságát, a női vagy férfi tartását, és nem lesz többé önbizalma. […] Az emberek ilyenkor a feszültségre megoldást keresve rendszerint tüneti kezelést választanak. Például belemenekülnek a munkába, mert ott esetleg sikerélményeik vannak. Vagy a gyerekeikre támaszkodnak, és az ő energiájukat szívják. […] Vagy elkezdenek enni, mert az endorfin oldja a feszültséget. Vagy büntetik magukat, és elkezdenek fogyni. Vagy drogoznak, isznak, nyomják magukba a nyugtatókat. Megállás nélkül vásárolnak, már ha megtehetik. Vagy orrba-szájba az interneten lógnak, Facebook, Twitter, Skype. A fogyasztói társadalom összes kompenzációs eszköze a rendelkezésükre áll. Tünetileg lehet oldani a feszültséget, de semmi sem fog változni, csak az idő múlik. Majd a sok lenyelt feszültség egyszer csak benyújtja a számlát a testnek és a léleknek egyaránt.

54-55. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Facebook · Skype · Twitter
FeketeAlex IP>!

– Na, szép! A diri az Antillákon hesszel, amíg mi itt rohadunk. Én is lennék inkább Skype-on – mondta nevetve

Kapcsolódó szócikkek: Skype
nagara>!

Reméltem, a Skype-on ott találom Kenzie-t, de vagy leckét írt, vagy Logannel randizott, szóval nem volt elérhető.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Skype
Anton_Gorogyeckij P>!

A vezető médiumok más, sajátos látásmódú újságírói ugyanakkor újra és újra arra tanítanak minket, hogy kíméletlenség lenne, ha a traumatizált menekülteknek el kellene takarítaniuk a saját ürüléküket. Először nyilván a traumáikat kell feldolgozniuk. Ezért aztán nem takaríthatnak, hanem az okostelefonjaikon folyamatosan a Whatsapp vagy a Skype segítségével a segélyipar legújabb ajánlatairól kell tájékozódniuk. Természetesen ehhez ingyenes internet-hozzáférést kapnak – de csakis a menedékkérők. Ingyen wifi a varázsszó. Nem csak Vesztfáliában találkozunk mindenütt a helyi sajtóban olyan hírekkel, mint a „Münster városa ingyenes wifi-t vezetett be a menekültszállókra.” A szállók lakói elfogadják az ajánlatot, és folyamatosan szörföznek az interneten (a média információi szerint előnyben részesítik a pornóoldalakat) – és nem takarítanak.

136-137. oldal (Patmos Records, 2016)

Udo Ulfkotte: A menekültipar Hogyan profitálnak politikusok, újságírók és civilszervezetek a menekülthullámból?

Kapcsolódó szócikkek: Skype · WhatsApp
Zyta88>!

Isaac arca megjelent a Skype ablakban. Tüsire vágott szőke haja és lézerkék szeme volt. Kemény férfi benyomását keltette, egy olyanét, aki már jó ideje járja az utakat, sőt száz mérföldes sebességgel száguld rajtuk, és csikorogva fékez le, amikor megáll, hogy leterítsen néhány szemétládát.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Skype
Kicsicsillag123 P>!

Lilly: – Ma este skype-olok anyuval, hogy beszélhessen Ashlynnel. Akkor te is találkozhatsz vele.
Cash: – Mi az a Skype? – Döbbenten nézek rá. Ki az, aki ezen a világon nem tudja, mi a Skype?
Lilly: – Most viccelsz, ugye?
Cash: – Nem – rázza meg a fejét.
Lilly: – A Skype a legjobb találmány a világon.

Kapcsolódó szócikkek: Skype
bernadett166>!

Minden este leültünk az ősrégi Gazdálkodj okosan!-t játszani, amit egyébként soha nem játszottunk, legfeljebb karácsony este éjféli mise helyett. Skype-on úgysem lehet játszani. Dobálni a kockával, lépegetni, saját lakásra gyűjteni. Időnként szerencsekeréken nyerni egy porszívót vagy egy varrógépet, közben pedig arra gondolni, hogy mekkora hazugság. A lakást nem most vettük. Most szakadtunk szét éppen. Amit Az én otthonom című harmadik osztályos fogalmazásfeladatban szép leíró mondatokban leírtam, azt most készültem elhagyni.

62. oldal, III. Elfelé menet

Kapcsolódó szócikkek: Gazdálkodj okosan! · Skype