Saint Germain személy

Pelle János: Casanova, avagy a 18. század egy kalandor szemével
Kerstin Gier: Rubinvörös
Diana Gabaldon: Az idegen
Kerstin Gier: Zafírkék
Benedek Szabolcs: A vérgróf
Kerstin Gier: Sapphire Blue
Kerstin Gier: Smaragdzöld
!

Saint-Germain gróf (? – 1784. február 27., Kassel) a 18. század egyik leghíresebb kalandora, alkimista, herbalista, kémikus, diplomata, feltaláló, költő, zeneszerző, festő, orvos, látnok [1][2] Azt állította magáról, hogy 300 éves, és a maga által feltalált elixirnek köszönhetően nem öregszik. A korabeli társasági élet egyik leghíresebb és legvitatottabb alakja volt. Származására vonatkozóan több elmélet is közszájon forgott életében, ezeket maga is váltakozva terjesztette. Az egyik szerint II. Rákóczi Ferenc fia lett volna, a másik szerint II. Károly spanyol király özvegyének a fia volt, egy harmadik szerint ő maga volt a bolygó zsidó.
/forrás: Wikipédia/


Idézetek

Amadea>!

Az Opál és a Borostyán az első pár,
Az Achát B-dúrban énekel, a farkas avatár,
Duettet – Solutio! – dalol az Akvamarin,
S eljő a hatalmas Smaragd és Citrin,
A két iker-Karneol és Skorpió,
S a Nefrit, a nyolcadik, Digestio!
E-dúrban zeng a fekete Turmalin,
A Zafír az F-ben a kristálytiszta szín,
S egyszerre csendül fel a Gyémánt,
Tizenegy és hét, előlép az oroszlán.
Projectio! Az idő szerteszéled,
A Rubiné a kezdet s mind vele ér véget.

(Részlet Saint Germain gróf titkos feljegyzéseiből)

103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: citrin · Saint Germain
_Ada_ P>!

Aki hisz a véletlenekben, az nem fogta fel a sors hatalmát.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Saint Germain · sors · véletlen
Fiizso P>!

– (…) A szerelem csak úgy világit a szemedből. A szerelem – és a féltékenység!

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: féltékenység · Gwendolyn Shepherd · Saint Germain · szerelem
wustberg>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Meg kellett volna ölnöd, amikor alkalmad nyílt rá – bólintott Paul szomorúan. – Becsapott minket. Figyelj rám! Nincs sok időm, bármelyik pillanatban temportálhatok. De fontos, hogy előbb meghallgass.
– Eszemben sincs! – Gideon zöld szemében harag szikrázott. – Ha tudtam volna, hogy ma itt talállak, magammal hoztam volna egy kémcsövet…
– Hiba volt szövetkezni vele – hadarta Paul. – Lucy kezdettől fogva ellenezte. De én azt hittem, ha segítünk a Szövetségnek ártalmatlanná tenni a grófot… Késő bánat! – Ekkor a gyomrához kapott. Ujjai beleütköztek az összekötözött levélkötegbe, amelyet a kabátjába rejtett. – Tessék! Vidd ezt magaddal, kölyök!
Gideon tétován nyúlt a csomagért. – Ne nevezz többé kölyöknek! Fél fejjel magasabb vagyok nálad.
– A jövendölésnek arról a részéről van szó, amelyet Saint Germain eddig eltitkolt az Őrzők elől. Tanácsos lenne elolvasnod, mielőtt hanyatt-homlok visszarohannál a hőn szeretett grófodhoz, hogy bemárts minket. Ó, te jó ég! Lucy megöl, ha megtudja.
– Ki garantálja nekem, hogy ezek nem hamisítványok?
– Egyszerűen olvasd el őket! Akkor megtudod, miért loptuk el a kronográfot. És miért akartuk megakadályozni, hogy a gróf bezárja a vérkört. – Paul levegőér kapott. – Gideon vigyáznod kell Gwendolynra! – tette hozzá sietve. – Meg kell védened őt a gróftól!
– Bárkitől megvédeném Gwendolynt! – Gideon szemében büszkeség csillant. – De nem tudom, mi közöd van neked ehhez.
– Nagyon is sok közöm van hozzá, fiú! – Paulnak vissza kellett fognia magát, nehogy túl sokat áruljon el. Ha ennek a kölyöknek akár halvány fogalma lenne az egészről… – gondolta.
Gideon karba tette a kezét. – A ti árulásotok miatt Alastiar emberei majdnem megöltek minket a Hyde Parkban. Gwendolynt és engem! Szóval aligha fogod elhitetni velem, hogy számít neked, miként szolgál az egészsége.
– Fogalmad sincs… – Paul elhallgatott. Egyszerűen nem maradt több ideje. – Mindegy. Hallgass ide! – Arra gondolt, amit Lucy mondott, és megpróbált nyomatékosságot csempészni a hagjába. – Egyszerű kérdés – egyszerű válasz: szereted Gwendolynt?
Gideon egy pillanatra sem vette le Paulról a szemét. Tekintetében valami fel-fellobbant, ezt Paul világosan látta. Talán bizonytalanság? Na, szép! A karddal ugyan jól bánt a fiú, ám az érzelmek terén meglehetősen kezdőnek tűnt.
– Gideon! Tudnom kell a választ! – sürgette Paul türelmetlenül.
A fiú arcvonásai hirtelen ellágyultak. – Igen – bökte ki végül.
Paul dühe egy szempillantás alatt elszállt. Lucy előre tudta. Hogyan is vonhatta kétségbe? – Akkor olvasd el a papírokat! – mondta még gyorsan. – Csak akkor értheted meg, valójában miféle szerepet játszik Gwendolyn, és mennyit kockáztat.
Gideon rámeredt. – Ezzel meg mit akarsz mondani?
Paul előrehajolt. – Gwendolyn meghal, ha te nem lépsz közbe. Te vagy az egyetlen, aki képes megakadályozni a tragédiát. És benned megbízik… a jelek szerint.

