!

Richard Papen személy

Donna Tartt: A titkos történet

Idézetek

>!
Thayet P

– Várj. – Hanghordozása hűvös és bostoni volt, szinte angolos.
Megfordultam.
– Te vagy az új neaniasz? – kérdezte gúnyosan.
Az új ifjú. Azt feleltem, igen.
Cubitum eamus?
– Tessék?
– Semmi.
Átvette a cigarettát a bal kezébe, és felém nyújtotta a jobbját.

35-36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francis Abernathy · Richard Papen
>!
Treszka

Megzavart ez a hirtelen támadt érdeklődés, mintha kedvenc festményem önmaguk ügyeibe merült alakjai kinéztek volna a vászonról, és beszéltek volna hozzám.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Richard Papen
>!
FreeAngel

    A közösségi ház elhagyatott volt, csak néhány nyúzott altiszt tartózkodott benne, meg az a vörös parókás nő, aki a telefonközpontban ült, és egész hétvégén kötött, rá se hederítve a beérkező hívásokra. A lámpák szokás szerint őrülten villogtak, de ő háttal ült nekik, úgy magába feledkezve, mint az a szerencsétlen távírókezelő a Californian fedélzetén aznap éjjel, amikor a Titanic elsüllyedt.

Kapcsolódó szócikkek: Richard Papen
>!
FreeAngel

…nem voltunk szokványos barátok, hanem életre-halálra voltunk barátok.

403. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francis Abernathy · Richard Papen
Hirdetés
>!
FreeAngel

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(…) A hátamon feküdtem a mentőautóban, éreztem, ahogy a nyári este melegen és titokzatosan cikázik körülöttem – bicikliző gyerekek, éjjeli lepkék az utcai lámpák körül –, és azon tűnődtem, hogy ez az-e, aminek látszik, hogy az élet meggyorsul-e, amikor az ember a halálán van. Erősen véreztem. Érzékeim eltompultak. Egyre arra gondoltam, milyen mulatságos ez az utazás az alvilágba úgy, hogy az alagutat a Shell Oil és a Burger King világítja meg. A hátul ülő ápoló nem volt sokkal idősebb nálam; valójában gyerek volt még, pattanásos bőrű és pelyhedző állú. Sohasem látott még lőtt sebet. Folyton azt kérdezte, milyennek érzem, tompának vagy élesnek, fáj-e vagy éget. Forgott velem a világ, és természetesen semmiféle összefüggő választ nem tudtam adni, de emlékszem, felködlött bennem, hogy olyasmi ez, mint amikor először berúgtam, vagy először feküdtem le lánnyal; nem az, amire számított az ember, de amikor megtörtént, rájövünk, hogy másképp nem lehet.

473. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · fájdalom · halál · haldoklás · Richard Papen
>!
Sli SP

Többek között ezért szerettem: mert előnyös oldalamról látott, mert olyannak látott, amilyen a társaságában voltam, mert lehetővé tette, hogy olyan legyek.

447. oldal, II. könyv - 8. fejezet (Park, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Julian Morrow · Richard Papen