!

poliamória fogalom

Simone de Beauvoir: A második nem
Vercors: Vízbarázdák
Jodi Picoult: Gyere haza
Laczkó Sándor (szerk.): A szerelem
Tikva Wolf: Ask Me About Polyamory

Idézetek

>!
Morpheus

…egyáltalán nem abszurd és ésszerűtlen az állítás, hogy a zsidó-keresztény hagyomány gyakorló hívői is lehetnek a poliamória elkötelezett hívei. Egy zsidó vagy keresztény vallásos ember számára a poliamória iránti elkötelezettség mindenképpen kompromisszumokat követel, ám bizonyos kompromisszumok megkötése nem kell, hogy a vallásos hagyomány egészéről való lemondással járjon.

231. oldal, Balázs Gábor: A poliamória ésszerűsége

Kapcsolódó szócikkek: poliamória
>!
Kkatja P

A poliamórikus kapcsolatok a résztvevők beleegyezésén alapuló, a nemek közti teljes egyenlőséget elfogadó, a becsületesség, a nyíltság és a felelősségvállalás etikai értékeit hangsúlyozó, nem monogám viszonyok rendszere.

218. oldal Balázs Gábor A poliamória ésszerűsége

Kapcsolódó szócikkek: poliamória
>!
Morpheus

– És mi az utolsó ok, amely miatt az azonos neműek házassága ártalmas a gyerekekre nézve?
– Kikövezi az utat a társadalmilag még kevésbé elfogadható kapcsolatokhoz. Például a poliamoriához. El tudja képzelni, miféle érzelmi útvesztőben bolyonghat az a gyermek, akinek egyetlen apja, de több anyukája van? Kihez kötődik az a gyermek? És ha ebből extrapolálunk, képzelje el, mi történik, ha ezek a házasságok széthullanak, majd újabb házasságokba egyesülnek – nos akkor lehetnek olyan gyerekek, akiknek két apja és hat anyja van… – A fejét rázza. – Ez nem család, Mr. Preston. Ez kommuna.
(…)
– Az ön állítása szerint az azonos nemű házasságok ajtót nyitnak a poligámiának. Amióta Massachusettsben engedélyezték a melegházasságot, kérelmezte valaki a poligámia törvénybe iktatását?
– Nem követem a törvényhozás munkáját abban az államban…
– Akkor hadd segítsek. A válasz nemleges – mondja Angela. – És senki sem kérelmezte azt sem, hogy egy szirti galambbal vagy vagy egy kecskével köthessen házasságot.

385. és 388. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság · homoszexualitás · poliamória · poligámia
4 hozzászólás
>!
Morpheus

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

(…) Roger sem zavart, sem bűntudatot nem érzett. Sőt: mihelyt visszanyerte hidegvérét (higgadt megfontolását), kedvezően, majdhogynem büszkén ítélte meg a kalandot, mert nem valami egyszerű bujálkodást látott benne, hanem az érzelmek és a vágyak merész megvalósulását. Hogy két nőt szeret egyszerre, az már nem volt dilemma többé számára, hanem kiteljesedés. Négyesben szeretkezni (méghozzá szerelemből) csak a szívnek olyan kitárulkozásával lehet, ami középszerűeknek tilos.

199. oldal

Vercors: Vízbarázdák Két kisregény

Kapcsolódó szócikkek: poliamória
Hirdetés
>!
Morpheus

A házasságtörést az óvatosság és a képmutatás sugallta kompromisszumok teszik megalázóvá; egy olyan megegyezés, melynek alapján megkezdődne a szabadság és őszinteség uralma, megszüntethetné a házasság egyik fogyatékosságát.

433. oldal

>!
nagytimi85 

— So what’s the difference between polyamory and swinging?
— Well, swingers have sex… and poly people mostly just talk about it.

52. oldal

Tikva Wolf: Ask Me About Polyamory The Best of Kimchi Cuddles

Kapcsolódó szócikkek: poliamória