!

Piper McCloud személy

Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Idézetek

>!
gab001 P

A McCloudok emberemlékezet óta mindig Lowlandben éltek, ugyanazon a húszholdnyi, kövekkel teli földön. Piper nagyapja, dédnagyapja, ükapja, és az ő őseik, mind ugyanabban a házban vették az első, utolsó és az összes közbeeső lélegzetüket, ahol Piper is született, így aztán a McCloudok soha nem is gondoltak rá, hogy máshol éljenek. Betty McCloud szerint úgy helyes, ha az ember nem túl sokat mozgolódik, hogy a Mindenható tudja, hol találja, ha keresi.

7-8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Betty McCloud · Lowland · Piper McCloud
>!
Kiki_chan

Piper elhatározta, hogy leugrik a tetőről. És ez nem hirtelen ötlet volt. Ez volt a terve – felmászni a tető gerincére, azon végigfutva felvenni a kellő sebességet, aztán elrugaszkodni.
És végül a legfontosabb: nem leesni.
Arra az esetre, hogy mi lesz, ha leesik, nem dolgozott ki különös tervet, mert ha leugrasz a háztetőről, és a fejeden landolsz, onnantól kezdve valójában semmiféle tervre nincs szükséged. Ezt még Piper is tudta.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Piper McCloud
>!
premonitions

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

– Hát, Mr. McCloud meg én azt vettük észre, hogy a lyány… – makogott Betty, nem tudván biztosan, hogyan írhatná le Piper állapotát – szóval, hogy ő… sokszor van… hogy úgy mondjam, emelkedett hangulatban.

Kapcsolódó szócikkek: Betty McCloud · Piper McCloud
>!
PandaSára P

– Most össze fogsz omlani? – kérdezte nyugtalanul Conrad. – Csak mert időhöz vagyunk kötve, és nem igazán érünk rá arra, hogy éppen most kapj idegösszeomlást.
– Bocsánat, hogy tönkreteszem az estédet, meg minden, Conrad, de nem mindennap történik meg, hogy megtudod, mit szánnak neked a felnőttek.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Conrad Harrington · Piper McCloud
>!
Quiconque

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Lent a farmházban Joe és Betty nehézkesen talpra állt, aztán a párkány szélébe kapaszkodva kikémlelt az ablakon. Ekkor látták meg a kislányt, amint lobogó, hosszú, fehér hálóingében ide-oda röpdös az égen.
Ebben a percben mindkettőjük számára egyszer és mindenkorra világossá vált, hogy az ő lányuk, Piper McCloud bizony igencsak másképp csinálja a dolgokat, mint ahogy az Lowlandben megszokták.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Betty McCloud · Joe McCloud · Lowland · Piper McCloud
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– (…) Igazán jó dolog, ha van az embernek barátja. Ettől úgy érzi… – Piper gondolkodott egy darabig, keresve a legmegfelelőbb szót –, …kapcsolódik. Hogy van valaki, aki vigyáz rá, és van valaki, akire ő is vigyáz.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Piper McCloud
7 hozzászólás
Hirdetés
>!
iamqki

[Violet] még azt se bánja, hogy ennyit szeretek beszélni. Mama szerint kibeszélem a tehénből a borjút, de Violet azt mondja, ő szereti, mert akkor neki nem kell beszélnie, amit nem is szeret, mert attól összezsugorodik. Hát nem szép tőle? Azt hiszem, barátok lettünk.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Betty McCloud · Piper McCloud · Violet
>!
premonitions

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A mamám azt mondta, hogy az életben semmi, amit érdemes birtokolni, nem jön könnyen. És azt is mondta, hogy minden útnak, amin járok, ára van. De azt nem mondta, (…) hogy ha én nem választom meg az utat, amin haladni akarok, akkor előbb vagy utóbb valaki más fogja helyettem kijelölni.

Kapcsolódó szócikkek: Betty McCloud · Piper McCloud
>!
Andus

Lehet, hogy mama és papa egyszerűen csak elfelejtett kilökni engem, mint a madárfiókákat, töprengett Piper. Hamarosan rádöbbent: mostantól a saját kezébe kell vennie a dolgot. Itt az ideje, hogy megtanuljak repülni is.

Kapcsolódó szócikkek: Piper McCloud
>!
lapkasajt

– Igen, nos, dolgozd fel. Nem vagy többé Kansasban, Dorothy.
– Micsoda? Az én nevem Piper, és Lowlandből jöttem.
– Oké, felejtsd el.

13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dorothy Gale · Piper McCloud