!

Raziel (angyal) személy

Christopher Moore: Biff evangéliuma
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
!

A Raziel név annyit tesz: „Isten az én gyönyöröm.” Egy héber hagyomány szerint nem sokkal azután, hogy Ádám kiűzetett a Paradicsomból,. betegségbe esett. Raziel egy olyan könyvet adott neki, amelyben szerepelt minden gyógynövény, az összes létező betegség ellenszere. Ebből is kitetszik, hogy a teremtés céljai: tudás, törődés, egészség. Raziel arra ihlet, hogy gyönyörűségünket leljük Isten megismerésében.
Raziel törődik velünk, ő hozza el nekünk a tudást, amikor spirituális utunkon bizonyos titkokba ütközünk. Ilyen titok lehet például a testi betegség oka, vagy az énromboló magatartásé, amelyet ki kell kutatnunk ahhoz, hogy feltámadjon bennünk a vágy: birtokába jutni az egyetemes igazságoknak és azokat megérteni.

Ratziel, Szaraquael, Szuriel néven is említik
Nevének jelentése: „Isten titka”.
Kulcsszavak: Isteni energiák megszerzése, isteni mágia, szellemi megértés, tisztánlátás, erőink visszaszerzése, ezoterikus tanok megértése, isteni tudás.
Színe: Az összes szín, szivárvány
Köve: hegyikristály

Raziel a spirituális eszmék megértésében és gyakorlatba való átültetésében támogat bennünket. A titkos tartományok Angyalaként és a Legfensőbb Misztériumok Uraként ismeretes. Az Arkangyalok birodalmának mágusa és alkimistája, így segíteni tud abban, hogy megértsük az emberi logikát meghaladó eszméket, a hétköznapi gondolkodást kitágítja.
Kiváló segítő, ha karmikus fájdalmak miatt nem merjük felvállalni a spirituális utunkat. Mert félünk, hogy e miatt megítélnek vagy, hogy ez bajt okozhat.

A legenda szerint Raziel „a minden Égi és földi tudás” könyv szerzője. Miután Ádám és Éva kiűzettek a paradicsomból, Raziel adta át Ádámnak ezt az írást, melyből megnyilvánul mi mindenbe nyilvánul meg Isten végtelen kegyelme.
Később Metatronhoz, Énokhoz kerül, Noé is Rafael Arkangyal segítségével jutott hozzá egy másolathoz s az ebben való útmutatások alapján építette meg bárkáját és mentette meg a vízözön bekövetkezésekor az élőlényeket.
Úgy gondolják, hogy Salamon is uralta valamikor a Raziel könyvet és e ritka de óriási tudással győzte le a démonokat. Hatékonyan segít a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más elvont elméletek tanulmányozása során, és segítségével fogékonyabbá válunk a magasabb szintű látnoki képességekre is. Javítja a tisztán hallást, tisztán látást, az Isteni Útmutatás érzékelését.
/angyalforras.hu/


Idézetek

>!
LoveRosie

Magnus sokszor hallotta már a nephilimek teremtésének történetét, de most úgy érezte, kihagytak belőle egy részt: „És az Angyal leszálla a magasból, és kockás hassal ajándékozá meg az ő kiválasztott népét."

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Raziel (angyal)
>!
LoveRosie

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

-Magnus, lemegyünk a tóhoz – szólt. – Velünk tartasz?
-Miért? – érdeklődött a boszorkánymester.
Alec vállat vont.
-Clary szerint szép ott. Mondjuk én is láttam már, de akkor éppen egy böszme angyal emelkedett ki belőle, és az elterelte a figyelmemet. – Kinyújtotta a kezét. – Gyere! Mindenki jön.
Catarina elmosolyodott.
-Carpe diem – mondta Magnusnak. – Ne vesztegesd az idődet aggodalmaskodásra. – Felkapta a szoknyáját, és elballagott a fák között; lábai olyanok voltak a fűben, mint két kék virág.
Magnus megfogta Alec kezét.

>!
Algernon +SP

– Menj és vidd az örömhírt, Raziel! És hozz nekem egy kis csokoládét.
– Csokoládét?
– A koszlakók ezt nassolják. Imádni fogod. A Sátán találta ki.
– Az ördög eledele?
– Az a helyzet, barátom, hogy nagyon unom már a piskótát.

Christopher Moore: Biff evangéliuma Aki Jézus gyerekkori haverja volt

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · Raziel (angyal)
>!
latti

Simon habozott. Raziel arcán viharfelhők futottak át. A Mennyek Angyalának esküje a legszentebb fogadalom. Kételkedni merészelsz a szavamban, alvilági?
– Hát…

407.

