!

Quentin Tarantino személy

Nick Hornby: Hogy legyünk jók?
Hammer Ferenc: Fekete & fehér gyűjtemény
Stephen King: Mr. Mercedes
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért
Kristof Magnusson: Használati utasítás Izlandhoz
Földényi F. László: A melankólia dicsérete
!

Quentin Tarantino


Idézetek

>!
Milli

Íme, azoknak az embereknek a listája, akiket Andrew és David tehetségtelennek, túlértékeltnek vagy egyszerűen seggfejnek tartott: […] Paul McCartney, John Lennon, Robbie Williams, […] Tony Blair […] William Shakespeare (bár hogy igazságos legyek, csak a komédiáit és néhány történelmi darabját vetik meg), Charles Dickens […] a Monty Python csoport […] David Beckham […] Steven Spielberg, Leonardo diCaprio […] Jim Morrison […] Courteney Cox és mindenki más a Jóbarátok-ból […] Marks és Spencer […] Naomi Campbell, Kate Moss, Johnny Depp […] Bart Simpson (de Homer Simpson nem), Homérosz, Vergilius, Coleridge, Keats és az összes romantikus költő, Jane Austen, az összes Bronte […] Madonna, a pápa, mindenki, akivel együtt jártak iskolába vagy egyetemre, és most befutott mint újságíró, tévés vagy bármilyen művész, és sokan, sokan mások, olyan sokan, hogy fel se tudnám itt mindet sorolni.
[…] akiket mindketten kedvelnek: Bob Dylan, Graham Greene, Quentin Tarantino és Tony Hancock. Senki másra nem emlékszem, aki dupla felemelt hüvelykujjat kapott volna kultúránk e két oltalmazójától.

184-185. oldal

>!
mrsp

Hajnali 4:40 van, és úgy érzem, mintha a Némó nyomában Quentin Tarantino-verziójába csöppentem volna.

147. oldal, 37. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Némó nyomában · Quentin Tarantino
>!
schummyka

[Kutyák]

MR PINK:
Miért nem választhatjuk meg a saját színünket?

JOE:
Egyszer próbáltam azt, de nem működött. Ott lesz neked négy csávó, aki folyton azon veszekszik, hogy ki legyen Mr Black.

Quentin Tarantino: Kutyaszorítóban

24. oldal (Kalligram, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Quentin Tarantino
>!
schummyka

[Wigger]

Ezt az angol szót a white (fehér) és a nigger szavak összeolvasztásával nyerték és jelenleg két, egymással némileg összekapcsolódó, de egyformán szitokszónak számító jelentéssel bír; így rendes ember nem is használja. Egyrészt zsörtölődve utal a feketék problémáival rokonszenvező fehér emberre, másrészt pedig szitokszóként a fekete popkultúrát kedvelő, esetleg azt művelő fehéreket jelöli (például Eminem). Quentin Tarantinót a szó mindkét értelmében szokták wiggerként gyalázni.

33. oldal (Kalligram, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Eminem · fehér · néger · Quentin Tarantino
Hirdetés
>!
KingucK P

Miközben Brady a sárga –50% öntapadókat nyomkodja az ócska Quentin Tarantino-filmekre, Freddi pedig segít az idős Mrs. Vera Willkinsnek a West Side-on (mint kiderült, a billentyűzet volt tele morzsákkal), Bill Hodges lekanyarodik a Lowbriarról, a várost kettévágó, négysávos útról, egyben a Lowtown névadójáról a DeMasio olasz étterem parkolójába.

NYUG. – DET. 12. fejezet

>!
Carmilla 

    A filmipar is kitermelte persze azokat a rendezőket, akik mintegy átlépték a saját árnyékukat: Tarantino vagy David Lynch például vitathatatlanul a nagyok közé tartoznak.

275. oldal (Jelenkor, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Quentin Tarantino
>!
mezei P

A régi kéziratok tanúsága nélkül el sem tudnánk képzelni, hogy ilyen és ehhez hasonló véres jeleneteket milyen cinikus iróniával meséltek egymásnak az izlandiak. A sagáknak ezen vonásai néha egyenesen olyan modernnek tűnnek, hogy nyugodtan szolgálhatnának inspirációként Quentin Tarantino filmjeihez.

Kapcsolódó szócikkek: Quentin Tarantino