!

Randolph Carter személy

H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei I.
H. P. Lovecraft: Zarándokút Kadathba
!

Robert Lyons alakításában a Shadow of the unnamable című 2011-es német rövidfilmben.


Idézetek

>!
Lunemorte MP

Mintha utóbbi álmainak reményei és furcsaságai lebegtek volna itt, ezen a nem e világi, csöndes vidéken, és Carter más bolygók ismeretlen magányára gondolt, amikor végigjártatta tekintetét a megdőlt falak között hullámzó, bársonyos, puszta réteken, bíbor dombsorokat koronázó tündéri pagonyokon, árnyékba merült kísérteties erdős völgyeken, hol a nyirkos horpadásokban csörgedező vizek dudorásztak és bugyogtak a duzzadt, torzult gyökerek között.

Kapcsolódó szócikkek: Randolph Carter
>!
Lunemorte MP

Carternek gyomorkeverően ismerős volt a fuvola hangja és a helyiség bűze. A vörös fénnyel megvilágított vérfagyasztó várost és a visszataszító körmenetet juttatta eszébe, ami után a félelmetes kapaszkodás következett a Holdon át, mielőtt megmentette volna a barátságos földi macskák támadása. Tudta, a teremtmény azon az emelvényen kétségtelenül a leírhatatlan főpap, akiről a legendák sátáni, abnormális dolgokat suttognak, ám rettegett elgondolni, milyen irtózatos lehet a valóságban.

Zarándokút Kadathba

Kapcsolódó szócikkek: Hold · Randolph Carter
>!
Lunemorte MP

Küldd vissza a Föld isteneit ismeretlen Kadathjukba, és imádkozz, hogy soha ne találkozz velem ezer másik alakomban. Isten veled Randolph Carter és jól vigyázz, mert én vagyok Nyarlathotep, a kúszó káosz!

Zarándokút Kadathba

Kapcsolódó szócikkek: Kadath · Nyarlathotep · Randolph Carter
>!
Lunemorte MP

Volt ott még egy alak, amely nem foglalt el semmiféle emelvényt: siklani vagy lebegni látszott a felhős, padlószerű alsó szint fölött. Nem voltak állandó körvonalai, noha illékonyan emlékeztetett emberi formára, noha feleakkora volt csupán, mint egy ember. Súlyos lepel takarta, valamely semleges színű szövetből való, akár az emelvényeken magasodó alakokat; Carter nem látott rajta szemnyílást. A valaminek nyilván nem volt rá szüksége, hogy lásson, úgy tűnt, olyan fajtához tartozik, amely magasan fölötte áll az anyagi szervezet jellemző tulajdonságainak. Egy pillanattal később Carter már tudta is, hogy ez így van, mivel egyenesen az ő agyában szólalt meg az Alak, minden hang vagy nyelv segítsége nélkül. Noha neve ijesztő, szörnyű volt, Randolph Carter meg sem rebbent a félelemtől, hanem válaszolt neki, szintúgy hang vagy nyelv nélkül, és üdvözölte őt a rettentő Necronomicon tanítása szerint.

Az ezüstkulcs kapuin át

Kapcsolódó szócikkek: Randolph Carter · Yog-Sothoth
Hirdetés
>!
bfg3 P

… [Carter] szürke, foszforeszkáló fényt pillantott meg, és sejtette, hogy a ködös legendák emlegette föld alatti rettegés birodalmába jutott, hol a dögletes levegőben vibráló fakó lidércfények és a Föld méhéből felpárálló ősködök világítanak csupán.

Zarándokút Kadathba

Kapcsolódó szócikkek: Randolph Carter
>!
Lunemorte MP

– Én csakugyan ama Legősibb vagyok – mondta a Vezető –, akire gondolsz. Már vártunk rád, az Ősök és én. Légy üdvözölve, még ha sokáig késlekedtél is. Nálad van a kulcs és kinyitottad az Első Kaput. Most az Utolsó Kapu is kész a próbálkozásra. Ha félsz, nem kell továbbhaladnod. Sértetlenül visszatérhetsz ugyanúgy, ahogy jöttél. De ha a továbbhaladást választod… Fenyegető szünet következett, noha a sugárzás megmaradt barátságosnak. Carter habozott egy pillanatig, amíg az égő kíváncsiság erőt nem vett rajta. – Továbbmegyek – sugározta vissza –, elfogadlak Vezetőmnek.

Az ezüstkulcs kapuin át

Kapcsolódó szócikkek: Randolph Carter
>!
Barbella 

(…) és ötvenéves korára elfogadta a kétségbeesést, hogy soha többé nem lelhet nyugtot vagy örömet egy olyan világban, amely túl elfoglalt lett a szépséghez, és túl körmönfont az álmokhoz.

351. oldal Az ezüstkulcs

Kapcsolódó szócikkek: álom · Randolph Carter