Kapcsolódó szócikkek: Raziel (angyal) · Simon Lewis
>!
ParaNoya

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Raziel, emlékszel az emberiség előtti időre? Amikor még csak az Úr volt és a mennyei seregek? – Ó, igen, azok voltak a szép idők. Kivéve a háborút, persze. De attól eltekintve csodálatos idők voltak.
– És ti angyalok olyan erősek és szépek voltatok, akár az isteni képzelet, s az Urat és dicsőségét zengő éneketek elhatolt a világ minden sarkába, ám az Úr mégis úgy látta jónak, ha megteremt minket, a gyenge, perverz és profán embereket, igaz?
– Ha engem kérdezel, akkor indultak romlásnak a dolgok.
– Tudod, az Úr miért döntött úgy, hogy megteremt minket?
– Nem. Az Ő akarata kérdés felett áll.
– Mert ti mind barmok vagytok, azért. Olyan agyatlanok, akár a csillagok. Az angyalok csak szép rovarok. Az Életünk napjai egy tévéműsor, Raziel, egy színdarab. Nem valóság, érted?
– Nem.
És tényleg nem értette. Hallottam, hogy mostanság divat vicces történeteket mesélni a szőke hajúak végtelen butaságáról. Tippeljetek, kinél kezdődött.

Christopher Moore: Biff evangéliuma Aki Jézus gyerekkori haverja volt

Kapcsolódó szócikkek: Raziel (angyal)
>!
Belle_Maundrell 

– Annyi minden kavarog a fejemben.
– Amekkora szerencsém van, megosztod velem is.

272. oldal, Huszonötödik fejezet - Csak egy kis nátha

Kapcsolódó szócikkek: Belader · Raziel (angyal)
Hirdetés
>!
adrii01

– Te meg a csáberő. – Hetyke mosoly jelenik meg Uriel arcán. – Annyira vagy manipulatív személyiség, mint mondjuk egy… – a távolba réved. – Egy szöcske. Vagy várj, az hozzád képest igazi stratéga, inkább mint egy frissen ültetett facsemete.
– Lebecsülsz…

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raziel (angyal) · Uriel (arkangyal)
>!
AniTiger MP

És kérlek titeket, azt a tényt meg végképp ne felejtsétek el, hogy – annak ellenére, hogy a legszebb teremtmény, akit valaha láttam – Raziel tökhülye.

11. fejezet

Christopher Moore: Biff evangéliuma Aki Jézus gyerekkori haverja volt

Kapcsolódó szócikkek: Raziel (angyal)
1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

– A könyvet? Magadnak akarod?
– Ez a világ egyik legfontosabb könyve. Hát persze hogy magamnak akarom. Aztán meg Lilith gyermekeinek jogos tulajdona, nem pedig Raziel gyermekeié. A boszorkánymesterek könyve, tehát egy boszorkánymesternél kell lennie.

160. oldal, 7. fejezet - Ahová angyalok nem merészelnek belépni (Könyvmolyképző, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · könyv · Lilith · Magnus Bane · Raziel (angyal)
>!
Belle_Maundrell 

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A takaró alatt kinyújtom a kezem, és megérintem a mellkasát. Először magát a poklot éreztem benne, mára csak egy lelket, amely a pokolban rekedt.
– Képtelen vagyok tovább csinálni – mondom halkan. – Nem bírom el ennek a döntésnek a súlyát. Nem áldozhatjuk fel Tommyt, ahogyan azt sem engedhetem, hogy te halj meg értünk. Nem hagyhatom, hogy bármelyikőtök is meghaljon.
– Sok marhaságot hordtál össze, mióta ismerlek, de ez mindegyiken túltesz. Nem menthetsz meg mindenkit. Tommy csak egy ember, értem pedig egyáltalán nem kár. Túl mélyről, túl messziről jövök.
– Ne beszélj így. Nem akarom hallani. Mindenkinek jár az esély, neked is.
– Megvolt az esélyem, de nem éltem vele. Ne tegyünk úgy, mintha ezt nem tudnánk. Egy élet jár mindenkinek, utána cseszheted. De azért egy kicsit sajnálom.
– Micsodát? – Közelebb csúszom hozzá, és a vállára hajtom a fejem.
– Hogy nem ismertelek régen. Hiányzott az életemből a jóság. A családomat javarészt kiirtották, nem tudtam, milyen szeretni, milyen, amikor egy kéz nem azért lendül, hogy megüssön. Ezzel nem a tetteimre keresek kifogásokat. Akkor is tisztában voltam azzal, hogy élhetnék másként is, csak annyira távolinak tűnt, mint egy álom. Nekem késő, de te megérdemelnéd az esélyt. Én eljátszottam az enyémet.
A szavaitól kiráz a hideg.
– Nem akarom, hogy meghalj.
– Emiatt kár aggódni, már meghaltam.

255. oldal, Huszonharmadik fejezet - Az anyag nem vész el, csak átalakul

Kapcsolódó szócikkek: Belader · Raziel (angyal)