sajttorta tárgy

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista
Pamela Druckerman: Nem harap a spenót
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban
Mima Sinclair: Bögresütik
Maros András: Kávéházi pillanatok
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem!
Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra
Kerstin Gier: Fellegszálló
!

sajttorta

!

málnás sajttorta


Idézetek

Pandalány P>!

– Muffinon és sajttortán élek – válaszolom.

Kapcsolódó szócikkek: muffin · sajttorta
Pandalány P>!

– Na, egyél egy kis sajttortát, az majd felszívja a piát!

Kapcsolódó szócikkek: Rédey Dorka · sajttorta
izabellarosta P>!

És akkor szabadidejében még összedob egy programot, mint Stahl Juci egy amerikai sajttortát, mielőtt beesnek a vedégek.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sajttorta · Stahl Judit
Szelén>!

Agatha abban a pillanatban hevesen vágyakozott rá, hogy megint a harmincas évei végét tapossa – ez nem is olyan nagy kérés –, amikor az ember még nyugodt lélekkel a magáévá tehet mondjuk egy szép szelet sajttortát, és nem érzi úgy két perccel a bekebelezése után, hogy a bugyija elszorítja a vérkeringését.

95-96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · sajttorta
AniTiger P>!

Az éjszaka, ami örökre megváltoztatta az életemet egy csodás desszerttel kezdődött: málnás sajttorta étcsokoládé-öntettel.

(első mondat)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · sajttorta
Ingryd>!

British Airways citromos sajttorta
(Heston Blumenthal érdeme)

Az alaphoz:
fél csomag háztartási keksz
egy marék sötétbarna cukor
50 g sótlan vaj
vegyes olajos magvak

A töltelékhez:
400 g mascarpone
284 ml sűrű tejszín
200 g porcukor
fél citrom leve és héja

A citromos feltéthez:
2 és fél citrom leve és héja
220 g porcukor
55 g sótlan vaj
2 tojás

Tegyük a háztartási kekszet és az olajos magvakat (ha használunk) egy zacskóba, és zúzzuk össze sodrófával. A vajat és a barna cukrot olvasszuk össze egy fazékban, majd amikor elolvadtak, keverjük a kekszes-magos keverékhez. Ha úgy találjuk, hogy nem jut egyenletesen mindenhová a vajból, akkor olvasszunk meg még egy kicsit, és adjuk hozzá. Miután sikerült egyenletesen összekeverni az alapot, nyomjuk bele egy mély, 23 centis, kerek tortaformába. Tegyük be a hűtőbe, hogy kihűljön.
Verjük fel a mascarponét, a citrom levét meg héját és a porcukrot. Külön tálban verjük fel keményre a tejszínt. Adjuk hozzá a mascarponés keverékhez, és keverjük simára. Öntsük az egészet a tortaalapra, és simítsuk el a felületét. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni a citromos feltétet, tegyük meg addig, amíg pihentetjük a tortát. Tegyük a vajat és a cukrot egy üvegtálba, amit helyezzünk egy fazéknyi, kis lángon gőzölgő víz fölé. Miután elolvadt a vaj, adjuk hozzá a citrom héját és levét (én szeretem alaposan kifacsarni a citromot). Keverjük el jó alaposan.
Verjük fel a tojásokat, és lassan, folyamatos kevergetés mellett öntsük bele az üvegtálba, de ne túl gyorsan.
Most pedig… kevergessük tovább még 30-40 percig. Végül a keverék be fog sűrűsödni, a kanál pedig nyomot hagy a masszában, és lelátunk az edény aljára. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, csináljuk még egy kicsit tovább… ártani nem fog.
Öntsük át egy tálba, és hagyjuk kihűlni. (Ne adjuk hozzá a sajttortához, amíg meleg!)
1-2 óra elteltével rá lehet önteni a feltétet a tortára. Simítsuk el a tetejét, és hagyjuk további 2 órát pihenni, hogy megpuhuljon a sütemény, vagy ha van időnk, akár egész éjszakára is hagyhatjuk. Ilyenkor tegyük be a hűtőszekrénybe. Tegyük be tárolóedényekbe. Szálljunk fel (biztonságosan).

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: British Airways · cukor · háztartási keksz · sajttorta
Deák_Nikoletta>!

A franciák nézete szerint a terhesség alatti kívánósság pusztán kellemetlenség, amit le kell küzdeni. A francia nők nem hitetik el magukkal – ahogy egyes angolszász nők –, hogy a magzat kívánja a sajttortát.

45. oldal, 2. fejezet

Pamela Druckerman: Nem harap a spenót Gyereknevelés francia módra

Kapcsolódó szócikkek: francia · sajttorta · terhesség
Judit_56 P>!

– Az én kedvencem a torta.
– Milyen torta?
– Nem számít. Mindenféle torta.
– Eddig azzal gyötörtél, hogy válasszak.
– De olyan nehéz egyet kiválasztani! – fakadok ki. – Ott van például a cukormázas kókusztorta, amelyik úgy néz ki, mint egy hógolyó – azt imádom! Ugyanakkor szeretem a sajttortát, a citromtortát és a répatortát is. És a vörösbársonytortát sajtkrémmel a tetején, és a
csokoládétortát csokoládékrémmel bevonva. – Megállok egy pillanatra. – Ettél már olívaolajas tortát?
– Nem. Szörnyen hangzik.
– Pedig nagyon-nagyon finom. Puha és omlós. Majd készítek neked egyet.

Kapcsolódó szócikkek: Lara Jean Song Covey · Peter Kavinsky · répatorta · sajttorta
Mandragoria>!

Citromkrémes sajttorta

HOZZÁVALÓK
fél evőkanál puha vaj
30 g apróra tört háztartási keksz
1 közepes méretű tojás
3 evőkanál krémsajt
2 evőkanál tejföl
negyed teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál cukor
negyed teáskanál kukoricakeményítő
csipetnyi só

A díszítéshez
2 evőkanál citromkrém (lemon curd)
1 hosszú citromcsík

Citromkrémes sajttorta, 90. o.

Mima Sinclair: Bögresütik Mikrohullámú sütőben villámgyorsan elkészíthető sütemények

Kapcsolódó szócikkek: háztartási keksz · krémsajt · sajttorta
1 hozzászólás
Belle_Maundrell>!

– Mondja, melyiket ajánlja: a francia almatortát vagy a sajttortát? Melyik a finomabb?

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: almatorta · sajttorta