Privet Drive 4. helyszín

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter à l'école des sorciers
J. K. Rowling: Harry Potter og de vises stein
J. K. Rowling: Harry Potter og vitramannasteinurin
!

Privet Drive 4.


Idézetek

Morn>!

A Privet Drive 4. szám alatt lakó Dursley úr és neje büszkén állíthatták, hogy köszönik szépen, ők tökéletesen normálisak.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Petunia Dursley · Privet Drive 4. · Vernon Dursley
Barnus>!

Az Odú-beli életet össze sem lehetett hasonlítani a Privet Drive-belivel. Dursleyék imádták a rendet és a kiszámíthatóságot, a Weasley-ház ezzel szemben százszámra tartogatott furcsa és váratlan dolgokat. Mikor Harry belenézett a konyhai tükörbe, az rákiáltott: „Tűrd be az inged, te lurkó!” A padlásszellem azon nyomban bömbölni és zajongani kezdett, amint úgy érezte, hogy túl nagy a csend és a nyugalom a házban. […] A Ronnál vendégeskedő Harry azonban nem a beszélő tükröt vagy a zajongó szellemet tartotta a legfurcsább jelenségnek a házban – hanem azt, hogy itt mindenki szerette őt.

45. oldal, Czikornyai és Patza

Kapcsolódó szócikkek: Az Odú · Harry Potter · Privet Drive 4. · Ron Weasley
Fleur_Rouge_Cerise>!

Úgy döntött, mégiscsak jobb a Roxfortban farkasszemet nézni egy sárkánnyal, mint a Privet Drive-on Dudleyval – s ez a gondolat megnyugtatta egy kicsit.

323. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dudley Dursley · Privet Drive 4. · Roxfort · sárkány
MFKata>!

A Privet Drive 4. szám alatt ma is paprikás hangulat uralkodott a reggelizőasztalnál – Mr Vernon Dursleyt ugyanis kora reggel hangos huhogás riasztotta fel.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Privet Drive 4. · Vernon Dursley
horsegirl>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Caramel úgy mosolygott Harryre a teáscsészéje pereme fölött, mint egy nagybácsi a kedvenc unokaöccsére. Harry alig akart hinni a fülének. Válaszra nyitotta a száját, de nem tudta, mit mondjon, hát újra becsukta.
– Óóó…, biztosan az aggaszt, hogy mit szólt a nagynénéd és a férje – folytatta Caramel. – Nos, nem tagadom, elég mérgesek rád, mindazonáltal készek fogadni téged jövő nyáron – feltéve, hogy a téli és a tavaszi szünetet a Roxfortban töltöd.
Harrynek feloldódott a gombóc a torkában.
Mindig a Roxfortban töltöm a téli és a tavaszi szünetet – felelte. – És soha többet nem akarok visszamenni a Privet Drive-ra.
– Ne tégy elhamarkodott kijelentéseket, Harry – ráncolta a homlokát Caramel. – Az idő begyógyítja a sebeket. Ők mégiscsak a családod. Biztos vagyok benne, hogy szeretitek egymást… öhm… valahol mélyen.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius Caramel · Harry Potter · Privet Drive 4. · Roxfort
bbedyy>!

Egy férfi bukkant fel a sarkon. Olyan hirtelen és csendesen jelent meg, mintha a földből bújt volna ki. A macska farka megrezzent, szeme kissé összeszűkült.
Egy biztos: ehhez a férfihoz fogható jövevény nem járt még a Privet Drive-ban. Magas volt, ösztövér és igen öreg. Ez utóbbira ősz haja és szakálla engedett következtetni – mindkettő olyan hosszú volt, hogy be tudta tűrni őket a derékszíjába. Hosszú talárt viselt, a földet söprő bíborpalástot és magas sarkú, csatos csizmát. Kék szeme szinte szikrázott félhold alakú szemüvege mögött; orra hosszú volt és olyan görbe, mintha legalább két helyen eltört volna. Ezt az embert Albus Dumbledore-nak hívták.

13-14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albus Dumbledore · Privet Drive 4.
Hirdetés
Csigavonalas>!

[…] Harry elképzelte, hogyan festene két gazdátlan láb és egy magányos szemgolyó a Privet Drive 4. szám előtti járdán.

70. oldal, A zsupszkulcs

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Privet Drive 4.
Aurora_Serenity_White I>!

Herr og fru Dumling i Hekkveien 4 var heldigvis fullstendig normale, takk.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Petunia Dursley · Privet Drive 4. · Vernon Dursley
[névtelen]>!

Ce fut au coin de la rue qu’il remarqua pour la première fois un détail insolite : un chat qui lisait une carte routière. Pendant un instant, Mr Dursley ne comprit pas très bien ce qu’il venait de voir. Il tourna alors la tête pour regarder une deuxième fois. Il y avait bien un chat tigré, assis au coin de Privet Drive, mais pas la moindre trace de carte routière. Qu’est-ce qui avait bien pu lui passer par la tête ? Il avait dû se laisser abuser par un reflet du soleil sur le trottoir. Mr Dursley cligna des yeux et regarda fixement le chat. Celui-ci soutint son regard. Tandis qu’il tournait le coin de la rue et s’engageait sur la route, Mr Dursley continua d’observer le chat dans son rétroviseur. L’animal était en train de lire la plaque qui indiquait « Privet Drive » – mais non, voyons, il ne lisait pas, il regardait la plaque. Les chats sont incapables de lire des cartes ou des écriteaux.

1 LE SURVIVANT

Kapcsolódó szócikkek: Privet Drive 4. · Vernon Dursley
Aurora_Serenity_White I>!

Hjúnini Dursley, maðurin og konan, sum búðu i Privet gøtu nummer 4, vóru errin um at kunna siga, at tey vóru púra vanlig fólk, og takk fyri tað.

(első mondat)