!

Sith fogalom

Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James Luceno: A gonosz útvesztője
Michael Reaves: Darth Maul – A vadászó árnyék
Kathy Tyers: Különbéke
Drew Karpyshyn: A pusztítás útja
Drew Karpyshyn: A Kettő Szabálya
Drew Karpyshyn: A gonosz dinasztia
Ryder Windham: The Life and Legend of Obi-Wan Kenobi
James Luceno: Darth Plagueis
Timothy Zahn: Hűség
Jude Watson: Path to Truth
James Luceno: A megtévesztés leple
Matthew Stover: Töréspont
Alan Dean Foster: Az ébredő Erő
Daniel Wallace: A Jedi útja
Tom Taylor: Star Wars: Darth Maul – Death Sentence
!

A Sith egy misztikus lovagrend a Csillagok háborúja című sorozatban. A Sith-Rend olyan erőhasználókból állt, akik az Erő sötét oldalának technikáit alkalmazták.
Bár a Sith-ek valódi hatalmát Darth Bane és az őt megelőző sötét Jedik alapozták meg, a kultusz a Galaxis hajnaláig nyúlik vissza.


Idézetek

>!
Saille P

In hindsight, Vader and Ventress had some similar characteristics. Both knew of the loss of loved ones, and had reason to distrust the Republic and the Jedi Order. But when I finally caught up with Vader, I sensed nothing but pure evil about him. For unlike Ventress, Vader was not a victim of unfortunate circumstances. Yes, he had struggles and his shortcomings, but he was not a weak being, who feared abandonment. He was a powerful man who had been given opportunities to better himself, yet he only craved more power, and chose his own path to betray the Jedi and become a Sith. He was my greatest failure.

91. oldal

>!
Saille P

Tannis néhány szívdobbanásnyi ideig csak bámulta a padlóra esett bilincset, azután felpillantott Marára.
– Vader…- hebegte, miközben az árulás körül forgó gondolatai szertefoszlottak.. – Maga olyan, mint Vader.
– Csak valamivel jobb, mint ő – válaszolta a Császár Keze ridegen, közben arra gondolt, vajon a Nagyúr mit művelne, ha meghallaná azt, amit mondott. Viszont amiről a Sith nem tud, amiatt nem aggódik, ugyebár.

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Mara Jade · Sith
>!
csartak MP

A legtöbb Jedi természetes kristályokat használt a fénykardjában, leggyakrabban adegai kristályt. A fénykard többi alkatrészét – az energiacellákat, a térgerjesztőket, a stabilizáló gyűrűket, a fluxusnyílásokat – viszonylag könnyen be lehetett szerezni, magukat a kristályokat azonban nem. Az Adega rendszerben kellett bányászni őket, a Külső Peremvidék mélyén. A természetes nyersanyag használata azzal a nehézséggel járt, hogy az egyesítési folyamat hosszú ideig eltarthatott, ráadásul a hangolásnak is tökéletesnek kellett lennie, mert a rosszul összepárosított kristályok nemcsak a kardot, de a készítőjét is elpusztíthatták. A megfelelő kristályok megtalálása és összehangolása egy Jedi erőpróbája volt, a Sithek azonban nem ezt az utat járták. Az Erő sötét mesterei inkább maguk készítették el a szintetikus kristályaikat, hogy egy olvasztókemence poklában hozzák létre a tökélete harmóniát, a saját akaratuk szerint formálva azt.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: adegai kristály · fénykard · jedi · Sith
15 hozzászólás
>!
Saille P

A régebbi korokban a bátorság próbáját nem kellett kiállni, ha a padavan tanúbizonyságot tett hősiességéről a csatatéren például azzal, hogy kiállt egy hatalmas erejű Sith nagyúr ellen, és a Tanács az utolsó háború alatt is többször adott felmentést hasonló okokból.

Obi-van mester ezt a próbát akkor teljesítette, amikor megölte a Sithet a Naboo-n. A másikkal én végzek.
– Anakin

És így is tett az én kiszámítható, befolyásolható tanítványom.
– S.

99. oldal A bátorság próbája

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Darth Sidious · Jedi Tanács · Obi-Wan Kenobi · padawan · Sith
>!
Saille P

A sai tok a test kettévágása. Teljes joggal nevezik barbár csekedetnek és a sötét oldalra csábító düh bizonyítékának. Hacsak nem droidokkal harcol, egyetlen tanítványom sem használhatja a sai tokot soha.

Ugy hallom a többi padavantól, hogy Obi-van így ölte meg a Sithet a Naboon. Örülök neki.
– Anakin

77. oldal Végső csapások

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · fénykard · Naboo · Obi-Wan Kenobi · Sith
Hirdetés
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Skywalker született Sith volt.
A szíve helyén termonukleáris kohó izzott, átégetve Jedi-kiképzése tűzfalait. Fehéren parázsló ököllel szorította az Erőt. Már félig Sith volt, és még csak nem is tudott róla.
Rendelkezett a harag adományával.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · az Erő · Sith
>!
Saille P

– A Sith-ek valaha ugyanolyan sokan voltak, mint a Jedik – kezdte a magyarázatot Bane. – Ám a Jedikkel szemben azok, akik szolgáltak, állandóan arra törekedtek, hogy átvegyék a vezérek helyét. A hatalomvágyuk természetes volt, hiszen ez a sötét oldal útja. Ez az, ami előrehajt minket, ez ad nekünk erőt. Viszont, ha nem tudjuk megfelelően ellenőrizni és kordában tartani, elpusztít minket. Amíg a régi utakon jártunk, az alacsonyabb rendű Sith-ek, ha összefogtak, az erőiket egyesítve megdönthettek egy-egy hatalmas vezért. És ez elkerülhetetlenül, újra és újra megtörtént. A körforgás állandósult, és minden egyes alkalommal a Rend, mint egész, tovább gyengült. Az erőseket megölték, és a gyengék – a kicsinyes örökösödési háborúik során – szétszaggatták a Rendet. A Jedik ezalatt egységesek maradtak, és tudták, hogy az ellenségeiket túlságosan lefoglalják a belharcok ahhoz, hogy valaha is legyőzzék őket.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · Jedi Rend · Sith
>!
Saille P

– A Jedik és a Sith-ek évezredeken át végeérhetetlen háborúkat vívtak egymással – folytatta Zannah. – A Jedik most azt hiszik, hogy a csaták kora egyszer s mindenkorra lejárt. Azt hiszik, hogy a Sith-ek eltűntek. De mi sötét árnyékok rejtekében továbbra is létezünk, és készülünk a bosszúra. Türelemmel és ravaszsággal elvetjük a végső győzelmünk magvait. A hatalmunk és befolyásunk nemzedékről nemzedékre növekedni fog, míg végül egy napon megsemmisítjük a Jediket, és onnantól kezdve mi fogjuk uralni az egész Galaxist.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Zannah · Jedi Rend · Sith
>!
Saille P

Bane viszont tudta, hogy a holokron belsejében nem rejtőzik semmiféle gonosz lélek, hogy a műtárgy eszköz csupán, a tudás tárháza. Ám azzal is tisztában volt, hogy az Erő hatásai milyen hihetetlen távolságig, mennyi ideig és milyen mélységekig érvényesülhetnek. A régi Sith-ek varázslataival átitatott tárgyak körül mindig is valóságos erőszakvihar tombolt. Az erősek kihasználhatták ezt a fergeteget, hogy még nagyobb magasságokba szárnyalhassanak fel, míg a gyengéket elsodorta és elpusztította.

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Darth Bane · Holokron · Sith