!

Shien/Djem Tso fogalom

Drew Karpyshyn: A pusztítás útja
Daniel Wallace: A Jedi útja
!

A fénykardvívás V. Formája.
Az V. Forma az erőteljességre és a fénykarddal való támadás mozdulataira koncentrál. Ez a stílus, kihasználja a fénykardnak azt a lehetőségét, amivel kézifegyverekből kilőtt energiasugarat képes blokkolni, majd visszaverni az ellenfél irányába. Filozófiája, az ellenség legyőzéséhez szükséges erő és hatalom birtoklása, amit a Jedik közül néhányan úgy határoznak meg, hogy „a béke fenntartásához szükséges felsőbbrendű Erő”.

http://hu.starwars.wikia.com/wiki/Shien/Djem_Tso


Idézetek

>!
Saille P

A djem so alapelve is az ellenfél támadásának önmaga ellen fordítása, de ezt a technikát fénykard a fénykard párbajokra optimalizálták.

Én ezt jobban szeretem agresszív véleménycserének hívni.
– Anakin

Hívd, aminek akarod, de ne kritizálj, amiért fordítva tartom a kardot.
– Ashoka

73. oldal A fénykardvivás ötödik formaja: shien / djem so

Daniel Wallace: A Jedi útja Kézikönyv az Erővel ismerkedő növendékek számára

Kapcsolódó szócikkek: Ahsoka Tano · Anakin Skywalker · fénykard · Shien/Djem Tso
>!
Saille P

Bane a hét hagyományos fénykardiskola vagy – forma alapvető elemeinek elsajátításával kezdte a tanulást. A felkészülés első néhány hete a védőállások, a csapások, hárítások és ellencsapások végeérhetetlen ismétlésének jegyében telt. Ez alatt az idő alatt Kas'im mester megfigyelte tanítványai természet adta hajlamait, majd ennek alapján meghatározta, hogy kihez melyik stílus illik a legjobban. Bane számára a Djem So néven is emlegetett, ötös számút választotta. Ezt a stílust néhai kidolgozói a testi erőre alapozták, így lehetővé tette Bane számára, hogy kihasználja a magasságából és erejéből fakadó előnyöket. Kas'im csak azután engedte meg neki, hogy belekezdjen a valódi felkészülésbe, miután úgy ítélte meg, hogy már kellően elsajátította a Djem So minden egyes lépését és mozdulatát.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Bane · fénykard · Kas'im · Shien/Djem Tso
Hirdetés