!

Serafina Pekkala személy

Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: A titokzatos kés
!

Serafina Pekkala (Eva Green)

!

Serafina Pekkala (Eva Green)


Idézetek

>!
Adrirawia

És ekkor Serafina Pekkala megértett valamit, amire a boszorkányoknak nem volt szavuk: a zarándoklat lényegét. Megértette, hogy miért vártak ezek a lények ezer meg ezer esztendőt, s miért tettek meg hosszú-hosszú utakat, hogy valami fontosnak a közelébe jussanak, és hogy ezentúl más érzés tölti majd el őket, mert egy darabig annak a fontos valaminek a közelében lehettek. Erről beszélt most ezeknek a teremtményeknek a pillantása, erről tanúskodtak ezek a fényből szőtt gyönyörű vándorok, akik körülállták a maszatos arcú, kockás szoknyájú kislányt meg a sebesült kezű fiút, aki álmában összevonta szemöldökét.

283-284. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Pekkala
5 hozzászólás
>!
Larawyn

Mi érezzük a hideget, de nem zavar, és nem is tesz kárt bennünk. Ha bebugyolálnánk magunkat, nemcsak a hideget nem éreznénk, de a csillagok csengését, az Aurora zenéjét s ami a legeslegjobb: a holdfény selymes simogatását sem. Egy kis hideg nem nagy ár ennyi kellemes érzésért.

260. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Pekkala
>!
AniTiger MP

– Meddig élnek a boszorkányok, Serafina Pekkala? Farder Coram azt mondja, száz meg száz évig. Pedig te egyáltalán nem látszol öregnek.
– Én úgy körülbelül háromszáz éves vagyok. Legidősebb boszorkányanyánk közel ezeresztendős. Egyszer majd eljön érte Yambe-Akka, a halál istennője. El fog jönni értem is, mint mindenki másért; mosolyogva, gyengéden érkezik, és akkor tudjuk, hogy eljött a halálunk órája.

322. oldal, 18. fejezet - Köd és jég (Alexandra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Lyra Belacqua · Serafina Pekkala
>!
Adrirawia

A becsületen sem törjük a fejünket, mint például a medvék. Medvét megsérteni – maga a halál. Minket megsérteni – lehetetlen. Hogyan sértene meg egy boszorkányt, s ha megtenné is, mit számítana?

317. oldal, 18. fejezet, Köd és jég

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Pekkala
Hirdetés
>!
SophieOswald

Fiatal volt – Mrs. Coulternél is fiatalabb, szőke, a szeme ragyogó zöld, öltözéke, akár a többi boszorkányé, lebegő fekete selyem, és nem viselt sem szőrmét, sem csuklyát, sem kesztyűt. Mintha nem is érezné a hideget. Homlokát piros virágokból font egyszerű kis koszorú övezte. Mint a paripát, lovagolta meg a felhőfenyőágat, s Lyra bámuló pillantásától úgy egyméternyire zabolázta meg.
– Lyra?
– Igen! És te Serafina Pekkala vagy, úgye?

310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lyra Belacqua · Serafina Pekkala
>!
Leah P

– Mi nem tudhatjuk, hogyan fogja véghezvinni, sem azt, hogy valójában mi is lesz a feladata. Bizonyos hatalmak szólnak hozzánk, de azok fölött még magasabb hatalmak vannak, és némely titkok még a legmagasabbak előtt is rejtve maradnak.

322. oldal(Alexandra kiadó 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Pekkala