!

Rosie Dunne személy

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Cecelia Ahern: Where Rainbows End
Cecelia Ahern: Love, Rosie

Idézetek

>!
Aquarius 

Úgy tűnik, pár évente összekaparom a széthullott életemet, azután újrakezdek mindent a semmiből. Mindegy, mibe fogok, mindegy, milyen elszántan próbálkozom; úgy tűnik, nem tudok felkapaszkodni a boldogság, a siker és a biztonság szédítően magas csúcsaira, mint mások. (…) Szeretnék elérni egy pontot, amikor egy pillanatra abbahagyok minden munkát, körbenézek, megkönnyebbülten felsóhajtok, és azt gondolom: végre ott vagyok, ahol lenni akartam!

273-274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
valdezier

Our life is made up of time. Our days are measured in hours, our pay measured by those hours, our knowledge is measured by years. We grab a quick few minutes in our busy day to have a coffee break. We rush back to our desks, we watch the clock, we live by appointments. And yet time eventually runs out and you wonder in your heart of hearts if those seconds, minutes, hours, days, weeks, months, years and decades were being spent the best way they possibly could. In other words, if you could change anything, would you?

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Guinevere

RUBY: Láttalak az ablakból, amikor munkába jöttél – mi a bánat lóg
a nyakadban? Kagylók?
ROSIE: Szerencsét hoz.
RUBY: Aha. És, hozott szerencsét?
ROSIE: Ma reggel nem késtem le a buszt.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Linducka

RUBY:És mit szólt ehhez Greg?
ROSIE:Sajnos nem értettem tisztán amit mondott, mert közben bevágta a kocsiajtót. De biztos, hogy semmi pozitívat. Kitágultak az orrlyukai és vicsorgott rám. Azon is gondolkodom amúgy, hogy talán veszek egy nagyobb ágyat. Tudod, csak hogy legyen elég hely Ursulának is. Akkor már tudjon rólunk mindent az utolsó részletig. Esetleg megszámolhatná, hányszor fingok egy éjszaka vagy ilyesmi…
RUBY: Tényleg ennyire rémes a helyzet?
ROSIE:(…) Ha egy kicsit is kezdünk jobban kijönni Greggel, már látom a nőn, hogy aggódik a jövő havi lakbére miatt.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Guinevere

KATIE: Anyu, utálom a pasikat.
ROSIE: Gratulálok, édesem. Üdvözlünk a klubban. A tagságidat már postáztuk. Olyan büszke vagyok most rád, bár itt lenne a fényképezőgépem.

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Pandalány P

Te sokkal jobbat érdemelsz! Olyasvalakit, aki a szíve minden dobbanásával szeret téged, aki állandóan rád gondol; olyasvalakit, aki mindennap, minden percben csak arra tud gondolni, hogy vajon mit csinálsz most, hol lehetsz, kivel, és vajon jól vagy-e. Olyan emberre van szükséged, aki segít elérni az álmaidat, és megvéd a félelmeidtől. Aki tisztelettel bánik veled, szereti minden porcikádat, különösen a hibáidat. Olyan valakivel kéne együtt lenned, aki boldoggá tud tenni, igazán boldoggá, felhőtlenül boldoggá! Azzal az emberrel, akinek már évekkel ezelőtt meg kellett volna ragadnia a lehetőséget, hogy veled lehessen, ahelyett, hogy megijed, és nem meri megpróbálni. De már nem félek. (…) Végre itt van egy esély számunkra! Ne féljünk többé, vágjunk bele! Megígérem, hogy boldoggá teszlek.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
4 hozzászólás
Hirdetés
>!
Guinevere

Mi lehet az oka, hogy egy egészséges, hatvanöt éves ember
elalszik, aztán nem ébred fel soha többé? Csak azzal nyugtatgatom magam,
hogy biztos valami annyira gyönyörűségeset látott, hogy muszáj volt elmennie.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Linducka

ROSIE: NEM fogod elhinni, mit dobtak be Rinyagép Brian lakásába ma reggel!
ALEX: Egy téglát.
ROSIE: Nem!
ALEX: Egy elfogatási parancsot, ellened.
ROSIE: Nem! Ne mondj ilyet! Azt meg miért dobtak volna?
ALEX: Á, igaz , miért is feltételeznének ilyet. Épp csak azon gondolkoztam, hogy milyen ítéletet szabnak ki azoknak, akik embereket fogadnak fel arra, hogy terrorizálják és megveressék az exférjüket.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Stewart · Rosie Dunne
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Valami nagyon különös történik most velem, Stephanie. Van egy pasim, aki szeret engem, és én is szeretem őt; nemsokára álmaim szállodájában fogok dolgozni; Katie gyönyörű, egészséges és jó fej; és végre jó anyának érzem magam. Boldog vagyok. Ki akarom élvezni ezt az érzést, és fürdeni a jó szerencsémben, de a lelkem mélyén nyugtalanít valami. Egy kis hang azt súgja: mindez túlságosan tökéletes. Olyan, mint a vihar előtti csend.
Hát ilyen a normális élet? Mert én a hatalmas drámákhoz vagyok szokva. Ahhoz, hogy a dolgok nem hajlandóak úgy menni, ahogyan én szeretném. Megszoktam, hogy küzdenem, nyávognom, és nyavalyognom kell, hogy megkapjak valamit, ami nem is az, amit igazán akarok, de ami egyelőre jó lesz.
De ez most nem olyasmi, ami egyelőre jó, most minden tökéletes; pontosan olyan, amilyennek akartam. Azt akartam, hogy valaki szeressen, hogy Katie ne gondolkodjon többet azon, hogy vajon az ő hibája-e, hogy neki nincs apukája, mint a többi gyereknek; érezni akartam, hogy mi ketten nemcsak egymáshoz tartozunk, hanem van valaki más is, aki befogadna minket az életébe, fontosnak akartam érezni magam, valakinek. Azt akartam, hogy ha beteget jelentek a munkahelyemen, hiányoljanak. Nem akartam többet sajnálni magam, és most már nem is sajnálom.
Csodásan mennek a dolgok. Ki vagyok békülve önmagammal, és ez olyan fura számomra. Íme az új Rosie Dunne. A fiatal és összezavarodott Rosie eltűnt. Most kezdődik életem második szakasza…

13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
>!
Milli

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A dolgok olyan gyorsan változnak. Pont, amikor megszoknál valamit, hopp! Megváltozik. Pont, amikor kezdenél megérteni valakit, hopp! Az illető felnő. Ugyanez történik Katie-vel is. Mindennap változik; akárhányszor ránézek, az arca egyre felnőttesebb. Néha már nem kell úgy tennem, mintha érdekelne, amit mond, hanem azon kapom magam, hogy tényleg érdekel. Együtt megyünk ruhát venni, és elfogadom a tanácsait. Együtt járunk ebédelni, és butaságokon vihogunk. Én pedig egyszerűen nem tudok visszaemlékezni arra a pillanatra, amikor a gyerekem már nem volt gyerek többé, hanem érett ember lett.
És milyen csodálatos személyiséggé fejlődik! Nem igazán tudom, mit akarok mondani ezzel az e-maillel Alex, de sok mindenen tűnődtem mostanában, és kicsit zavarosak a gondolataim.

18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne