Rosszcsontpeti személy

Jean Webster: Kedves Ellenségem!

Idézetek

Sozora>!

Ebédnél az angol komornyik emelte fel a székre, és olyan modorban kötötte Rosszcsont nyakába a szalvétát, mintha egy vérbeli herceget szolgálna ki. A komornyik Durham őrgrófjának kastélyából került ide, Rosszcsontpeti egy Houston utcai pincéből. Roppant lélekemelő látvány volt.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosszcsontpeti
s_l_m>!

Rosszcsontpeti épp az imént vizitelt nálam, és ennek során elveszített három miniatűr varangyos békát. Egyet Sadie Kate kihalászott a könyvszekrény alól, a másik kettő azonban elszökkent, és nagyon félek, hogy az ágyamban talált menedéket! Szívből óhajtom, bárcsak az egerek, kígyók, békák és giliszták ne volnának hordozhatóak. Sose lehet tudni, mi lappang egy ártatlan képű gyermek zsebében.

Kapcsolódó szócikkek: Rosszcsontpeti
Zsanó>!

Mintegy félórányi laza társalgás után Cyrus úr felállt és menni készült. Alighogy becsukódott mögötte az ajtó (és hálát adok az égnek, hogy a gyerek legalább azt megvárta), Rosszcsont rám emeli angyali barna szemét, és bizalmas mosollyal ezt suttogja:
– Az áldóját! Micsoda hülye pofája van ennek a vénembernek!

113. oldal (Könyvmolyképző)

Kapcsolódó szócikkek: Rosszcsontpeti
Hirdetés
Sozora>!

Betsy futtában egy puszit nyomott Rosszcsont orrára, amire ő azt mondta: – A francba! –, fülig pirult, és a férfiúi függetlenség elegáns mozdulatával letörölte az orráról a puszi nyomát.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosszcsontpeti
Zsanó>!

Öt órakor egy elszomorodott, ám bölcsebb doktor származtatta vissza Petit a nyájba. A tisztes vidéki birtokon kővel dobálta a csirkéket, ízzé-porrá zúzta az üvegházat, a család kedvenc angóracicáját a farkánál fogva lóbálta. Amikor pedig a kedves öreg néni igyekezett rábeszélni, hogy bánjon gyengédebben szegény cicussal, hát elküldte melegebb éghajlatra.

78. oldal (Könyvmolyképző)

Kapcsolódó szócikkek: Rosszcsontpeti