Porkéz személy

Cornelia Funke: Tintaszív
Cornelia Funke: Bűvölet
Cornelia Funke: Inkheart
!

Porkéz (Paul Bettany)


Idézetek

Zizifalva>!

– Úgy tűnik, gazdag a kedves rokon – súgta Meggie fülébe fontoskodva Porkéz.
– Igen, Elinor meglehetősen gazdag – erősítette meg Mo, és elhúzta Meggie-t a kaputól. – De alighanem szegényen végzi majd, mint a templom egere, ha továbbra is minden pénzét könyvekre költi. Attól tartok, a lelkét is eladná, ha az ördög a vágyva vágyott könyvet kínálná érte.

42. oldal, 4. fejezet - Egy csupa könyv ház

Kapcsolódó szócikkek: Elinor · könyv · Mortimer Folchart · Porkéz
Elyndelou>!

– Mindegy – mondta a bűvész, annak ellenére, hogy sejthette, a tündér mit sem ért a szavaiból –, jó dolog téged látni… újra valakit, amilyen te vagy. Csak lenne a tűznek e világban több humora, és bukkanna elő olykor a fák ágai közül egy kobold vagy egy üvegember feje, akkor talán hozzászoknék végül az itteni dolgokhoz is, a zajhoz, a sietséghez, a tolongáshoz, meg hogy örökké emberek közt kell lennem, és hogy olyan világosak az éjszakák.

556. oldal, 52. fejezet - Jaj, oly törékeny! (M&C, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Porkéz
felhőbodorító>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

I was just packing the tools in my workshop when there was a knock on the front door, a very soft, almost furtive knock. Dustfinger emerged from the dark, as suddenly as he did when he came to our house four days ago – heavens, was it really only four days? Well, when he came back that first time he looked as if it had been too long since he's eaten. He was as thin as a stray cat and his eyes were dull. „Send me back,” he begged, „send me back! This world will be the death of me. It's too fast, too crowded, too noisy. If I don't die of homesickness I shall starve to death. I don't know how to make a living. I don't know anything. I'm like a fish out of water,” he said.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Porkéz
Elyndelou>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A haláltól mindig is nagyon félt, rettegett. Hidegnek képzelte, olyan éjszakának, amelyet nem melenget a tűz. Hanem valami egyébtől még ennél is jobban tartott Porkéz, és hogy mi volt ez? Hát, a szomorúság. Amióta Varázsnyelv e rideg világra csalogatta, kiolvasta a könyvből, ez kísérte minden egyes léptét, sötét árnyként. Ez a szomorúság gyötörte, amelytől a tagok elnehezülnek, az ég pedig szürke lesz.

317. oldal, 26. fejezet - Borzongás és sejtés (M&C, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: Porkéz
Hajnalpir58>!

Varázsnyelv és Resa egymás mellett aludt egy fa tövében, s kettejük közt Meggie olyan volt, mint egy védett madárfióka a fészek melegén. Csak egylépésnyire szunnyadozott Elinor.
Mosolygott álmában. Porkéz sose látta még ilyen boldognak.

Kapcsolódó szócikkek: Elinor · Meggie · Mortimer Folchart · Porkéz
Chiara>!

A tűz veszedelmes állat! Nem a barátod! Megöl, ha rosszul bánsz vele, ha nem vigyázol, ha nem vagy ügyes. Nem is szólva róla, hogy füstjével elárul ellenségeidnek!

306. oldal (A prémes dombok közt)

Kapcsolódó szócikkek: Porkéz · tűz