Sárai Gergő személy

Csendes Nóra: Zápor utca

Idézetek

BarbyMalik0112 P>!

És egészen addig a pillanatig, amíg ki nem vette a hegedűjét abból a tokból, komolyan kételkedtem benne, hogy tetszeni fog, amit csinál. De abból, ahogy megfogta, ahogyan játszott rajta, ráébredtem. hogy számára az nem csak egy hangszer, nem csak néhány ügyesen összeillesztett, falap, húrok meg festék. Olyan, mintha egy darab lenne a lelkéből.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hegedű · Sárai Gergő
Tinah>!

– Szeretem az esőt – mondtam. – Tudom, hogy butaság, de olyan jó érzés, mikor tiszta víz leszel, aztán bemész a jó meleg lakásba, főzöl egy teát, és hallgatod az ereszen lecsorgó eső hangját.
– Nem butaság – felelte mosolyogva. – Legalábbis szerintem nem. Én is szeretem az esőt.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: eső · Sárai Gergő
sencs P>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Vannak emberek, akik ha megkapnak valami régóta kívánt ajándékot, nem ugranak neki, hanem az utolsó erejükkel megtartóztatják magukat. Lassan húzzák ki a masnit, egyesével szedik le a ragasztócsíkokat. Gondosan kihajtogatják a csomagolópapírt, és mikor az, amire vágytak, ott van előttük, nem nyúlnak hozzá. Ki akarják élvezni az élményt, magukba szívni a látványt az utolsó cseppjéig. És mikor végre megérintik, a mozdulataik olyan gyengédek, olyan óvatosak, mintha attól félnének, hogy a kincs minden pillanatban eltűnhet előlük.
Gergő is ilyen ember. Végig türelmes volt.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ajándék · Bogi · Sárai Gergő
KönyvMoly_1989>!

Az ezüstös fény ragyogó hidat festett a Dunára, Gergő kócos, fekete hajába csillámló szálakat húzott, az arcát fehér fénnyel permetezte be. A szemei viszont ugyanolyan sötétbarnán csillogtak. Csendesen álltunk a nyárillatú éjszakában, az alvó lombok alatt.
Átkarolt.
Nem néztünk egymásra, nem szólt egy szót se, de abban az egyszerű mozdulatban benne volt minden.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogi · Duna · Sárai Gergő
ivett_hosszu>!

Mindennap találkoztunk, de nem történt semmi. Sétáltunk, felmentünk hozzá, hazakísért, beszélgetni próbáltunk, de elnémultunk. Én ültem szótlanul, általában a forgószékében, ő meg az ágyon, a kezében tartotta a hegedűjét, mint egy ukulelét, úgy pengette. A hangok türelmetlenül pattantak. Nem voltak hamisak, egyszerűen nem illetek össze. A kisszekundok miatt, azt mondta. Én nem értek a zenéhez, de úgy tűnik, a kisszekundok összegubancolják az ember szívverését.

215. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogi · hegedű · Sárai Gergő
Arwenn>!

– Gergős. Olyan… fényes, int mikor átsüt a nap a falevelek erein. – Fogalmam se volt, hogy jutott ez eszembe, de abban a pillanatban nagyon büszke voltam a hasonlatra. – Vagy mintha egy üvegcsilláron keresztül néznéd a fényt. Olyan… tiszta. És mégis meleg. Érted ezt?
– Értem – felelte halkan.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogi · Sárai Gergő
Ács_Milán>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Mi lesz most? – kérdeztem suttogva.
Megcsóválta a fejét. Kereste a szavakat.
– Az élet megy tovább. Én elmegyek, te pedig itt maradsz, tanulsz, aztán majd jön valaki más …

329. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogi · Sárai Gergő
Tinah>!

– Nem tetszik nekem ez a Gergő – jegyezte meg. – Olyan flegma…
– Nem az, csak fáradt. Még nem beszélgettél vele.
– Te biztosan nagyon jól tudod két nap után, milyen – vágott vissza anyu. – Na jó, elég. Menj aludni!
Így ismertem meg Sárai Gergőt.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sárai Gergő
ivett_hosszu>!

Még az illata is megváltozott. Mostanában sokat cigizhetett, vagy csak a szívét fojtogató sötétség fertőzte meg a bőrét is.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogi · cigaretta · Sárai Gergő
Arwenn>!

Igazából utálom a versenyeket. Sok önjelölt művész kiáll, és összevissza hadonászik egy agyongyantázott vonóval és azt gondolja, milyen csods lelke van, elolvad a világ… Rosszul vagyok az egész magamutogató bohóckodástól. Mintha a művészetet lehetne versenyeztetni, vagy osztályozni…

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sárai Gergő