!

Rasid személy

Khaled Hosseini: Ezeregy tündöklő nap
Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap

Idézetek

>!
tmezo P

    – Bemutatom az igazi urainkat – mondta Rasid halkan. – Pakisztáni és arab iszlamisták. Hozzájuk képest a tálibok játékbabák. Ezek a nagy játékosok, és Afganisztán a játszóterük.
    Rasid azt mondta, egyes híresztelések szerint a tálibok megengedték ezeknek az embereknek, hogy titkos táborokat állítsanak fel szerte az országban, ahol fiatalembereket öngyilkos merénylőknek és dzsihádharcosoknak képeztek ki.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Afganisztán · Rasid
>!
Bélabá P

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Állj fel – mondta. – Gyere ide, állj fel. Megragadta a kezét, kinyitotta és egy maroknyi kavicsot szórt bele. – Tedd a szádba.
– Mi?
– Tedd be. Ezeket. A szádba.
– Fejezd be, Rasid, én… Erős markával megragadta Marjam állkapcsát. Két ujját a szájába dugta és szétfeszítette, aztán beleerőltette a hideg, kemény kavicsokat. Marjam ellenállt, motyogott, de Rasid csak nyomta be a kavicsokat, miközben felső ajka gúnyos vigyorra húzódott.
– Most pedig rágj – mondta. Piszokkal és kaviccsal teli szájjal Marjam könyörgést
motyogott. Könnyek gördültek le a szeme sarkából.
– RÁGJ! – süvöltötte Rasid. Dohányfüstös lehelete megcsapta az arcát. Marjam rágott. Hátul valami reccsent a szájában.
– Jól van – mondta Rasid. Arca megrángott. – Most már tudod, milyen íze van a rizsednek. Most már tudod, mit adtál nekem ebben a házasságban. Rossz ételt, semmi mást. Aztán elment, Marjam pedig kavicsokat, vért és két őrlőfog töredékeit köpködte maga elé.

Kapcsolódó szócikkek: Marjam · Rasid
Hirdetés