356-357. oldal

DoreenShitQ>!

– Mert ti, halandó emberek mindig csak azt látjátok, ami látni akartok.

426. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Saint Germain
DoreenShitQ>!

– (…) Azt hiszem, a női vér jóval lassúbb, mint a miénk. Mint ahogy a női gondolkodás is alulmúlja gyorsaságban a férfiakét. Egyetértesz velem, kislány?
Vén soviniszta – gondoltam, miközben lehunytam a szemem –, ostobaságokat fecsegő, fontoskodó, unalmas fráter! Egek! Megőrültem? Hiszen nem szabad gondolkodnom!
(…)
– Nem túlzottan beszédes, igaz?
– Csak félénk – mondta Gideon.
A „megfélemlített” odaillőbb kifejezés lett volna.
– Félénk nők nem léteznek – tiltakozott a gróf. – A szemlesütéssel csak az együgyűségüket leplezik.
Újra meg újra arra a következtetésre jutottam, hogy nem kell félnem tőle. Csak egy önimádó, nőgyűlölő papa volt, aki szerette hallani a saját hangját.
– Nyilvánvalóan nincs nagy véleménye a női nemről – jegyzete meg Lord Brompton.
– Épp ellenkezőleg! – felelete a gróf. – Szeretem a nőket. Tényleg! Csak nem hiszem, hogy rendelkeznek azokkal az értelmi képességekkel, amelyek előbbre viszik az emberiséget.

232-233. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · Gideon de Villiers · Gwendolyn Shepherd · nők · Saint Germain
3 hozzászólás
FreeAngel>!

Rendkívül fontos még idejében megtanulnod, hogy egyetlen nő sem formálhat jogot egy férfi birtoklására. Az olyan nők, akik ezt teszik, végül magányosan halnak meg. Minél okosabb egy nő, annál hamarabb kiismeri a férfi természetét.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gwendolyn Shepherd · Saint Germain
Fiizso P>!

Semmit sem könnyebb kiszámítani, mint egy szerelmes nő reakcióját.

Kapcsolódó szócikkek: nők · Saint Germain
FreeAngel>!

– És ha adhatok egy tanácsot: egy okos nő tudja, hogyan rejtse el a féltékenységét. Mi, férfiak, különben mindig olyan biztosak vagyunk magunkban…

338-339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Saint Germain
Lahara IP>!

Kihúztam egy kötetet, és óvatosan kinyitottam. Kézzel írták, archaikus francia és még régebbi latin keverékével, de a címét ki tudtam böngészni. L'Grimoire d'le Comte St. Germain. Döbbenten csuktam be és tettem vissza a könyvet a polcra. Egy grimoár. Egy varázskönyv.

Kapcsolódó szócikkek: grimoár · Saint Germain